Problem z MiploSync po instalacji AM 6.1 EU

• 2 Odpowiedzi
  • 1544 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tomek1970

• **
  • 116
  • Sprzęt: MIO P560 + WM6.0
Problem z MiploSync po instalacji AM 6.1 EU
« dnia: Styczeń 07, 2010, 22:58:28 »
Jak w temacie
Po instalacji AM 6.1 EU chciałem uaktualnić POI i tu pierwszy problem, nie mogłem odpalić MiploSynca, brak jakiejkolwiek reakcji na tapnięcie w ikonę. Przeinstalowałem MiploSynca i chwilowa ulga - odpala, niestety po włączeniu synchronizacji wyskoczył komunikat: "Nie znaleziono wybranego pliku POI", sprawdziłem w opcjach ścieżkę dostępu do pliku: \STORAGE CARD\AUTOMAPA EU\Data Files\default.ampdata, sprawdzam na karcie czy taki plik istnieje i wszystko w porządku, odpalam AM - POI widoczne, wracam do MiploSynca - ponowna próba synchronizacji i znowu komunikat jak wyżej. Ponowne przeinstalowanie MiploSynca i niestety dalej to samo, w okienku: liczba punktów POI widoczne 0, jedynie data i godzina ostatniej prawidłowej synchronizacji jest zgodna, w AM POI z poprzedniej synchronizacji widoczne.
Czy macie jakiś pomysł co jest nie tak  ???

*

Offline semri

• *
  • 76
  • Sprzęt: HTC Topaz WM6.5                      AM aktualna
Odp: Problem z MiploSync po instalacji AM 6.1 EU
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 07, 2010, 23:03:55 »
stwórz nowy plik POI w miplosync, nawet taki sam, pomimo iż już taki jest

*

Offline tomek1970

• **
  • 116
  • Sprzęt: MIO P560 + WM6.0
Odp: Problem z MiploSync po instalacji AM 6.1 EU
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 08, 2010, 00:22:27 »
stwórz nowy plik POI w miplosync, nawet taki sam, pomimo iż już taki jest
Dzięki za radę :ok:.
Przy okazji tworzenia nowego pliku odkryłem ciekawą rzecz, jakimś cudem karta SD widoczna była w urządzeniu jako STORAGE CARD 2 (widziałem to tylko przez MiploSynca, przy przeglądaniu zawartości urządzenia przez PC widziałem ją jako STORAGE CARD), stąd nastąpił pewnie błąd w ścieżce dostępu. Mam też pewną teorię w jaki sposób pojawiła się karta z numerem 2: w MIO P560 jest paskudnie głęboko umieszczony slot kart pamięci, podczas dopychania karty końcówką rysika wyślizgnęła się ze slotu i musiałem ją jeszcze raz dopchnąć ale za pierwszym podejściem przez moment mignęła mi ikonka wskazująca ładowanie karty, myślę że powtórne dopchnięcie karty zostało zinterpretowane przez MIO jako włożenie drugiej (swoją drogą ciekawe skoro P560 ma pojedynczy slot).
Reset urządzenia załatwił sprawę i znowu korzystam z pierwotnego pliku  :wink:.