Jak wgrać auto mapę do SPV M3000

• 2 Odpowiedzi
  • 1065 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Jak wgrać auto mapę do SPV M3000
« dnia: Marzec 11, 2009, 09:18:25 »
Witam mam takie pytanko jak się wgrywa mapy do spv M3000 czy musi być podłączony pod komputer czy wystarczy wyjąć kartę sd i wrzucić na kompie a pytam dla tego że mój spv nie chce się połaczyć z komputerem ciągle jest na active sync 4.5 że łączy tak mi wyświetla na kompie stacjonarnym ale może ja coś źle  robię moze coś trzeba wcisnąć w spv.
Dodam że na moim laptopie mam zainstalowany windows home edition oraz service pack 3 czy to może być problem ? i dlatego nie łączy?

Prosił bym o szczegółowe instrukcje ja na moim spv M3000 mam zainstalowany system windows mobile 6.0 i jest w części po angielsku dlatego pytam bo nie chcę namieszać w palmtopie.

A i ważne pytanie czy to jest taka zwykła auto mapa czy to musi być specjalna do pocket pc ?
« Ostatnia zmiana: Marzec 11, 2009, 09:22:09 wysłana przez gutek2184 »

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: Jak wgrać auto mapę do SPV M3000
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 11, 2009, 12:22:06 »
Musisz mieć SPV podłączonego do PC i zsynchroniowanego z active sync. Zacznij od odinstalowania a potem ponownego zainstalowania ActiveSync. Podczas instalacji activesync zaktualizuje sterowniki USB, być może w tym masz problem.

Następnie zrobiłbym tzw. HARD RESET SPV - czyli przywrócenie ustawień fabrycznych (zapisz sobie kontakty na kartę SIM lub gdzies do kompa a także inne pliki czy dokumenty których nie chcesz utracić).

Jak się nie mylę to masz 2 sposoby na zrobienie Hard Resetu:

1. wciskasz dwa guziki po bokach - commmanagera i nagrywania i rysikiem reset
2. albo wchodzisz w Menu Start -> Settings -> Clear Storage i wpisujesz hasło 1234 (chyba ze inne ustawiles)

Dopiero wtedy przystąp do ponownej instalacji. Instalka do Automapy jest tylko jedna i pasuje do wszystkich sprzętów na jakie jest zrobiona.

Odp: Jak wgrać auto mapę do SPV M3000
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 11, 2009, 14:36:13 »
Wrzuciłem na kartę sd i wszystko pięknie gra i buzy obeszło się  bez resetów i deinstalacji activesinc