Jak włączyć jednoczesnie Auto Mapę i odtwarzanie fimów na palmie?

• 18 Odpowiedzi
  • 4566 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Używam AutoMapy 3.9 raczej do ostrzegania przed fotoradarami niż do wytyczania drogi. Za to moja córa lubi sobie filmy poogladać na palmie (Mio P550m) podczas podrózy. Stąd moje pytanie - jak zrobić, aby podczas oglądania filmu automapa ostrzegała o zaznaczonych POI ? Dodam, że testowałem już uruchomienie AutoMapy, zwinięcie jej i uruchomienie filmu - działa film, automapa nie ostrzega ( jakby się wyłacząła). Jakieś inne propozycje?
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800

*

Offline niezawodny

• 793
  • Sprzęt: SG Note II, Nokia E52
Odp: Jak włączyć jednoczesnie Auto Mapę i odtwarzanie fimów na palmie?
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 18, 2007, 16:30:57 »
Jakieś inne propozycje?
Tak. Nie katować dziecka tylko kupić mu telewizor :mrgreen:

A bardziej serio to możesz też spróbować plugina w którym na tle filmu będzie ci się wyświetlać AM - wtedy jedziesz, oglądasz film i jeszcze masz nawigację na tym samym ekranie :)

*

Offline tomaszkap

• 8932
  • Mój avatar to Sawyer
  • Sprzęt: Samsung Galaxy A52 5G
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 18, 2007, 20:43:56 »
Tylko moim zdaniem MIO nie uciągnie naraz AM i filmu!!
 U mnie po zminimalizowaniu działa AM (słychać głos) i oglądam film a nie mam żadnej wtyczki więc dlatego napisałem, że MIO nie uciągnie.
« Ostatnia zmiana: Październik 18, 2007, 20:56:15 wysłana przez tomaszkap »
Było:Asus A696->SPV M650->Nuvifone M20->i5700->Kaiser-> SGSI,SGSII,SGSIV,Huawei,PALM Centro, Xiaomi Mi Mix 2s, Samsung Galaxy J4, Xiaomi Redmi Note 4 64/4 GB, Huawei P20 ProRealme 8Pro/8GB/128GB, Samsung A52s/A54 5G

« Odpowiedź #3 dnia: Październik 18, 2007, 20:48:00 »
A bardziej serio to możesz też spróbować plugina w którym na tle filmu będzie ci się wyświetlać AM - wtedy jedziesz, oglądasz film i jeszcze masz nawigację na tym samym ekranie :)

Jakieś szczególy co do tego plugina? Jaki? Skąd?
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 18, 2007, 21:17:27 »

Jakieś szczególy co do tego plugina? Jaki? Skąd?
Nocny Marek i s-ka przerabia AM w dowolny produkt - z nim trzeba gadać. I najlepiej od razu dorzuć do kompletu funkcję zestawu głośnomówiącego dla telefonu. Wtedy jedziesz, oglądasz film, nawigujesz i gadasz przez telefon w tym samym czasie - rewelacja :ok:

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 18, 2007, 23:58:22 »
no no ciekawe to u mnie na fs 560n nie za bardzo radzi sobie z AM i SPB Time (potrzebuje go bo ma sporo >1 stoperow) to nie wyobrazam sobie z wyswietlaniem filmu.
Pozdrawiam
Piotr

« Odpowiedź #6 dnia: Październik 19, 2007, 08:22:24 »
[Nocny Marek i s-ka przerabia AM w dowolny produkt - z nim trzeba gadać. I najlepiej od razu dorzuć do kompletu funkcję zestawu głośnomówiącego dla telefonu. Wtedy jedziesz, oglądasz film, nawigujesz i gadasz przez telefon w tym samym czasie - rewelacja :ok:

Czyżbym słyszał drwinę  :ok: , ale na poważnie. Chodzi mi o to by córa mogła oglądac film, a ja słysząłbym w głośniku ostrzeżenia o foto...  :ok:
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 19, 2007, 08:58:14 »
Jak jedziesz ze swoim dzieckiem to jedź wolniej... niech ona ogląda sobie film a Ty jedź tak aby żaden radar nie był ci straszny....
ISTQB Certified Tester

*

Offline Qbik

• 1495
    • www.wikaro.pl
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 19, 2007, 09:07:06 »
Jakiś czas temu jeszcze z betą AM4 w czasie trasy włączyłem znajomemu film na moim aximie, oczywiście Am działała w tle ja słyszałem komunikaty on oglądał film, wszystko działało ok. Film włączyłem we TCPMP
axim x51v LennySh_Football WM6.1 L10 & iPhone 3G 16GB z 2.2.1 na pokładzie + BT-359 + 4gb SDHC & CF + AM 5.xx EU
http://www.pdaclub.pl/index.php?option=com_content&view=article&id=6656

*

Offline AsDur

• 34
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 19, 2007, 12:53:01 »

Czyżbym słyszał drwinę  :ok: , ale na poważnie. Chodzi mi o to by córa mogła oglądac film, a ja słysząłbym w głośniku ostrzeżenia o foto...  :ok:
[/quote]

Ale to ciekawe :) bo bedziesz slyszal tez caly film i jeszcze Jadzie, czy jest sens? Jadzia mowi: "za 30 metrow na rondzie w lewo, drugi wyjazd", a  w filmie leci: "kargul, podejdz no do plota jak i ja podchodze".. i w efekcie koncowym bedzie: "za 30 metrow kargul podejdz no do plota na rondzie w lewo jak i ja podchodze drugi wyjazd" :D:D:D:D:D

*

Offline piklak

• 24
  • Sprzęt: LOOX N560 + Kingston 2 GB,  AM 6.6.1EU
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 19, 2007, 17:58:25 »
 :grin: :grin: :grin:   Ale się uśmiałem  :grin: :grin: :grin:

to chyba piątkowy nastrój się włączył niektórym  :ok: :grin:

« Odpowiedź #11 dnia: Październik 19, 2007, 19:38:17 »

Ale to ciekawe :) bo bedziesz slyszal tez caly film i jeszcze Jadzie, czy jest sens? Jadzia mowi: "za 30 metrow na rondzie w lewo, drugi wyjazd", a  w filmie leci: "kargul, podejdz no do plota jak i ja podchodze".. i w efekcie koncowym bedzie: "za 30 metrow kargul podejdz no do plota na rondzie w lewo jak i ja podchodze drugi wyjazd" :D:D:D:D:D

Jak nie wyznaczysz trasy, to Jadzia się nie włącza i nie mówi jak trzeba jechać, a ostrzeganie przed POI jak jest zaznaczone to ostrzega
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800

*

Offline niezawodny

• 793
« Odpowiedź #12 dnia: Październik 19, 2007, 23:19:58 »

Jak nie wyznaczysz trasy, to Jadzia się nie włącza i nie mówi jak trzeba jechać, a ostrzeganie przed POI jak jest zaznaczone to ostrzega
Wtedy będziesz miał tak: "Kargul, uwaga radar, podejź do płota za 500 metrów..." :grin: A jak jeszcze sparujesz to z komórką to w przerwie między dialogami a radarami będzie "wrzuć monetę, wrzuć monetę"  :grin:
Czego to ludzie nie wymyślą :wink:

*

Offline czester

• **
  • 152
    • Bielizna Damska i Męska
  • Sprzęt: FS Loox n560
    HTC G1
    RA1.7
    Chromatic3.9
« Odpowiedź #13 dnia: Październik 20, 2007, 01:55:11 »
Franki: a tak z pamieci pisze - masz zaznaczone chyba ustawienia/interfejs cos tam pilot w wersji zminimalizowanej czy jakos tak.

Nie testowalem tego i nie przygladalem sie tej opcji ale czy to nie jest ta sama co w wersji 3.9.x wlasnie umozliwiala on/off pilota gdy aplikacja byla zminimalizowana ?
Pozdrawiam
Piotr

« Odpowiedź #14 dnia: Październik 21, 2007, 04:28:18 »
Jak to jak? normalnie.

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #15 dnia: Październik 22, 2007, 08:27:45 »
Od dawna używałem kombinacji typu AM + TCMP/GSPLAYER.
Nie widzę przeszkód aby dziecko mogło oglądać sobie film, a my możemy być informowani na temat POI. Jeszcze przy systemie nadajnik FM + radio samochowe + radio CB, to wtedy uzyskiwałem małe centrum dowodzenia.
Warto także zastanowić się nad taką opcją gdy stoimy w korku, nawigacja pracuje sobie w tle a my możemy lookać od czasu do czasu na film.
Nie jest to głupie, ale nie jestem też za takimi kombinacjami. Ktoś chce - to mu wyjdzie, a niektórzy niech sobie darują wredne komentarze itp.
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

« Odpowiedź #16 dnia: Październik 22, 2007, 08:37:26 »
Od dawna używałem kombinacji typu AM + TCMP/GSPLAYER.

Ja też mam AM i TCMP i niesstety nie wiem, jak włączyć wersje zminimalizowana Auto Mapy.
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
« Odpowiedź #17 dnia: Październik 22, 2007, 12:59:28 »
franki, przy am4 i w gore masz juz w menu opcje "minimalizuj". w wersjach 3x musisz zaopatrzyc sie w dodatkowy soft (polecam magic button) zamykajacy i minamilzujacy aplikacje w przycisku "X" w prawym gornym rogu (po przytrzymaniu "Menu"), lub program do "Alt-tab" dla pocketa (chyba pocket plus ma takie opcje)
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

« Odpowiedź #18 dnia: Październik 22, 2007, 22:05:29 »
Dzięki
Pozdrawiam
franki
MIO P550 z Automapą
Nokia 5800