Potrzebuje wskazówki. Co wpisać do automapa.skin.prg, żeby pojawił się prędkościomierz (ten, który można ustawić sobie w pilocie) Dobra udało mi się 
A możesz się podzielić?
u mnie wygląda to tak (automapa.skin.prg), pozostałe wiersze z tej sekcji wykasowane (zmieniłem też kolor z zielonego na czarny, ponieważ zielony na nocnej skórce bije po oczach, czarny wydał mi się dobrym kompromisem):
// Predkosc (gdy brak nawigatora na ekranie)
[SPEED]
bEnabled=1
sRect=if(NV,#RES*2,#RES*10);#RES*230;;#RES*40;#RES*60;#RES*30
sFont=#Tahoma16:1
sFont2=#Tahoma9:1
sFormat=l:c:o
crOutline=255 255 255
crOutline2=255 255 255
crText=0 0 0
crText2=0 0 0
crBk=-1
natomiast sekcję speed caption wywaliłem z tego pliku całkowicie. Jedyną kosmetyczną wadą tego rozwiązania jest to, że po wykasowaniu trasy, tam gdzie był pilot jest taki pasek biały około 1 cm, ale mi to nie przeszkadza, bo tego ekranu nigdy nie używam tzn. zawsze ustawiam jakąś trasę i dopiero przeglądam.
Napisane: Listopad 01, 2009, 07:26:09
Tak się przyglądam i zastanawiam się czy naprawdę nie przeszkadza Wam ten monstrualny znak ograniczenia prędkości 
Wystarczy zmienić w linii sRect wartości #wdtSpeedLimitPanel;#hghSpeedLimitPanel na własne 
Twój pomysł może i nie jest zły, ale ma jedną wadę, gdy prędkość jest dwucyfrowa wszystko jest ok, ale ustaw sobie kawałek trasy na autostradzie np. A2 , tam masz 130 na całej trasie i niestety tutaj patent się wykłada, a moim zdaniem zmniejszenie czcionki spowoduje, że lupa będzie potrzebna.
Napisane: Listopad 01, 2009, 07:39:12
Iceneon.
Ty to masz siłę przebicia.
Więc może namówisz "wyrocznię" do podniesienia przycisków funkcyjnych z dolnej belki o 18 jednostek, by informacja na niej była "szersza" 
Wcześniejsze postulaty w tym zakresie pozostały bez echa.
Kolego możesz to napisać jaśniej ? Wydaje mi się, że przyciski funkcyjne podniosłem do góry, wydaje mi się, że odsłoniłem dolna belkę aby było ja widać w całości i na koniec wydaje mi się, że informację tam zawartą rozszerzyłem na całą szerokość tej belki. Nie wiem, może nie rozumiem Twojej myśli, stąd prośba o jej rozwinięcie.