Instalacja AM - w pamieci palmfona czy na storage card????

• 9 Odpowiedzi
  • 1679 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline marbron

• *
  • 93
  • Sprzęt: HTC HD2
« dnia: Czerwiec 05, 2006, 23:07:54 »
Witajcie,
Mam nowego Qtek'a S200 i wlasnie instaluje Auto Mape XL. Po pierwsze, czy jak sciagne wersje 3.9 ze strony to wystarczy (mam jakis plik default ktory otwiera sie we Front Page) czy musze wlozyc plytke (tam podobno wersja moze byc starsza)?

A po drugie i najwazniejsze, czy mam ja zainstalowac na storage card (1GB) czy w pamieci Qtek'a?

Jakie sa za i przeciw i czy z karty bedzie mi dzialala tak jak z pamieci urzadzenia? A moze rdzen programu w pamieci a mapy na karcie (nie wiem czy tak sie da)?

Prosze, pomozcie, bo jestem nowy w tej dziedzinie i nie za bardzo sie orientuje co mam zrobic.

Pozdrawiam,

Marcin

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
« Odpowiedź #1 dnia: Czerwiec 05, 2006, 23:11:53 »
ładuj całość na kartę, zresztą w pamięci i tak wszystko sie nie zmieści
można też tak, że program w pamięć a mapki na kartę, ale różnic w szybkości nie ma :wink:

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #2 dnia: Czerwiec 06, 2006, 00:09:24 »
Zaladowalem wszystko i niby ok. Jest odnosnik i auto mapa na pulpicie Qtek'a. Ale...najpierw, jak polaczylem go z GPS (w domu,ale przy otwartym oknie) to otowrzyl sie ekran :Wybierz mape ale zadne mapy sie nie pojawialy, strona byla jakby nieaktywna. Wszedlem w explorera i na karcie wszystko jest ok. A teraz, jak chce uruchomic AM to wyskakuje komunikat: Nieprawidlowa kopia programu (program jest legalny, kupiony, z licencja). Nie wiem, czy cos zle robie czy mam usunac i zainstalowac ponownie??

Z gory dzieki za pomoc.
M.

*

Offline GKM

• 25
    • KMG
  • Sprzęt: TT730;N900 ; PC:Vista
« Odpowiedź #3 dnia: Czerwiec 06, 2006, 00:33:10 »
Każdorazowo po wykonaniu instalacji,program AM wymaga rejestracji,co jest sygnalizowane w instalatorze.
Podajesz S/N:****** oraz adres email i po chwili następuje proces rejestracji map,potem wystarczy już tylko wstępna konfiguracja i użytkować.
Pzdr.

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #4 dnia: Czerwiec 06, 2006, 00:50:39 »
No ta jak tak zrobilem i sie zarejestrowalem! Ale to bylo przed skopiowaniem programu na moj Qtek. Teraz na tym urzadzeniu, jak uruchamiam Auto Mape to wyskakuje komunikat "Nieprawidlowa wersja programu" (a przedtem takiego komunikatu nie bylo,ale program do konca rowniez sie nie uruchamial).
Nie moge dojsc, jaki jest problem!

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
« Odpowiedź #5 dnia: Czerwiec 06, 2006, 06:17:13 »
Cytat: "marbron"
No ta jak tak zrobilem i sie zarejestrowalem! Ale to bylo przed skopiowaniem programu na moj Qtek.

Przecież rejestrujesz mapy po zainstalowaniu ich na PDA specjalnym programem instalacyjnym, który mapy rozpakowuje, zapisuje je we właściwych katalogach, po czym on-line rejestruje/odblokowuje, korzystając z połączenia internetowego.
Zwracam uwagę, że są dwa instalatory: jeden do aplikacji AutoMapa, drugi do map.

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #6 dnia: Czerwiec 06, 2006, 12:21:54 »
To moze wyjasnie od pocztku, co do tej pory zrobilem.
Wlozylem plyte Auto Mapa i skopiowalem ja do komputera.Potem ze strony AutoMapa skopiowalem najnowsza wersje 3.9 i nalozylem ja na te w komputerze.Podlaczylem PDA przez USB i ActiveSync.Jak kliknalem na ikonke AM w komputerze, to najpierw zapypytalo o jezyk, potem szukalo polaczenia z PDA i kopiowalo wybrane pliki (m.in sam program, jezyk itp). Poniewaz mam wersje XL, to mialem tylko jeden numer licencji i w trakcie instalacji wyskoczyla strona rejestracji i zarejestrowalem sie (nie pamietam dokladnie w ktorym to bylo momencie). Potem mnie zapytalo, w jakim folderze na PDA chce skopiowac wszystkie pliki.Wybralem storage card. Skopiowalo sie i na ekranie Today w PDA mam pasek z Auto Mapa. Wlaczylem antene GPS i kliknalem Auto Mape, otwieranie doszlo tylko do ekranu "wybierz mape", ale nie bylo co wybierac,ekran byl niekatywny. Natomiast teraz, po kliknieciu w pasek AM wyskakuje wspomniany komunikat "nieprawidlowa wersja programu".

Nie wiem, czy ja cos zle zrobilem (wykonywalem polecenia kompa i instrukcji zalaczonej do CD AM) czy wystapil jakis blad w trakcie transferu plikow. Poradzcie co mam dalej robic: czy odinstalowac program i ponownie go zainstalowac (moze jakos inaczej,zeby uniknac bledow-sam nie wiem), czy poprawic cos w juz istniejacym.

Jestem narazie totalnym laikiem w temacie AM i PDA, wiec moze robie jakies podstawowe bledy . :oops:

Wdzieczny bede za pomoc.

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
« Odpowiedź #7 dnia: Czerwiec 06, 2006, 12:38:05 »
a nie masz przypadkiem starych wersji map ? Pobierz najnowsze ze strony AM

*

Offline marbron

• *
  • 93
« Odpowiedź #8 dnia: Czerwiec 06, 2006, 12:48:23 »
Moze to jest wlasnie problem i moj blad! Ja sciagnalem ze strony plik Auto mapa PCC wersja 3.9 wydanie 3.9.5. Map nie aktualizowalem. Czy mam kazda mape zaktualizowac oddzielnie czy sciagnac zamiast tego plik Zestaw Planow + Polska 50k czy sam zestaw planow miast (czy i to i to)?

I czy w takim wypadku musze dezinstalowac program na PDA czy tylko nalozyc nowa wersje map??

Dzieki!! :)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 06, 2006, 16:35:17 »
Przy każdej aktualizacji najlepiej ściągnąć i program, i zestaw map
(zwykle zmienia się i jedno i drugie).
Nic nie trzeba deinstalować, ale każda nowa wersja map
wymaga ponownej rejestracji.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free