0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.
na moim n560 automapa skacze w trybie nawigacji, muli i przycina się co rusz a nie pomaga manewrowanie ustawieniami pamięci. Poprzednia wersja 4.5.3 chodziła płynnie w miarę a 505 nie bardzoprogramy wogóle pomogą uruchmić Am505 w 320x240?
Po instalacji robię kopię karty na PC, potem format karty i zgrywam wszystko z powrotem na kartę, wtedy nie trzeba robić defragmentacji.
I dotego zawieruszyłem gdzieś kabelek N560 - PC, więc robiłem instalację po BT, trwało to 55 minut dla AM PL.
Przeformatowałem kartę i dalej to samo. Brak płynności dzialania pozostał. Mapa w trybie nawigacji skacze o kilkanaście pikseli naraz i to powoduje że obraz nie przesuwa sie płynnie. Oczywiście można z tym spokojnie jeździć... A pytanie dalej bez odpowiedzi czy da się odpalić AM505 na n560 w trybie 320x240.
Cytat: debart w Kwiecień 09, 2008, 15:16:41Przeformatowałem kartę i dalej to samo. Brak płynności dzialania pozostał. Mapa w trybie nawigacji skacze o kilkanaście pikseli naraz i to powoduje że obraz nie przesuwa sie płynnie. Oczywiście można z tym spokojnie jeździć... A pytanie dalej bez odpowiedzi czy da się odpalić AM505 na n560 w trybie 320x240. Przy jakiej szybkości?Pytam bo moje odczucie z nawigacji było raczej przeciwne.... pisze było bo na razie mój PDA jest na testech w Laboratorium AM....A spróbuj wypakować i wczytać mape od 4.5.3 (bez aktualizacji plików "hubnet" czy "map") bez ruszania samej nawigacji.....!
Cytat: Lutek II w Kwiecień 09, 2008, 15:36:24Cytat: debart w Kwiecień 09, 2008, 15:16:41Przeformatowałem kartę i dalej to samo. Brak płynności dzialania pozostał. Mapa w trybie nawigacji skacze o kilkanaście pikseli naraz i to powoduje że obraz nie przesuwa sie płynnie. Oczywiście można z tym spokojnie jeździć... A pytanie dalej bez odpowiedzi czy da się odpalić AM505 na n560 w trybie 320x240. Przy jakiej szybkości?Pytam bo moje odczucie z nawigacji było raczej przeciwne.... pisze było bo na razie mój PDA jest na testech w Laboratorium AM....A spróbuj wypakować i wczytać mape od 4.5.3 (bez aktualizacji plików "hubnet" czy "map") bez ruszania samej nawigacji.....!Na razie moje testy ze zmianą rozdzielczości skonczyły sie 2 x HR'em. Ale może to dobrze Teraz zainstalowałem "świeżynkę" po hard resecie i formacie karty. Zobaczymy czy pomogło.Lutek II, moje problemy z "kicaniem mapy" zaczynaja się przy ok. 40-50 km/godz. Pamietam, że pierwsze AM4 (bety) też tak mialy u mnie, a później każdy update polepszał sprawę i działały coraz szybciej. Choć według mnie najszybciej (najpłynniej) działała 4.1.2 a 4.5.3 była wolniejsza. Najwieksze kicanie mapy obserwuję na drogach wielopasmowych (autostrady, ekspresówki itp). Na pozostałych - ujdzie...