Instalacja AM ale...

• 7 Odpowiedzi
  • 1281 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Instalacja AM ale...
« dnia: Grudzień 28, 2006, 22:56:57 »
...ale jakiś czas temu uszkodziłem złącze w moim Acerze n35.Ponieważ stało się to po raz drugi dałem sobie spokój z jego wymianą.Do zasilania wykorzystałem (po drobnej przeróbce)gniazdko słuchawkowe.W jaki sposób mógłbym zainstalować aktualizację AM na Acerze wykorzystując czytnik kart.Pozdrawiam

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #1 dnia: Grudzień 28, 2006, 23:05:04 »
Instaluja AM jest do wyboru gdzie ma instalowac  , wloz karte do czytnika dolaczonego w laptop czy osobnego i juz .

Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #2 dnia: Grudzień 28, 2006, 23:25:07 »
Nie jest to takie proste,przy próbie instalacji programu wyskakuje komunikat: Nie znaleziono urządzenia pocket pc, a przy instalacji map wyskakuje komunikat że zły numer licencji

*

Dżeju

Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #3 dnia: Grudzień 28, 2006, 23:41:54 »
Raczej bez podłączenia z PC poprzez AS tego nie zrobisz  :( , ale napisz do pomocy AM, to będziesz miał pewność.

*

Offline lechupe

• 781
  • Sprzęt: MDA C3, MDA III, Mio p550, jakies gpsy...
Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #4 dnia: Grudzień 28, 2006, 23:44:04 »
Cytat: "deesz"
Nie jest to takie proste,przy próbie instalacji programu wyskakuje komunikat: Nie znaleziono urządzenia pocket pc, a przy instalacji map wyskakuje komunikat że zły numer licencji

dlatego wlasnie marne szanse. Licencja AM skojarzona jest z danym urzadzeniem i podczas instalacji soft musi widziec pocketa.

moze synchronizacja po irdzie ?

Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #5 dnia: Grudzień 28, 2006, 23:53:12 »
Spróbóję po irdzie, nie wpadłem na to, ale jezeli się to nie uda to zostanę przy obecnie zainstalowanej wersji AM.Jak się pokaże AM4.0 będe  miał pretekst żeby kupić nowy sprzęt :)

*

Dżeju

Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #6 dnia: Grudzień 28, 2006, 23:57:50 »
Cytat z instrukcji instalacji AM:
 " (...)  Po podlaczeniu PocketPC do komputera PC (przewodowo lub bezprzewodowo) i nawiazaniu lacznosci przy pomocy programu komunikacyjnego ActiveSync (w wersji 3.7 lub nowszej), uruchamiamy program SetupPPC.exe znajdujacy sie na plycie CD. Jezeli AutoMapa ma zostac zainstalowana z internetu, to nalezy pobrac na dysk swojego komputera pliki instalacyjne (*.exe) ze strony http://www.automapa.com.pl. Nastepnie dwuklikiem uruchomic kolejo kazdy z pobranych plików (dotyczy to zarówno instalacji, jak i aktualizacji programu oraz map) (...) ".
Tak więc jak irda sprawna, to nie powinieneś mieć problemu  :)

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
Re: Instalacja AM ale...
« Odpowiedź #7 dnia: Grudzień 31, 2006, 18:06:08 »
Cytat: "deesz"
Do zasilania wykorzystałem (po drobnej przeróbce)gniazdko słuchawkowe.

:surprised:  :worried:
mógłbyś pokazać jak to zrobiłeś... boże.. biedny acerek
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI