Czyszczenie zbednych plikow POI. Kto poradzi ?

• 6 Odpowiedzi
  • 1450 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline dax6

• *
  • 83
« dnia: Czerwiec 15, 2005, 21:24:05 »
tak sie zakopalem w instalowaniu POI .uam do AM  , ze juz mam groch z kapusta. Chce wyczyscic wszystko i  zaczac od nowa.
Jakie pliki moge pousuwac z palmtopa. mam np. taki plik : Polska 50k.uam.bak , i kilka innych z takim rozszerzeniem , np. : poi.s.bak . czy moge je skasowac ?

« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 16, 2005, 10:20:55 »
.bak- ja kasowałem i nie było żadnych problemów z pracą AM

*

Offline Sako

• *
  • 56
    • http://ampoisync.infinity.waw.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 16, 2005, 19:30:56 »
Cytat: dax6
tak sie zakopalem w instalowaniu POI .uam do AM  , ze juz mam groch z kapusta. Chce wyczyscic wszystko i  zaczac od nowa.
Jakie pliki moge pousuwac z palmtopa. mam np. taki plik : Polska 50k.uam.bak , i kilka innych z takim rozszerzeniem , np. : poi.s.bak . czy moge je skasowac ?

.s.bak bym nie kasowal, poza tym malo zajmuja
mozesz zostawic tylko potrzebny ci pliku .uam a reszte .uam.bak wywalic
plik uam mozesz oczyscic poprzez edycje pliku na stronie http://poi.mobilne.net/

*

Offline dax6

• *
  • 83
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 16, 2005, 20:13:06 »
no wlasnie o taka porade prosilem. Jak edytowac ten plik tak abym znow nie wrzucil tego na publiczne ?

*

Offline corona

• 251
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 16, 2005, 20:23:12 »
1. Wczytaj plik standardowy, po tym powinno być czysto. Plik standardowy powinien być czysty.
2. Jeśli masz wczytany swój plik z POI, (jesli go masz i wczesniej jakoś nazwałeś) to wejdź do Moje POI, i prawą ikonką użyj opcji skasuj wszystko. W ten sposób  skasujesz wszystkie poi w tym pliku.
3. Zanim zrobisz synchronizację z http://poi.mobilne.net/index.php wejdź do swoich ulubionych kategorii i tam ustaw co napradę chcesz.
4. Teraz pozostaje już tylko zsynchronizować.

Można też na piechotę
Wchodzisz do swoich POI
Klikasz na daną kategorię (np Biedronka)
Teraz prawa ikonka, i klikasz na skasuj widoczne.
Teraz masz ta kategorią pustą.

W ten sposób, jeśli masz jakies swoje własne POI (np. Domek) to je zachowasz.

*

Offline dax6

• *
  • 83
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 16, 2005, 20:35:53 »
Mam jakich problem w AM. jeszcze go nie czyscilem , ale nie wyswietla mi ikonek przy liscie moich POI . Na mapie pojawia sie ,,U,, z numerkiem 3 . Czasami sie cos pojawi . Dlatego chce oczyscic wszystko. Gdzie on zapamietuje wczesniej wprowadzone POI ? Gdzies to ukryl i chyba jest konflikt.

*

Offline dax6

• *
  • 83
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 21, 2005, 21:56:22 »
Czy wprowadzone punkty POI moga spowolnic AM ? Mam ich ponad 6 tys. i nie wiem , ale cos mi spowolnilo otwieranie AM . Pewnie teraz trase tez wolniej przelicza...

Wszystko mam na karcie SD i nie wiem czy tak jest dobrze.
Moze sa jakies pliki , ktore nalezy przeniesc do pamieci glownej lub z niej usunąć ?