Jąkanie się Automapy 3.7 na ipaq 1930 i karcie GPS SDIO - u

• 3 Odpowiedzi
  • 1468 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Witam,
Na jąkanie się automapy na moim IPAQ 1930 z kartą SDIO GPS miał wpływ... priorytet szyny SDBUS. Po zmianie parametru rejestru HKLM\drivers\SDCARD\SDBusDriver\ThreadPriority na 256 jąkanie ustąpiło całkowicie, program pracuje o wiele szybciej i nie zawiesza się jak to wcześniej miewało miejsce. Co do GPS na kablu i bluetooth - podejrzewam że zmiana parametrów odpowiedzialnych za priorytet tychże portów przyspieszy działanie programu i całkowicie usunie efekt jąkania. Słowem - moim zdaniem wina absolutnie nie leży po stronie automapy, a niemal zawsze po stronie sprzętu. Pozdrawiam !!

*

Offline HP3715

• 393
  • Sprzęt: TT GO 750 Live / ip4 + TT Europe z HD Traffic Live
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 31, 2005, 00:39:43 »
a ja to sprawdzilem na swoim i mi sie dalej jadzia jąka...
--
pozdrawiam :-)

« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 01, 2005, 20:37:13 »
Ok, a jakiego modułu GPS używasz ? Jeśli  nie jest to moduł na karcie SDIO trzeba będzie zmienić inne parametry, odpowiedzialne za priorytet portu do którego podłączony jest GPS. Wydaje mi się że jąkanie występuje z powodu złego ustawienia priorytetów zadań i n.p. jeśli system korzysta z urządzenia bluetooth to może mieć dla niego wysoki priorytet, a jeśli na tym porcie pojawią się dane nie wystarcza czasu procesora do obliczenia wszystkich procesów. Proszę o podanie rodzaju / modelu GPS a postaram się czegoś poszukać. Pozdrawiam !

*

Offline HP3715

• 393
  • Sprzęt: TT GO 750 Live / ip4 + TT Europe z HD Traffic Live
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2005, 09:22:45 »
SysOn GPS.
Dzieki

Na priv dostalem od AM maila, ze moge wyprobowac wersje AM bez kompresji dzwieku. Dzieki rowniez.
Niestety, nie instalowalem jeszcze ale moze niebawem.

Pozdrawiam serdecznie.
Grzegorz
--
pozdrawiam :-)