Automapa i WinCe 5.0 Problem z Funkcjonalnością

• 3 Odpowiedzi
  • 1708 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Automapa i WinCe 5.0 Problem z Funkcjonalnością
« dnia: Sierpień 25, 2008, 12:34:16 »
Witam

Mam problem z automapą na systemach WinCe 5.0 Próbowałem w kilku urządzeniach
A chodzi o tą funkcjonalność gdzie przy przytrzymaniu rysika w dowolnym miejscu na mapie pojawia się menu np: dodaj do ulubionych dodaj do poi Prowadź do itp.

mam tez n560 z windows mobile i taka funkcjonalność istnieje

Proszę o pomoc

Pozdrawiam

Grzegorz Z.

*

Offline malypb

• *
  • 84
  • Sprzęt: Samsung i780, Mio 550, NavRoad 430BT, Nokia 330, Nokia 500
Odp: Automapa i WinCe 5.0 Problem z Funkcjonalnością
« Odpowiedź #1 dnia: Sierpień 25, 2008, 18:45:04 »
Windows CE (nie mylic z Pocket PC / Windows Mobile) wg. mojej wiedzy nie obsluguje tzw. Tap-and-Hold. Tak jest w kazdym razie na tych urzadzeniach z Windows CE, ktore mialem w reku.

*

Offline idarek2008

• *
  • 73
  • GPS Inspired
    • Moja strona domowa
  • Sprzęt: Nokia 500
« Odpowiedź #2 dnia: Sierpień 26, 2008, 10:24:03 »
Potwierdzam, windows mobile to ma, a Win CE niekoniecznie... ale wydaje mi się że w Windows Mobile stosują nieco czulsze wyświetlacze, dlatego pozwalają one na taki bajery... ale...

W związku z tym że nie można w Windows CE wywołać tego menu poprzez przywołanie, jest przyciska w automapie do tego... a mianowicie na dole, po prawej stronie, takie strzałki kierunkowe. Wystarczy kliknąć na ekrania ustawiając dany punk i potem przywołać to menu i ma się dosłownie to samo co w Windows Mobile przy przytrzymaniu. Tak bynajmniej mi się wydaje, bo pozbyłem się już telefony z Mobile i nie mam jak sprawdzić, a na LARKu mam CE

pozdr.
AutoMapa Europy i Nokia 500 :)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #3 dnia: Sierpień 26, 2008, 11:02:06 »
Windows CE (nie mylic z Pocket PC / Windows Mobile) wg. mojej wiedzy nie obsluguje tzw. Tap-and-Hold. Tak jest w kazdym razie na tych urzadzeniach z Windows CE, ktore mialem w reku.

Bezpośrednio nie, ale przecież można to oprogramować - chociażby w ten sposób działa funkcja pokazywania/ukrywania pilota pod ikonką z dłonią na Windows CE.