INSTALACJA cdn...

• 40 Odpowiedzi
  • 8714 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline QMPEL

• 306
  • Sprzęt: FS N560, Samsung Omnia2, QSTARZ GPS extreme.
INSTALACJA cdn...
« dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:23:59 »
Nie mogę, zainstalować AM EU. Po kilku próbach zaciągania ze strony tak ogromnego pliku, w końcu się udało, ale przy otwieraniu pokazuje się komunikat, że brak miejsca ( na PCie) aby to otworzyć. Do tej pory byłem utwierdzony w przekonaniu, że mam dosyć zdolny komputer i ze wszystkim sobie świetnie daje radę ale nie z AM.
Mam już szczerze dosyć amatorszczyzny AM. Ich strona www mówi sama za siebie na jakim poziomie funkcjonują. jeśli ktoś ma wątpliwości, to zapraszam na strony ich konkurentów.
Kompletną bzdurą jest oferowanie tak dużego pliku, zamiast w częściach, np program osobno i poszczególne państwa.
Tradycyjnie się gotuję jak ktoś nie szanuje mnie jako klienta i moich pieniędzy. Panowie z AM, proszę o zwrot kasy.
Szkoda, że tak jest,bo AM ma duża szansę zdobyć rynek nie tylko polski, jednak są bez szans jeśli nie zatrudnią speców od marketingu lub po prostu zajrzą na strony przeciwników i zmałpują kilka prostych zasad jak przyciągać klienta. Na razie wychodzi im bezbłędnie zniechęcanie.
Myślę, że nie mają świadomości, że ich pozycja na rynku polega wyłącznie na tym, że AM obejmuje całą Polskę ale to tylko kwestia max jednego roku i po nich.
Nic to. Jest jak jest, czyli może ktoś podpowie w krótkich żołnierskich słowach, co mam zrobić aby mój komp był uprzejmy otworzyć tak duży plik?

*

Offline puniek

• 4617
  • Sprzęt: Samsung Galaxy S7 EDGE SM-G935F
Odp: INSTALACJA cdn...
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:33:12 »
Nie ma żadnej amatorszczyzny ale prawa fizyki.... Plik instalacyjny w momencie irozpoczencia instalacji jest rozpakowywany w całości w pliku temp. Cała AM EU zajmuje po instalacji 1,82GB.
W związku z tym na dysku C komputera musi byc conajmniej 1,82GB wolnej przestrzeni aby istalacja mogła się odbyć. Dodam, że te pliki instalacyjne po zakończeniu instalacji sa usuwane z komputera, chyba, że w czasie opcji wybierzesz opcję "zachowaj pliki do przyszłych instalacji".
Prosze sprawdzić ilość miejsca na dysku systemowym (najczęściej jest to C)

Pozdrawiam
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 12:40:13 wysłana przez piotr.lutynski »
ISTQB Certified Tester

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:38:51 »
Widzę, że kolega leczy swoje kompleksy.... bo wypowiedź była całkowicie niemerytoryczna.....
Proszę przeczytać wyjaśnienie wyżej.... to nie powinno dziwić, że jabłko z drzewa spada na ziemię a nie odwrotnie.....
ISTQB Certified Tester

*

Offline sdsi

• 807
  • Sprzęt: Dell x30 High 2GB, GPS Wintec WBT-201, iOMNIA 8GB Black
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:41:40 »
co mam zrobić aby mój komp był uprzejmy otworzyć tak duży plik?

Rozpakowac plik AM EU na partycje, ktora ma okolo 2 GB wolnego miejsca.

p.s. ops - przepraszam. piotr.lutynski napisal to juz wczesniej, a ja nie doczytalem. ale dodam od siebie - nie musi byc to dysk C - mozna wybrac inna partycje lub dysk, jesli takowy jest w systemie.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 12:43:29 wysłana przez sdsi »

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:44:41 »
co mam zrobić aby mój komp był uprzejmy otworzyć tak duży plik?

Rozpakowac plik AM EU na partycje, ktora ma okolo 2 GB wolnego miejsca.

p.s. ops - przepraszam. piotr.lutynski napisal to juz wczesniej, a ja nie doczytalem.
Tylko,że przy otwieraniu (o ile dobrze pamiętam) nie ma opcji do wybierania partycji... Po prostu zwykle chodzi o dysk systemowy na którym zainstalowany jest Windows (zwykle jest to C)
ISTQB Certified Tester

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 02, 2007, 12:51:02 »
No nie, tyle to wiem, że dysk musi to pomieścić. Jest na nim jeszcze tyle miejsca, że zmieści się cała masa AM. Chyba nie w tym problem panowie

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 02, 2007, 13:00:31 »
Widzę, że kolega leczy swoje kompleksy.... bo wypowiedź była całkowicie niemerytoryczna.....
Proszę przeczytać wyjaśnienie wyżej.... to nie powinno dziwić, że jabłko z drzewa spada na ziemię a nie odwrotnie.....

Znaczy kto?? Ja niby?? Czy QMPEL??
Ty.
Napisane: Czerwiec 02, 2007, 12:54:24
No nie, tyle to wiem, że dysk musi to pomieścić. Jest na nim jeszcze tyle miejsca, że zmieści się cała masa AM. Chyba nie w tym problem panowie

Ja tylko raz miałem taki komunikat zaraz po kliknięciu na instalkę i okazało, się że mam sporo śmieci na pulpicie ale po usunięciu wszystko przebiegło ok.... A  tak poza tym instalka powinna pytać o miejsce gdzie ma wypakowywać pliki... spróbuję im to przy okazji podpowiedzieć.
Ale jesli na dysku systemowym mam miejsce to to powinno byś ok.... a może dotyczy to juz samej instalacji... pamietaj że jak napisałem AM w obecnej wersji ma mapy nieskompresowane i w zasadzie zajmuje prawie całę SD 2GB więc jak czasem jest na niej coś jeszcze to może cała AM EU się nie zmieścić...
ISTQB Certified Tester

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 02, 2007, 13:14:50 »

Tylko,że przy otwieraniu (o ile dobrze pamiętam) nie ma opcji do wybierania partycji...

no wlasnie jest. mozna rozpakowac gdzie sie chce. :) jak program nie bedzie mogl sie rozpakowac z powodu braku miejsca na C: to sie zatrzyma - a przycisk "Rozpakuj" stanie sie aktywny, dajac mozliwosc wyboru miejsca
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 02, 2007, 13:19:34 wysłana przez sdsi »

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 02, 2007, 13:23:35 »
N Chyba nie w tym problem panowie
Może zacytuj komunikat błędu. Takiego, że "na PCie brak miejsca" to nie widziałem nigdy.

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 02, 2007, 13:27:47 »
1. Po pierwsze: Nie bronię z zacietrzewieniem.
2. Po drugie: AM 4.0 jak poprawione zostaną nieliczne już błędy ma wszelkie szanse byś lepszym softem niż TomTom, jest bardzie konfigurowalny, ma lepszy, bardziej otwarty na potrzeby klientów  support i daje lepsze możliwości w zakresie aktualizacji w stosunku do TomTom, gdzie np pokrycie polski to ok. 30% a kazda aktualizacja jest płatna.... tu dostaje sie roczną subskrypcję....
3. Po czwarte: Manual jest dostępny do ściągnięcia ze strony.
4. Po piąte: FAQ też jest na stronie i fakt, że dotyczy on wersji poprzedniej... ale jest też faktem, że obecnej wersji nie kupi się jeszcze w żadnym sklepie.
5. Po szóste: nie jest argumentem dyskwalifikującym to, że zdarzają się błędy bo od 10 lat takie są produkty Microsoftu a mimo to używa go prawie cały świat czy to się komus podoba czy nie.....
7. Po siódme: Większość b rzeczy na które się obecnie użytkownicy skarżą tu na forum wynika z nieuważnego przeczytania instrucji.
8. po ósme: jest  wiosenny weekend i nie mam zamiaru się z nikim kłócić i dyskutować na "wyższością Świąt wielkiej nocy nad Świętami Bożego Narodzenia......  wolę wyjść sobie na rower czy poświęcić czas dziecku.

Pozdrawiam
Napisane: Czerwiec 02, 2007, 13:26:31

Tylko,że przy otwieraniu (o ile dobrze pamiętam) nie ma opcji do wybierania partycji...

no wlasnie jest. mozna rozpakowac gdzie sie chce. :) jak program nie bedzie mogl sie rozpakowac z powodu braku miejsca na C: to sie zatrzyma - a przycisk "Rozpakuj" stanie sie aktywny, dajac mozliwosc wyboru miejsca
Fakt... nigdy na to nie zwracałem uwagi :-)

Pozdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline jacol

• 400
  • Sprzęt: całe pudło złomu
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 02, 2007, 14:06:27 »

Wydaje mi się że chodzi tu o wersję windowsowego instalatora który masz zainstalowany na PC. Prawdopodobnie nie potrafi on poradzić sobie z rozpakowaniem instalacji AM EU (zakładając że ściągnąłeś ją bez błędów).
Proponuję rozpakować instalację "ręcznie" np za pomocą WinRar'a, po czym uruchomić Setup.exe

*

Dżeju

« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:05:28 »
... Generalnie Wszystcy wiedza, ze AM to kupa amatorow probujacych stworzyc dzialajaca firme
ŁODEZWAŁ SIE PROFESJONALISTA  ;D ;D ;D ;D ;D
Dla mnie TT to dopiero jest badziew  ;D

*

Dżeju

« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 02, 2007, 15:23:18 »
Próbowałem w CZ i DE i ... nie narzekam, a życzenia zawsze się przydadzą  ;)

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 02, 2007, 16:07:33 »
... Generalnie Wszystcy wiedza, ze AM to kupa amatorow probujacych stworzyc dzialajaca firme
ŁODEZWAŁ SIE PROFESJONALISTA  ;D ;D ;D ;D ;D
Dla mnie TT to dopiero jest badziew  ;D

Nie no panowie spokojnie. Akurat o TT to złego słowa nie moge powiedzieć. Może nie jest idealny ale na pewno ogólnie lepszy od AM.
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 02, 2007, 16:59:14 »
[o TT to złego słowa nie moge powiedzieć. Może nie jest idealny ale na pewno ogólnie lepszy od AM.
Ogólnie może i tak. Ale w szczegółach nie.
A diabeł tkwi w szczegółach :)
Mapy Polski w TT są nie do przyjęcia.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 02, 2007, 17:08:33 »
Stawiam na błąd przy ściąganiu pliku. Lepiej to sprawdzić niż zrzucać wszystko na indolencję twórców AM. Większość problemów wynika z winy użytkowników i wystarczy wejść na działy dotyczące poszczególnych programów aby się o tym przekonać. Natomiast dziwi mnie ilość zagorzałych wrogów AM, którzy przy każdej, choćby najbardziej bzdurnej okazji usiłują "dokopać" AM. Ciekawe, że w drugą stronę to raczej nie działa. Może problem wynika z frustracji... ???

*

Dżeju

« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 02, 2007, 18:01:29 »
Nie no panowie spokojnie. Akurat o TT to złego słowa nie moge powiedzieć. Może nie jest idealny ale na pewno ogólnie lepszy od AM.

Lepszy ? W którym miejscu, bo nie kumam ?  Pisałem, że DLA MNIE jest badziewiem i takim pozostanie, a dlaczego, to  pisałem już nie raz  ;D
Ale, to nie ten wątek ...
Napisane: Czerwiec 02, 2007, 17:59:45
... Natomiast dziwi mnie ilość zagorzałych wrogów AM, którzy przy każdej, choćby najbardziej bzdurnej okazji usiłują "dokopać" AM. Ciekawe, że w drugą stronę to raczej nie działa. Może problem wynika z frustracji... ???

Bo użytkownicy AM to porządni ludzie, bez złośliwości w sobie   ;D ;D ;D

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 02, 2007, 18:18:00 »
AMi - Tylko nie kazdy korzysta z map PL - sa tacy co to korzystaja z map europy - ja jestem jednym z takich userow i nadal uwazam, ze AM nie jest w stanie pobic niczego - kazda opcja poza AM jest lepsza - przykro mi ale swiat to nie PL... AM pretenduje do produktu europejskiego - zatem troche wiecej wyobrazni...
Zupełnie nie rozumiem po co to do mnie napisałeś. Polemizujesz ze mną? Jeżeli tak, to bez sensu i nie na temat.
Czytaj ze zrozumieniem. To się przydaje.

*

Offline sdsi

• 807
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 02, 2007, 18:29:22 »
Panowie - watek QMPEL'a jest o jednym: braku miejsca na rozpakowanie plikow na jego dysku. Wyjasnilismy juz jak to ma zrobic - skoro ma balagan na dysku i brakuje mu elementarnej wielkosci wolnej przestrzeni (pojemnosc dysku, jak rozumiem jest spora, bowiem sam pisze, ze ma "dosyć zdolny komputer i ze wszystkim sobie świetnie daje radę").

Tak wiec - wszystko jasne; w sumie pytania do dzialu "dla poczatkujacych". A niesmiertelny temat co lepsze (AM vs reszta swiata, Amgia czy Atari, a moze PC'et, Boze Narodzenie czy Wielkanoc, etc..) zostawmy na inne dyskusje; albo wystarczy przejrzec archwium.

:)

*

Offline RadaRes

• 487
  • Sprzęt: Blackstone, GO930
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 02, 2007, 19:10:58 »
Ano właśnie... nie ma co komentować
TT CWE i ameryka ;),  AutoMapa EU 5.5.1 (709)

*

Offline slavauskas

• **
  • 136
    • http://www.slawekzdun.webpark.pl
  • Sprzęt: Mio 168, Loox N560
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 03, 2007, 07:37:53 »
Nie mogę, zainstalować AM EU. Po kilku próbach zaciągania ze strony tak ogromnego pliku, w końcu się udało, ale przy otwieraniu pokazuje się komunikat, że brak miejsca ( na PCie) aby to otworzyć. Do tej pory byłem utwierdzony w przekonaniu, że mam dosyć zdolny komputer i ze wszystkim sobie świetnie daje radę
Koledzy piszą że partycja ze mało miejsca na dysku ale to może byc inny problem z tego względu ze QMPEL pisze wyraźnie że dość zdolny komputer czyli nie sądzę by miał problemy z pojemnością twardziela i ilością wolnego miejsca na C:
No chyba że się mylę ale każdy rozsądny użytkownik wie że na C: powinny być same programy pozostałe dane dla bezpieczeństwa na innych partycjach z czego na C: powinno być raczej sporo wolnego miejsca. Bynajmniej dla mnie to oczywiste i tak mam u siebie.
Napisane: Czerwiec 03, 2007, 07:22:50
Zastanawia mnie zacietrzewienie z jakim bronisz AM - najwazniejsze jest to, ze sam wiesz, ze AM jest niedopracowanym zbiorowiskiem danych, ktore trzeba leczyc aby cos z niego bylo... Najlepszym dowodem sa wypowiedzi innych userow i podpowiedzi jeszcze innych, ktorzy to wlasnie robia - lecza produkt, ktory powinien byc sprawny sam z siebie...

A kompleksy Panie Kolego to bede mial jak AM podskoczy TomTom-owi i CoPILOT... Moze wtedy zaczne zauwazac jakies dobre strony tegoz produktu oprocz sztucznego monopolu...

Z drugiej strony - skoro moja odpowiedz byla niemerytoryczna - przykro mi z tego powodu - ale wydaje mi sie, ze powinien pojawic sie manual i FAQ uwzgledniajace powtarzajace sie problemy uzytkownikow, ktorych AM nie szanowala i nie robi tego nadal... Dlatego wlasnie coraz wiecej ludzi korzysta z konkurencji, bo tak jest lepiej...
Przestań. Zadowolonych z AM jest znacznie więcej. A to, ze konkurencja przypuściła zmasowany atak na ten produkt świadczy o jego klasie. Poza tym to co uprawiają niektórzy userzy to nie krytyka tylko krytykanctwo. Jak trafisz że swoim TT do takiej dziury jak Glinojeck na ulicę powiedzmy Skośna 5 to wykupie licencje na TT dla wszystkich użytkowników na tym forum. A z AM trafisz bez problemu. Ale wiesz nie dziwi mnie to że ludzie tak chwalą TT. Dla przeciętnego pastucha krów z Irlandii liczy sie prostota bo łatwo to obsługiwać a już takie coś jak AM przerasta ich możliwości - choćby przyswajania wiedzy. Może obrazę tu parę osób ale mam już dość. Masz TT to wejdź sobie na forum gdzie piszą o TT i tam wychwalajcie sobie ten produkt. Tu ludzie piszą o AM i tak jak ja m.in. mam dość czytania to TT Desti iGo bo tu chcę poczytac o tym co istotne a nie o dupie maryni.
Gdyby każdy zgadzał się ze mną wtedy wszyscy mieliby rację.

*

Offline stwf

• *
  • 81
  • Sprzęt: A716, BT GPS
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 03, 2007, 08:08:28 »
Używam i TT i AM. Nie zachwycam się widokiem 3D, po prostu dla mnie jest mniej czytelny niż tradycyjny. Uważam, że AM jest (pomimo błędów) bardziej przyjazna użytkownikowi. TO JEST MOJE ZDANIE! W górach preferuję zaś mapę papierową, kompas wojskowy .......

NIECH KAŻDY MA CO LUBI, A JAK COŚ MU NIE ODPOWIADA to tylko JEGO SPRAWA!!!
A mnie się marzy kurna chata........

*

Offline pskawinski

• 4
  • Sprzęt: FS Loox C550, MIO P350 + AM4 Europe
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 03, 2007, 10:29:25 »
Mam ten sam problem z instalacją (rozpakowaniem) AM4 Europe.  Miejsca na dysku mam dużo (ponad 40GB wolne) i Windowsa XP na bieżąco aktualizowanego (czyli najnowsza wersja instalaora Windows).
Jedyną możliwością na zainstalowanie AM4 jest ręczne wypakowanie (rarem) plików.
Instalkę zaciągałem kilka razy  ze strony AM, rak więc nie jest to wynikiem żle pobranego pliku (gdyby tak było, to nie dałoby się wypakować go ręcznie i później zainstalować AM).
Wydaje mi się, że jest to jakiś wewnętrzny błąd samorozpakowującego się archiwum AM4 Europe.

Tak czy siak - problem zgłosiłem do supportu AM.
« Ostatnia zmiana: Czerwiec 03, 2007, 11:32:36 wysłana przez pskawinski »

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 03, 2007, 13:59:41 »
A komunikat błędu jest z instalatora AM czy z Windows? Zacytuj go może?

*

Offline pskawinski

• 4
  • Sprzęt: FS Loox C550, MIO P350 + AM4 Europe
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 03, 2007, 14:29:01 »
A komunikat błędu jest z instalatora AM czy z Windows? Zacytuj go może?

Komunikat błędu brzmi tak (włącznie z tytułem):
"Self-Extracting ZIP Archive - Error
Unable to create view of memory mapped archive file: W magazynie barm miejsca dla wykonania tego polecenia"

....Win XP Pro, RAM: 2 GB, HDD: wolne ponad 40 GB... więc to raczej nie jest wina zbyt "małych" zasobów systemowych ;)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 03, 2007, 14:31:45 »
Też postanowiłem sprawdzić, ściągnięta instalka bez problemu rozpakowała się w katalogu TEMP
zajmując 2GB na dysku (bez kilku kB). (miałem 6GB miejsca przed rozpakowaniem pliku)
Mało więc jest prawdopodobne, by problem tkwił bezpośrednio wpliku instalacyjnym AM.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Dr2

• *
  • 81
  • Sprzęt: Loox n560, mio P550
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 03, 2007, 14:46:52 »
Sadzac po podanym w koncu komunikacie to jest to przyczyna wewnetrznego bledu w sciagnietym pliku instalacyjnym. Nie do konco jest to blad producenta, a wlasciwie na 99,99% wynika to z bledu w trakcie sciagania. Niestety takie rzeczy moga sie zdarzyc i nie ma na nie rady :( Ponowne zassanie pliku powinno pomoc. oczywiscie mozna sprobowac "na piechote" wypakowac pliki instalacyjne za pomoca WinRara, ale to wymaga odrobiny wprawy. Mysle jednak, ze nie az tak wiele jej potrzeba. Jesli operacja sie ne powiedzie plik jest poprostu uszkodzony.

*

Offline AMi

• 1763
« Odpowiedź #27 dnia: Czerwiec 03, 2007, 14:50:05 »
Faktycznie błąd w archiwum a nie Windows czy dysku.
Ciekawe co na to producent. Pewnie napisze, żeby ściągnąć ponownie. :)

*

Offline puniek

• 4617
« Odpowiedź #28 dnia: Czerwiec 03, 2007, 23:33:18 »
Tak sobie analizowałem i stwierdziłem, że lepiej rozpakować tą jednoplikową instalkę WinRarem i nagrać ją na płytę. Jest to wygodniejsze bowiem rozpakowywanie do temp i zapisywanie 1,8GB zajmuje  za każdym razem dużo czasu a tak w przyszłości instalacja przebiega natychmiastowo a do tego można instalowac na komputerze, który ma mniej miejsca na dysku.....

Pozdrav
ISTQB Certified Tester

*

Offline QMPEL

• 306
« Odpowiedź #29 dnia: Czerwiec 04, 2007, 01:09:50 »
uf, az mnie zmrozilo jak przeczytalem bardzo emocjonalne wypowiedzi. Byly tez wypowiedzi merytoryczne za ktore b dziekuje.
Nie zaglebiajac sie w szczegoly parametrow mojego kompa, powiem powtornie tyle, ze ma spory zapas wszystkich parametrow decydujacych o plynnej pracy z programami bardziej wymagajacymi niz AM.
Fakty sa takie, ze:
- 3 lub 4 razy zaciagalem plik AM.
- ich waga nie przekraczala 1,3 a nie jak piszecie 1,8
- zawsze pojawia sie ten sam komunikat, (cytowany wczesniej).
W zwiazku z powyzszym nie wyjechalem za granice, co mnie rozsierdzilo do lez, bo znowu musze robic doktorat w sprawach na ktorych sie nie znam.
W poniedzialek problem ten podejmie moj komputerowiec i o wynikach was poinformuje oczywiscie, bo sadze, ze jest wiecej takich przypadkow.
Co do tego czy AM czy TT jest lepszy, to z mojego doswiadczenia wynika, ze oba produkty maja powazne wady i zalety. Nie znam programu idealnego. Z AM w sumie bylem zadowolony jednak zrezygnuje z ich uslug jesli podejscie firmy nie bedzie bardziej przyjazne. Jeszcze raz zdecydowanie podkreslam: kontakt z klientem od zakupu do instalacji to czysta amatorszczyzna. To nie jest do cholery klub milosnikow GPS, tylko firma biaraca pieniadze za swoje produkty, wiec jesli to sie nie poprawi, to ja dziekuje. Nie mam czasu na pierdoly, nawet jesli AM jako taka bedzie najlepsza na swiecie.
Moze urazilem tych, ktorzy tu zaciecie walczyli o dobre imie AM ale zrozumcie jedno: z faktami trudno dyskutowac.
Pozdrawiam i dzieki za zainteresowanie.