Automapa 3.9 i Windows Mobile 5.0 PL P525 - omijanie autoblokady Windows

• 9 Odpowiedzi
  • 2513 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline droopy

• 28
    • Aplikacje mobilne
  • Sprzęt: Sony Xperia Z1
Hmm, Witam taki problem widzę właśnie, mam AM w wersji 3.9 zainstalowana na PPC Asus p525.
Standardowo korzystam z blokady PPC z wykorzystanie Start/Ustawienia/Blokada/ i tutaj zdefiniowany czas blokady i PIN.

Włączam AM i po chwili (czasie zdefiniowanym w blokadzie) automapa się wyłącza i zapala się moja blokada :/

Wcześniej miałem MDA2 z WM2003 i tą samą wersją AMpy i takie rzeczy się nie pojawiały. Jest na to jakiś pomysł?

ps. Z blokady muszę korzystać, bo to pewnie też jest rozwiązanie, ale nie takiego szukam ;)
Będę wdzięczny za radę.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2007, 12:39:29 wysłana przez droopy »

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
Odp: Automapa i Windows Mobile 5.0 PL P525
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 29, 2007, 18:42:15 »
Naucz się formułować poprawnie temat zapytania. Takie ogólne AM i WM 5.0 to do niczego nie prowadzi - zaśmieca nagłówki postów i utrudnia szukanie innym.
Przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/#tematy
Poprawne sformułowanie pytania w Twoim przypadku powinno wyglądać na przykład tak:
"Jak ominąć automatyczne włączanie blokady systemowej przy pracy z AM 4.0"
lub podobnie. Wtedy wszyscy wiedzą o co Ci chodzi.

Odpowiadając na Twoje pytanie - sprawdź, czy masz włączone zarządzanie energią i ekranem: Ustawienia -> Inne
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2007, 10:00:38 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline Darek_Foto

• 1630
    • Fotografia ślubna Kraków
  • Sprzęt: HTC HD2, LeEco MAX2
« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 30, 2007, 00:28:06 »
Ostatnio mam takie dziwne wrażenie, że chyba niewiele osób (przeważnie nowych) zadających pytania, wie o czymś takim, jak instrukcja obsługi ...
Dariusz B.
Skórki do AutoMapy dla WM, WinCE, PC: http://www.automapa.darekfoto.pl/

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 30, 2007, 01:35:29 »
Bo w odróżnieniu od Amerykanów, którzy zanim zaczną używać nawet proste urządzenie typu PC muszą przeczytać instrukcję, to Polacy w swoim, jakże błędnym mniemaniu, sądzą, że są na tyle mądrzy, iż czytanie instrukcji niczego więcej ich nauczyć nie może. Żeby to dotyczyło tylko pokolenia "dzieci neostrady", którzy bez dostępu do internetu nie potrafią napisać prostego wypracowania... Otóż nie - dotyczy to również nawet i sześciesięciolatków - prosiłem kiedyś klienta w tym wieku, żeby przeczytał instrukcję (kilka kartek, ot co...) przed podłączeniem i uruchomieniem sprzętu. Ten oczywiście to zignorował, bo i cóż w tych kilku kartkach mogłoby być takiego ważnego? Oczywiście, jak zwykle się mylił i za swoją głupotę zapłacić musiał...
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2007, 01:38:55 wysłana przez prozor »
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/

*

Offline debart

• **
  • 181
  • Sprzęt: VIVO PLUS + 16GB SDHC + VW Phaeton
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 30, 2007, 03:00:45 »
A sami nie czytacie... co kto pisze  :E. Kolo pyta o AM3.9 a nie o 4.  B)

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:00:27 »
A sami nie czytacie... co kto pisze  :E. Kolo pyta o AM3.9 a nie o 4.  B)

:oops: Raaaacjaaa...
:oops: Mea culpa :oops:
Tym bardziej powinien zawrzeć tą informację w temacie pytania, bo w przeciwnym razie większość z nas traktuje zapytanie o AM jako o wersję 4.
O ile wiem (choć mogę się mylić) w v.3 nie było opcji zarządzania energią. W tym przypadku proponuję zgłosić się do supportu AM  :evil: - może on coś pomoże  :evil:

*

Offline Piotr - sq2frv

• **
  • 106
  • Bydgoszcz
  • Sprzęt: BLOW 70iBT
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 30, 2007, 09:38:50 »
Pozdr.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 30, 2007, 10:56:59 wysłana przez Piotr - sq2frv »

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2007, 10:01:16 »
 :oops: zrobione  :ok:

*

Offline droopy

• 28
    • Aplikacje mobilne
  • Sprzęt: Sony Xperia Z1
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2007, 12:38:38 »
Wszyscy upuścili już wodzę fantazji na zjebkę? Świetnie. To teraz może ktoś z szanownych guru od instrukcji obsługi przeczyta mi co w moim przypadku mówi instrukcja.
Nieco się tu zmieniło, kiedyś jak człowiek o coś pytał to dostawał odpowiedź, teraz jak na tysiącach innych for, dostaje zjebkę że jest lamerem, newcomerem, etc... Żenada :)
Pozdrawiam

*

Offline prozor

• 1089
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 30, 2007, 13:39:52 »
Oprócz zjebki wyraźnie napisałem, że w v. 3 nie da się tego zrobić. Jeśli masz legalną wersję to osobiście radzę Ci przejść na v.4, prawdopodobnie w sierpniu będzie nowa wersja z poprawioną większością dotychczasowych uciążliwości i błędów. Ta wersja dość dobrze przejmuje obsługę wyświetlacza i zasilania. W trybie pracy na akumulatorze wyłączy ekran zgodnie z preferencjami użytkownika, nie wyłączy jednak zasilania a co za tym idzie nie zablokuje PDA.