Jest już AM 5.0.7 !

• 192 Odpowiedzi
  • 46197 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: Jest już AM 5.0.7 !
« Odpowiedź #120 dnia: Kwiecień 21, 2008, 08:35:32 »
No więc sprawdziłem tą AutoMapę 5.0.8. (565) z dzisiejszego linku otrzymanego z supportu. U mnie skokowa nawigacja na niej juz nie występuje.

Pozdrawiam

Po dokładnym przyjrzeniu się z przykrością stwierdzam, że problem nie został do końca rozwiązany. Owszem jest pewna poprawa ale to wciąż nie to......
W poprzedniej nawet w trybie demo nawigacja była skokowa.. nie mówiąc juz rzeczywistej jeździe.
Natomiast w tej najnowszej czasami idzie płynnie a czasami skokowo. Za mało przejechałem aby podać szczegóły ale zauważyłem np , że jeśli stoję w korku przed skrzyżowaniem/rondem przez jakiś czas to po ruszeniu przejeżdżając przez to skrzyżowanie nawigacja jest skokowa. To takie pierwsze spostrzeżenia.
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 08:43:42 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline twinsen

• 528
  • Sprzęt: FS Pocket Loox n560, Samsung i9000 Galaxy S
« Odpowiedź #121 dnia: Kwiecień 21, 2008, 17:06:17 »
[quote author]
Po dokładnym przyjrzeniu się z przykrością stwierdzam, że problem nie został do końca rozwiązany.
[/quote]

Dzisiaj też ich poprosiłem o link do 5.0.8 i o dziwo po 10 minutach go dostałem  :mrgreen:
Żeby oni tak uwzględniali poprawki jak odpisali na tego maila ...  :D

Nie wiesz, czy jest jakaś lista poprawek oczekujących i przesłanych? Nie wiem czy mam
robić ślady mojego osiedla i opis ulic z numerami, bo niestety AM nie ma mojego osiedla :(
Chodzi dokładnie o Będzin, os. Górki Małobądzkie... Osiedle ma już 3 lata, jest całkiem spore,
a AM ma w tym miejscu ... NIC  :|  :shock: :mrgreen:

Co do 5.0.8 to przetestuję wieczorem na drodze Będzin-Bytom i nie omieszkam napisać
czy skacze czy nie  :ok:
--
twinsen

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #122 dnia: Kwiecień 21, 2008, 19:25:08 »
Co do linku to zapytałem ich i otrzymałem odpowiedź żebym go nie udostępniał.
Proszą by pisać do nich w tej sprawie przez support jeśli komuś cos źle działa...

Pozdrawiam
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #123 dnia: Kwiecień 21, 2008, 20:01:40 »
Cytat: twinsen
Nie wiesz, czy jest jakaś lista poprawek oczekujących i przesłanych? Nie wiem czy mam
robić ślady mojego osiedla i opis ulic z numerami, bo niestety AM nie ma mojego osiedla :(

Jak porobisz ślady i prześlesz to na 90% w kolejnym wydaniu mapy będziesz je miał,
jeśli nie chcesz 'drugi raz odkrywać Ameryki', to po prostu spytaj najpierw support,
czy jakieś zmiany planują na Twoim osiedlu ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline stafid

• 445
  • o drogę nie pytam
    • Perfect
  • Sprzęt: Asus 636N, AM EU
« Odpowiedź #124 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:13:27 »
Warszawa-Ełk-Gdańsk Wrzeszcz-Warszawa i oto spostzerzenia:

-brak płynności, nawiguje prawidłowo na chwile staje potem nadgania do akt poz
-podzialka do jazdy po miescie usawione 3D zmiana podz na wiekszy podglad powrot na miejską i jest 2D  :mrgreen:
-nawet na moich sprawdzonych torach kolejowych poz nie prawidlowa pomimo grzebania w opoznieniu gps
-słonecznik przy manewrach zasłania mi cale życie

Po powrocie przewalilem wszystko na nówkę 4G tylko z AM wynik podobny

Jestem lekko wq........ny   :mrgreen: :mrgreen:

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #125 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:31:21 »
Proszą by pisać do nich w tej sprawie przez support jeśli komuś cos źle działa...

Przetestowałem - działa płynnie i nie skacze w żadnej sytuacji. Poprawili zdecydowanie  :ok:
--
twinsen

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #126 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:47:09 »

Przetestowałem - działa płynnie i nie skacze w żadnej sytuacji. Poprawili zdecydowanie  :ok:
Może i masz rację bo zauważyłem jakieś pół godziny temu, że mam ustawione ustalanie pozycji co 0,5 sekundy podczas gdy mój GPS obsługuje ustalanie pozycji co 1 sekundę i to mogło byc przyczyną....
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 21:55:03 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline powerman

• *
  • 55
    • Powersteam.Perfekcja w ekologicznym sprzątaniu i dezynfekcji.
  • Sprzęt: Samsung Omnia 8GB+  2GB microSD. AUTOMAPA 5.5.3
« Odpowiedź #127 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:48:08 »
U mnie 5.0.7. też działa jakby wolniej i widac skokowość . W sobotę jechałem z Warszawy do Radomia i na wysokości Janek miałem pełno budynków widmo na środku trasy. Dziwi mnie że miejscowości  jak Raszyn ,Janki aż po Tarczyn mają budynki 3D a Radom jeszcze nie ma   :shock:

« Odpowiedź #128 dnia: Kwiecień 21, 2008, 21:53:11 »
Jesli Cie to pocieszy to Gorzów też nie ma, mimo że był w grupie miast z planami jak jeszcze AM dzieliła się na miasta i polskę :>

jakoś tak czytam komentarze o 5.0.7 i coraz mniejszą ochotę mam próbować na własnej skórze co w niej jest popsute (zwłaszcza że do niespodzianek w 5.0.5 na akirze przywykłem). Poczekam na kolejną poprawioną wersję.

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #129 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:20:55 »
Jesli Cie to pocieszy to Gorzów też nie ma, mimo że był w grupie miast z planami jak jeszcze AM dzieliła się na miasta i polskę :>

jakoś tak czytam komentarze o 5.0.7 i coraz mniejszą ochotę mam próbować na własnej skórze co w niej jest popsute (zwłaszcza że do niespodzianek w 5.0.5 na akirze przywykłem). Poczekam na kolejną poprawioną wersję.

Jakoś mnie te 3D budynki absolutnie nie rajcują  :P. Może nadawałoby się do przelotów lotnią/samolotem/śmigłowcem, gdyby nie to, że bryły szybko się wyłączają, no i póki co nie mam możliwości używania tego typu środków transportu ;).  Chętnie wyłączyłbym możliwość włączania tego bajeru, przynajmniej przy przełączaniu 2D / 3D odpadałoby jedno puknięcie paluchem w ekran.

(Zielona Góra też nie ma...)
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #130 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:23:20 »
Cytat: Lutek
Może i masz rację bo zauważyłem jakieś pół godziny temu, że mam ustawione ustalanie pozycji co 0,5 sekundy podczas gdy mój GPS obsługuje ustalanie pozycji co 1 sekundę i to mogło byc przyczyną....

Ale za to znalazłem babola. Tak się nakonfigurowałem wszystkiego, przycisków tych na obudowie,
zachowań itd... I wszystko poszło w....pi.....
5.0.8 nie trzyma ustawień  :O
A może coś popsułem, wgrywając skin Darka i wyłączając ikonkę baterii i szukania sygnału GPS?  :(
--
twinsen

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #131 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:28:09 »
Cytat: Lutek

Ale za to znalazłem babola. Tak się nakonfigurowałem wszystkiego, przycisków tych na obudowie,
zachowań itd... I wszystko poszło w....pi.....
5.0.8 nie trzyma ustawień  :O
A może coś popsułem, wgrywając skin Darka i wyłączając ikonkę baterii i szukania sygnału GPS?  :(
Spokojnie... ustawienia Darka sa w katalogu głównym a to co Ty ustawiasz jest w Settings Files i Data Files...
nożesz te 2 katalogi skasować a AM odpali sie jak po instalacji z tym, że te wszystkie "skiny" z głównego katalogu będa takie jakie wrzuciłeś...
Jakich ustawień Ci nie trzyma?
ISTQB Certified Tester

*

Offline p360

• 310
  • Sprzęt: Mio p360 / 8gb / automapa 6.2
« Odpowiedź #132 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:30:08 »
czy ersja 5.0.8 jest ogolnie dostepna?  :O
zawodowy kierowca...

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #133 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:35:27 »
Cytat: Lutek II

Wszystkich... Za każdym razem odpala się z ostrzeżeniem o ...takim umiejscowieniu
nawigacji żeby było bezpiecznie itd. ... i potem witamy w systemie nawigacji Automapa
i co nie ustawię to jest od nowa jak fabrycznie  :S :S
Nie pamięta też np. katalogu z karty MMC gdzie trzymam trasy. Odpala się w swoim
Program Files.... Chyba że... czekaj myślę - ten głupi aktualizator wrzucił to na flasha,
zamiast na MMC?  :O
--
twinsen

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #134 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:38:45 »
czy ersja 5.0.8 jest ogolnie dostepna?  :O
Nie.... na razie nie... a może nigdy nie będzie bo wykonają kilka następnych poprawek i następna wersja oficjalna będzie miała oznaczenie 5.1.0 ......
Jeśli ktoś ma jakieś problemy z obecną wersją oficjalną to proszę pisać do supportu. Może uznają że problem wart jest sprawdzenia przed publikacją to podeślą jakiś link do takiej wersji ...  jeśli natomiast ktoś nie ma problemu w działaniu AM a tylko słysząc, że jest/powstaje cos nowszego chce ja mieć już to niech nie zawraca głowy supportowi bo tam ludzie ciężko pracują.

Pozdrawiam
Napisane: Kwiecień 21, 2008, 22:37:17

Wszystkich... Za każdym razem odpala się z ostrzeżeniem o ...takim umiejscowieniu
nawigacji żeby było bezpiecznie itd. ... i potem witamy w systemie nawigacji Automapa
i co nie ustawię to jest od nowa jak fabrycznie  :S :S
Nie pamięta też np. katalogu z karty MMC gdzie trzymam trasy. Odpala się w swoim
Program Files.... Chyba że... czekaj myślę - ten głupi aktualizator wrzucił to na flasha,
zamiast na MMC?  :O
U mnie trzyma. Nie jestem pewien czy przypadkiem wina nie leży po stronie karty MMC... czy blokada zapisu na karcie jest odbezpieczona?
ISTQB Certified Tester

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #135 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:48:30 »
U mnie trzyma. Nie jestem pewien czy przypadkiem wina nie leży po stronie karty MMC... czy blokada zapisu na karcie jest odbezpieczona?

Karty nie wyjmowałem ani nie wkładałem od dawna, jedynie co to jak wyżej
pisałem, wgrywałem skina przez ActiveSync i po tym się popsuło... Może Soft Reset?  :S
BTW - W6 ten 004, bo na tym niby najnowszym wszystko chodziło mi strasznie mułowato,
zaś PDA to Loox n560, nie zdążyłem uzupełnić profilu  :D
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 22:58:40 wysłana przez twinsen »
--
twinsen

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #136 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:51:34 »
skoro nie wyjmowałeś od dawna to i pewnie nie formatowałeś więc na karcie jest sieczka...
Trzeba formatować i dopiero instalować bo AM na niesformatowanej karcie może chodzić nawet 10x wolniej...

PS: popraw wpis...
ISTQB Certified Tester

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #137 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:52:56 »

Karty MMC blokad zapisu nie posiadają. SD i owszem  :P

(Lutek, pod spodem ;)) Oj tam, niewyspany jestem ;) nawet nie popatrzyłem co to za sieczka wyszła, już jest ślicznie :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 23:14:37 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #138 dnia: Kwiecień 21, 2008, 22:56:05 »
Faktycznie.. zapomniałem... ale Prozi... błagam... taki stary wyjadacz jak Ty takie robi takie wpisy (spójrz coś spłodził).... :(
Odnośnie sprawy stawiam na padniętą karte lub sfragmentowaną..
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 21, 2008, 22:58:44 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #139 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:03:08 »
skoro nie wyjmowałeś od dawna to i pewnie nie formatowałeś więc na karcie jest sieczka...
Trzeba formatować i dopiero instalować bo AM na niesformatowanej karcie może chodzić nawet 10x wolniej...

To nie tak - AM kupiłem w niedzielę, zainstalowałem nawet nie z płyty tylko ze strony WWW
po wpisaniu kodu z karty plastikowej, na czystą SD Kingstona 2GB. Na początku chciałem
wrzucić całą Europę, ale gdy rano gdy się obudziłem 12h trwało a do końca przeliczał 13,
to wrzuciłem tylko kilka krajów. Rzecz jasna przez ActiveSync. Poprawkę do 5.0.8 dostałem
dzisiaj i wrzuciłem też przez AS, co ciekawe miał ją uaktualnić, a nagrał ją na flashu  :E

No i nie wiem dlaczego instalator AM nie uaktywnia opcji "aktualizacji na karcie SD/MMC",
wszystko muszę wgrywać przez tego AS'a. Wkładałem nawet kartę SD do komputera,
ale jej nie widzi, mimo że  np. pendrive'a widzi na USB. W systemie plików karta widoczna...

Nie wiem teraz czy mam wykasować AM z PDA całkowicie i wgrać tego 5.0.8 i potem dopiero
do tego mapy?  :( :shock:
--
twinsen

*

Offline plesniak

• 489
  • Sprzęt: smart Media-System TomTom
« Odpowiedź #140 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:12:25 »

To nie tak - AM kupiłem w niedzielę, zainstalowałem nawet nie z płyty tylko ze strony WWW
po wpisaniu kodu z karty plastikowej, na czystą SD Kingstona 2GB. Na początku chciałem
wrzucić całą Europę, ale gdy rano gdy się obudziłem 12h trwało a do końca przeliczał 13,
to wrzuciłem tylko kilka krajów. Rzecz jasna przez ActiveSync. Poprawkę do 5.0.8 dostałem
dzisiaj i wrzuciłem też przez AS, co ciekawe miał ją uaktualnić, a nagrał ją na flashu  :E

Polecam intsalację przez czytnik kart. Trzeba pamiętać tylkożeby był podłączpny GPS oddzielnie do USB i oddzielnie czytnik, u mnie instalacja AMEurope prawie 2 GB trwało 9 minut
Paweł

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #141 dnia: Kwiecień 21, 2008, 23:15:03 »
co ciekawe miał ją uaktualnić, a nagrał ją na flashu  :E
Musiałeś popełnić błąd w czasie aktualizacji...
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #142 dnia: Kwiecień 22, 2008, 00:00:54 »
Cytat: prozor
Jakoś mnie te 3D budynki absolutnie nie rajcują...
Chętnie wyłączyłbym możliwość włączania tego bajeru

Ni to do dzieła :ok: - zobacz Tips & Tricks  B)

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #143 dnia: Kwiecień 22, 2008, 09:50:29 »
Cytat: prozor
Jakoś mnie te 3D budynki absolutnie nie rajcują...
Chętnie wyłączyłbym możliwość włączania tego bajeru

No to do dzieła :ok: - zobacz Tips & Tricks  B)

Zbawco, na to czekałem wieczność całą... No, prawie - czyli od pierwszej bety 5 :)

« Odpowiedź #144 dnia: Kwiecień 22, 2008, 11:20:31 »
Rzeczywiście chyba następna wersja to będzie 5.1 bo prosząc o poprawioną wersję AM dostałem link do wersji 5.0.9 ... ciekawe czy skończy się czkanie pozycji gps ...

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #145 dnia: Kwiecień 22, 2008, 11:30:07 »
Rzeczywiście chyba następna wersja to będzie 5.1 bo prosząc o poprawioną wersję AM dostałem link do wersji 5.0.9 ... ciekawe czy skończy się czkanie pozycji gps ...
Mam nadzieję, że w tej sytuacji nie zapomna o mnie bo też nie było u mnie idealnie...
ISTQB Certified Tester

*

Offline twinsen

• 528
« Odpowiedź #146 dnia: Kwiecień 22, 2008, 16:24:31 »

Ciekawe czy poprawią routing... Choćbym nie wiem co ustawiał, to na trasie Wetlina (Bieszczady)-Będzin, w opcji trasy krótkiej,
uparcie prowadzi mnie ... górskimi szlakami  :D :D :D  :mrgreen: Pomaga tylko zablokowanie odcinków. Jest tam droga 897,
którą z Wetliny do Cisnej powinien prowadzić, a on przed Dołżycą lezie w góry - ja wiem że wiosna idzie i trzebaby co nieco
zrzucić, ale niech Automapa pozwoli mi samemu zdecydować kiedy wybrać się na pieszą wędrówkę  :ok:
Co ciekawe, trasa krótka Będzin-Wetlina jest wyznaczana poprawnie, odwrócenie trasy lub trasa j.w. wyznaczana jest
niepoprawnie.
--
twinsen

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
« Odpowiedź #147 dnia: Kwiecień 22, 2008, 16:45:47 »
Pamiętam jak kiedys czekało się na nową wersję tygodniami, miesiącami a teraz co tydzień prawie nowa wersja wychodzi  :mrgreen: - i jak Ci starsi ludzie mają sobie z tym poradzić  :P

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #148 dnia: Kwiecień 22, 2008, 16:51:13 »
twinsen: a który to już build?
... niedługo chyba dojdzie do 1000 :)
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 22, 2008, 16:59:33 wysłana przez Lutek II »
ISTQB Certified Tester

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #149 dnia: Kwiecień 22, 2008, 16:56:50 »
Cytat: twinsen
Ciekawe czy poprawią routing...w opcji trasy krótkiej, uparcie prowadzi mnie ... górskimi szlakami ...
Jest tam droga 897,... a on przed Dołżycą lezie w góry ...
Masz na myśli odcinek między Kalnicą a Dołżycą?
Jeśli tak, to żaden routing tu nie pomoże, ta droga jest na mapie w całości asfaltowa,
więc nic dziwnego, że krótką prowadzi tędy skoro jest krótsza od drogi 897 przez Przysłup.