Jaką trasę wybrać?

• 57 Odpowiedzi
  • 20540 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Odp: Jaką trasę wybrać?
« Odpowiedź #30 dnia: Marzec 28, 2011, 22:58:37 »
Jak Moderator nie skasuje wątku, to zdam relację.
Już się pocę z emocji :terrified:

To kiedy jedziesz ? To pozostaniemy wtedy w domach  :E :ok:

To Kolego po co piszesz w tym temacie a później masz pretensje do moderatora, że to nie ten wątek.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #31 dnia: Marzec 28, 2011, 23:07:16 »
kolego nie osmieszaj sie tym zalosnym cytowaniem, bo to niczego nie udowadnia, a raczej jest rzutem na tasme z braku innych argumentow przeciw mojemu postowi. Ja nie mam pretensji, tylko zwyczajnie pytam. Widzisz kolego ja po prostu mam oczy i widze, ze wystarczy zalozyc watek dotyczacy babola pt AM na Iphone, co chyba zgodzisz sie ze dotyczy AM bezposrednio, zeby za chwile zostal przeniesiony, a watek dotyczacy strachu przed wjazdem do duzego miasta bez problemu funkcjonowal w dziale, ktory z tym programem praktycznie nie ma nic wspolnego prawda ?

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #32 dnia: Marzec 28, 2011, 23:12:36 »
mam pytanie do moderatora forum AM. Co ten watek ma wspolnego z AutoMapa. Czy ten dzial jest wlasciwym miejscem na takie dyskusje ?
A po co zadajesz pytania zastępcze? Może zapytasz wprost?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Konrad4x

« Odpowiedź #33 dnia: Marzec 28, 2011, 23:21:07 »
pytanie wprost padlo wyzej, ale w skrocie powtorze, dlaczego watek nie majacy nic wspolnego z AM funkcjonuje w tym dziale od kilku dni, a watek dotyczacy bezposrednio AM tyle ze na iphone zostaje szybko przeniesiony w inne miejsce. Przeciez ten dzial nie jest chyba w dziale nadrzednym pt nawigacje na windows mobile, tylko ogolnie "Nawigacje GPS"
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2011, 23:23:14 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline ochkarol

• 4813
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A8
« Odpowiedź #34 dnia: Marzec 28, 2011, 23:47:58 »
mam pytanie do moderatora forum AM. Co ten watek ma wspolnego z AutoMapa. Czy ten dzial jest wlasciwym miejscem na takie dyskusje ?
Bo StarszaPani wybiera się w tę podróż z AM.
... dlaczego watek nie majacy nic wspolnego z AM...
Patrz wyżej.
« Ostatnia zmiana: Marzec 28, 2011, 23:50:36 wysłana przez ochkarol »
Pozdrawiam
Karol
. : Kobietę łatwiej rozebrać wbrew jej woli, niż ubrać po jej myśli. : .

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #35 dnia: Marzec 29, 2011, 01:06:36 »
Cytat: Konrad4x
dlaczego watek nie majacy nic wspolnego z AM funkcjonuje w tym dzial
Najpierw streszczę ten wątek:
Użytkowniczka AM pyta innych użytkowników AM, która z tras wyznaczonych przez AM
będzie przyjazna dla słabego kierowcy, odpowiadają jej inni użykownicy AM
bo tylko oni wiedzą jakie trasy wyznacza AM
A teraz zapytam, czy już dostrzegasz związek tego tematu z AM?

Cytat: Konrad4x
dlaczego watek dotyczacy bezposrednio AM tyle ze na iphone zostaje szybko przeniesiony w inne miejsce.
To właśnie jest pytanie zasadnicze, którego oczekiwałem.
Na PDAClubie istnieje oddzielny dział Oprogramowanie iOS  z wydzielonym poddziałem
http://pdaclub.pl/forum/nawigacja-gps-dla-iphone/ Intencją administracji potalu jest
by tam lądowały wszystkie wątki związane z nawigacją na iPhone iPody i iPady.
Nawet jeśli ja bym nie przeniósł tego wątku, to przenósłby go jakiś globalmoderator
albo administrator, ze szczególnym wskazaniem na OleYka - moderatora działów iOS.
Dlaczego? Bo taka jest koncepcja organizacji forum, wypływa między innymi stąd
że system iOS zdecydowanie różni się od systemów opartych na Windowsie
i zdecydowanie różnią się też programy, ich interfejs i występujące w nich problemy.
Jeśli chcesz dokładniejszych wyjaśnień, to pytaj Oleyka, ja na iPhonach się nie znam.

Jednego możesz być pewien (to odpowiedź na ukryty podtekst, który wyczuwam w tym pytaniu),
jeśliby niedawna premiera iAM okazała się nie kompletną klapą, a światowym bestsellerem,
to również tam lądowałyby wszystkie wątki na ten temat.
Nie jest to żadne 'inne miejsce', czy jak zdaje się sugerujesz - dywan, pod który są zamiatane
'niewygodne' wątki, tylko właściwy i z góry zaplanowany dział na nie.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #36 dnia: Marzec 29, 2011, 07:00:36 »
Koledzy NM i OchKarol. Tylko ze względu na tę sympatyczną osobę, która założyła ten wątek, która jest swojego rodzaju klejnotem tego forum nie rozwinę tematu zasadności tego wątku, zwłaszcza rozdrabniając na czynniki pierwsze post otwierający wątek  :ohreally: W zyciu nie przyczepiłbym się do tego "istotnego" wątku , gdyby właśnie nie fakt przenoszenia wątków związanych z AM na Iphone zupełnie w inne miejsce, co jest dość dyskusyjnym i kontrowersyjnym faktem. W tej kwestii przekonało mnie całkowicie jedno tylko Twoje zdanie NM, że jeżeli Ty byś nie przenosił wątków związanych z AM na inna platformę systemową, to z pewnością zrobiłby to globalmoderator. I na tym proponuję zakończyć moją kwestię, bo dalsze tego drążenie kompletnie juz nie ma sensu. A Starszej Pani życzę szerokiej drogi , no i czekam niecierpliwie na relację z trasy wlotowej do Warszawy  :grin:
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2011, 07:02:37 wysłana przez Konrad4x »

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #37 dnia: Marzec 29, 2011, 08:28:04 »
Koledzy NM i OchKarol. Tylko ze względu na tę sympatyczną osobę, która założyła ten wątek, ...........
Kol. "Starsza Pani" nie założyła tego wątku tylko został on wydzielony z innego , więc nie jest to tak że nikt (moderator)  nie zareagował na zaśmiecanie wątku. W przypadku problemów z iAM jest specjalny dział gdzie spotykają się zainteresowani i przeniesienie Tam  ma sens. A gdzie można by przenieść problem "S.P."   :-?  do Hyde Park'u  :ohreally:  Kto by go tam zauważył i odpowiedział w rozsądnym terminie ,czyli przed planowaną podróżą "S.P". Potem można go tam przenieść  ale na razie jest w bdb. miejscu i dobrze że został wydzielony  B)
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #38 dnia: Marzec 29, 2011, 09:25:09 »
Dodam jeszcze, że takie wątki powstają tu nie pierwszy raz i tak jak napisał Rukat,
wszystkie (chyba że o jakimś zapomnę) wędrują po czasie do HP.
A jeśli Konrad4x ma ochotę sprawdzić czy tak jest naprawdę, może sobie przejrzeć
cały dział AM i HP. Ten tu pozostanie (może nie cały) aż starsza.pani z Wawy powróci.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #39 dnia: Marzec 29, 2011, 09:40:33 »
Drogi Marku, dla mnie to ten wątek może zostać nawet wyróżniony. Pamiętaj, że ja o nim wspomniałem tylko w kontekście wg mnie nieuzasadnionego przenoszenia wątków związanych z AM w inne miejsca, to wszystko. Już nie wracajmy do tego, bo już mi wyjaśniłeś dlaczego niektóre wątki dotyczące AM trafiają w inne miejsce i ja to kupuję.

*

Offline starsza.pani

• 328
  • Sprzęt: MODECOM MX3HD AM-oczywiście najnowsza
« Odpowiedź #40 dnia: Marzec 29, 2011, 13:16:48 »
"Najpierw streszczę ten wątek:
Użytkowniczka AM pyta innych użytkowników AM, która z tras wyznaczonych przez AM
bo tylko oni wiedzą jakie trasy wyznacza AM"

Mocny Marku, dziękuję, to właśnie było sedno sprawy.
Przykro mi, że spowodowałam tyle zamieszania.
NIE 1975 tylko 1940!
« Ostatnia zmiana: Marzec 29, 2011, 13:51:29 wysłana przez starsza.pani »

« Odpowiedź #41 dnia: Marzec 29, 2011, 14:11:14 »
bo tylko oni wiedzą jakie trasy wyznacza AM
Problem ma charakter ogólniejszy niż doraźna pomoc - bo dotyczy różnych aspektów  routingu na konkretnym przykładzie.
Pozostaje jednak niedosyt wynikający z faktu, że NIE są to trasy wyznaczone przez AM, lecz trasy wyznaczone przez użytkowników AM na podstawie ich osobistych doświadczeń.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #42 dnia: Marzec 29, 2011, 14:14:31 »
Przykro mi, że spowodowałam tyle zamieszania.

Droga koleżanko, Ty nie spowodowałaś żadnego zamieszania  :) Ja tylko perfidnie wykorzystałem twój problem, do zwrócenia uwagi moderatorowi na przenoszenie do innych działów wątków, które nierozerwalnie wiążą się z AutoMapą i duuuuużżzżoooo mocniej niż Twój problem. Dlatego nie przejmuj się, bo to nie Twoja wina, tylko wina układu forum, na który nawet nasz moderator nie ma wpływu, co z resztą otwarcie przyznał i to przyznanie mnie jak najbardziej usatysfakcjonowało.

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #43 dnia: Kwiecień 08, 2011, 23:12:55 »
Pozdrawiam już z Sadyby. :proud:
Zajechałam szczęśliwie trasą jachraniaka - pięknie dziękuję. Gierkówka to jedno wielkie nieszczęście, na długości chyba 150 km jedzie się raz jedną, raz drugą stroną drogi, cieszyłam się kiedy mogłam rozwinąć oszałamiającą prędkość 40km/h. A z Puławskiej zjechać... no, powiem tylko, że gdyby nie AM i APR, to w życiu bym na Bonifacego nie trafiła. AM zaprowadziła mnie pod sam blok na parking osiedlowy.
W niedzielę Miedzeszyn i potem powrót. Muszę dobrze się zastanowić jak wrócić omijając DK8.
Tak już poza tematem (Konrad4x Ty tego nie czytaj!) to miałam dodatkowy stres, bo przedwczoraj odebrałam nowe Twingo i zdążyłam przed wyjazdem do W-wy przejechać 35 km. Wszystko jest inaczej niż w Seicento, nawet klakson jest gdzie indziej.
Jak obiecałam zdałam relację.
Dziękuję wszystkim za pomoc, a Markowi za zachowanie wątku.

*

Offline stefanekmac

• **
  • 124
  • Sprzęt: keiser+navroad 460
« Odpowiedź #44 dnia: Kwiecień 09, 2011, 14:40:23 »
W niedzielę jest ok.W tygodniu fakt horror.Ale możesz też przez Grójec,Nowe Miasto,Rzeczycę-do Tomaszowa.Potem już DK8 ale masz tylko 25 km tych mijanek,tyle co do Piotrkowa.Ja tak jechałem i jest dobra ładna droga.Pozdrawiam
sagem,nokia 3210,nokia 6320,nokia 6310,nokian70.mdaII,nokiae66.mda IIIkeiser.

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #45 dnia: Kwiecień 09, 2011, 16:17:11 »
Dziękuję, na pewno skorzystam skoro trasa wypróbowana. Jechać będę w przyszłą sobotę.

Ja jeszcze raz. RATUNKU!
Jutro rano z Bonifacego jadę do Miedzeszyna na ul. Odrębną.
Trasa jaką wyznaczyła mi AM (optymalna) jest zupełnie nielogiczna - ma 36 km i prowadzi Sobieskiego, Wilanowską, Kabacką, Doliną Służewiecką, Puławską, Pl. Unii Lubelskiej, Armii Ludowej i Wał Miedzeszyński.
Taką samą trasę wyznacza Targeo.
Jestem u znajomych, podali mi krótszą trasę (13 km) przez ul. Powsińską, Trasę Siekierkowską i Wał Miedzeszyński.
Proszę Warszawiaków o podpowiedź. Nie rozumiem takiego wyznaczenia trasy, chyba coś jest porąbane?

No koniec świata! Dziś wyznacza i w AM i na Targeo zupełnie inaczej - 17 km przez Sobieskiego, Czerniakowską, Most Łazienkowski  :-? :( :-|
Już nie będę zawracać głowy, jadę tak jak ostatnia propozycja AM. Bardzo dobrze - same prawoskręty :wink:
« Ostatnia zmiana: Kwiecień 10, 2011, 09:15:02 wysłana przez starsza.pani »

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #46 dnia: Kwiecień 10, 2011, 09:16:16 »
Może jeszcze nie wyjechała...  :)

To taki przykład trasy w której każdy typ przebiega tak samo... No, łatwa jest trochę inna.

starsza.pani, chyba masz coś skopane...

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #47 dnia: Kwiecień 10, 2011, 09:24:39 »
Jeszcze nie wyjechałam, jadę koło południa.
Też myślałam, że mam coś skopane, dlatego rzuciliśmy się do internetu, ale jak pisałam Targeo wyznaczyło dokładnie tak samo trasę przez te 36 km
Dziś wszystko w porządku, uspokoiłam się.
Ja jestem trochę panikara, W-wy nie znam zupełnie, więc nawet nie wiem w jakim kierunku trzeba się poruszać, no i jeszcze to nieznane auto.
Dziękuję :)

*

Offline jachraniak

• 2152
  • Sprzęt: iPhone 13
« Odpowiedź #48 dnia: Kwiecień 10, 2011, 09:31:50 »
SmartRoutes włączone czy wyłączone?

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #49 dnia: Kwiecień 10, 2011, 09:36:42 »
SR włączony i wczoraj ściągałam dane przed wyznaczaniem tej głupiej trasy.
Sąsiedzi tutaj mówią, że jakiś czas tak się jeździło, bo były objazdy i pewnie nie było uaktualnione.
Już wszystko w porządku, dziękuję i znikam.

*

Konrad4x

« Odpowiedź #50 dnia: Kwiecień 10, 2011, 10:40:43 »
starsza.pani, chyba masz coś skopane...

Lepiej tego nie można było ująć   :mrgreen:

*

Offline jerzu

• 1323
    • Mój profil na FB
  • Sprzęt: iPhone 7
« Odpowiedź #51 dnia: Kwiecień 10, 2011, 14:24:22 »
Jestem u znajomych, podali mi krótszą trasę (13 km) przez ul. Powsińską, Trasę Siekierkowską i Wał Miedzeszyński.

I tego się trzymaj. I nie zdziw się, jak AM zaproponuje Ci drogę przez Górę Kalwarię  :P Taki myk miałem w piątek rano.
Dariusz "jerzu" Niemczyński
Telefon - iPhone 7 & Moto G5
Tablet - Huawei Media Pad T5

*

Konrad4x

« Odpowiedź #52 dnia: Kwiecień 12, 2011, 17:34:49 »
Już wszystko w porządku, dziękuję i znikam.

Zaczynam się martwić o koleżankę. Chyba po tej jakże stresującej wyprawie do stolicy nie może ochłonąć i dlatego się nie odzywa. Koleżanko wszystko z Tobą okey ?  :grin: :P

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #53 dnia: Kwiecień 12, 2011, 22:22:20 »
Miło, że ktoś się o mnie martwi :laugh:
Dotarłam w niedzielę bez komplikacji do Miedzeszyna, a w sobotę czeka mnie droga powrotna do BB.
Ponieważ DK8 jest okropna kolega stefanekmac podpowiada taką trasę:
"możesz też przez Grójec,Nowe Miasto,Rzeczycę-do Tomaszowa.Potem już DK8 ale masz tylko 25 km tych mijanek,tyle co do Piotrkowa.Ja tak jechałem i jest dobra ładna droga."
Jeszcze nie sprawdzałam, bo mam tu trochę zajęć, ale skoro droga sprawdzona, to pewnie skorzystam z rady.

*

Offline starsza.pani

• 328
« Odpowiedź #54 dnia: Kwiecień 16, 2011, 17:08:00 »
Zakończyłam wojaże, dotarłam do domu trasą proponowaną przez stefanekmac. Kilometrami nie było na drodze żadnego auta.
Dziękuję wszystkim.

« Odpowiedź #55 dnia: Kwiecień 16, 2011, 23:15:24 »
(...) dotarłam do domu trasą proponowaną przez stefanekmac. Kilometrami nie było na drodze żadnego auta.(...)
No to gratulacje dla stefanekmac. Szkoda tylko, że trasy tej nie potrafiła zaproponować AutoMapa...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #56 dnia: Kwiecień 16, 2011, 23:58:14 »
Niestety nie potrafi i nawet wiem dlaczego, jest błąd na mapie, miedzy Nowym Miastem a Rzeczycą 'zwinęli asfalt' na jednym krótkim odcinku:

*

Offline stefanekmac

• **
  • 124
  • Sprzęt: keiser+navroad 460
« Odpowiedź #57 dnia: Kwiecień 18, 2011, 08:16:39 »
Dzięki za zaufanie.A na gierkówce dużo stłuczek i wypadków.Pracuję tuz obok wyjazdu z miasta i kilka razy dziennie widzę i słyszę wszystkie służby jak gonią na sygnałach,
sagem,nokia 3210,nokia 6320,nokia 6310,nokian70.mdaII,nokiae66.mda IIIkeiser.