ipaq 3630 - problem z automapa.

• 4 Odpowiedzi
  • 945 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Wrzesień 17, 2005, 21:37:28 »
Witam,
mam problem z automapa w moim ipaqu 3630. Antena jest na CF, wiec automapa siedzi w pamieci palmtopa. Wszystko dziala jak nalezy, synal dobry, pokazuje punkt, w ktorym sie akurat znajduje. Problem pojawia sie dopiero w momencie, gdy chce wytyczyc trase (z jednej ulicy na druga oddalonych nawet o 100 metrow). Pojawiaja sie kominiakty w stylu "Przygotowuje nawigacje" itp , trasa zostaje wytyczona (niebieska linia), ale "klepsydra" nie znika i  wtedy cala AM jakby sie zawiesza i nici z nawigacji. Pomaga dopiero wylaczenie i wlaczenie AM. Krotko mowiac, dziala wszytsko, procz samego Pilota. Co jest grane? Mysle ze 15 mb ramu wystarczy do dzialania AM Miasto? Pozdrawiam

*

Offline klechu

• 813
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 17, 2005, 22:07:18 »
hmmm, wystarczyc powinno .... ale czy wystarcza to juz inna sprawa :P Moze sproboj wgrac ja po Hard Resecie -> on jest dobry na wszystkie problemy a jezeli chcesz tylko sprawdzic czy nie ruszy zasze mozesz przywrocic backup z przed hr..... no przynajmniej tak glosi teoria :)

--
Pozdrowienia,
Klechu

« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 17, 2005, 22:40:08 »
aha warto dodac, ze jest swierzo po hard resecie i ma PPC 2002.

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 17, 2005, 22:46:46 »
Sprobuj z inna wersja AM. Jak masz 3.7 to zainstaluj 3.8, albo odwrotnie. Mozesz tez sprobowac wrzucic ja do RAMu (jak sie zmiesci i ruszy).

« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 18, 2005, 00:40:50 »
ok jutro zrobie hard reset, zainstaluje inne wersje wersje, zobaczymy czy pomoze. Moja Automapa jest w RAMie i wolnego zostalo jeszcze okolo 15 mb (przy wlaczaniu automapy, gdy jest ramu za malo jest stosowny komunikat) wiec mysle ze ramu wystarczy.