Htc Touch HD Automapa długie szukanie satelit

• 8 Odpowiedzi
  • 2946 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline wielkibrat

• 11
  • Sprzęt: HTC TUOCH HD
Htc Touch HD Automapa długie szukanie satelit
« dnia: Wrzesień 27, 2009, 10:10:29 »
Witam od jakiegoś czasu Automapa dość długo wyszukuje sygnału satelit kiedyś czytałem żę usuniecie 2 plików z Automapy i na nowo uruchomienie nawigacji poprawaiało ten problem??

Jakie to pliki????

*

Offline Treker

• 756
Odp: Htc Touch HD Automapa długie szukanie satelit
« Odpowiedź #1 dnia: Wrzesień 27, 2009, 13:04:30 »
Dwa pytania pomocnicze:

1. Czy problem występuje od początku jak zainstalowałeś program ?
2. Jaka to dokładnie wersja programu. ****

**** jeżeli wersja 5.5.3 i oryginalna, to odpisz na te pytania jak nie to odpuść sobie. Ważna to informacja, bo wersje witaminizowane AM często robią psikusy.

*

Offline wielkibrat

• 11
  • Sprzęt: HTC TUOCH HD
« Odpowiedź #2 dnia: Wrzesień 27, 2009, 14:08:47 »
od początku kiedy zainstalowałem Automape nie było tak bardzo szybko łapał sygnał satelit
wersja Automapy 5.3.0 (676)
dopiero po dłuższym czasie użytkowania coraz dłużej czeka się na znalezienie sygnału satelit

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #3 dnia: Wrzesień 27, 2009, 14:58:44 »
przychodzą mi tak na szybko dwa rozwiązania:

1. skoro wcześniej było w miarę ok, to sformatuj kartę i ponownie zainstaluj program, wtedy powinno tak chodzić jak na początku (zakładam, że sam gps ok)

2. i ten sposób wydaje mi się lepszy, zakutalizuj program do najnowszej wersji, może też tak na wszelki wypadek zrób format karty, zwłaszcza, że to tylko poprawi ci sprawność działania programu AM i nie tylko tego softu.

a i jeszcze tak na marginesie, w swoim htc powinienieś miec taki program "quick qps", odpal go i sprawdź kiedy była ostatnia aktualiacja położenia satelit. Jeżeli data jest nie dzisiejsza, to kliknij tam download i zaktualizuj dane. To też działa pozytywnie na prędkość łapania potem fixa w programach nawigacyjnych.
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 15:01:37 wysłana przez Treker »

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #4 dnia: Wrzesień 27, 2009, 15:06:33 »
Jakbym siebie czytał  :evil: Czyżby jednak moje rozwiązania okazywały się skuteczne? Tylko po co było się naśmiewać  :mysli:
A wracając do wątku, to czy Twoje - wielkibracie - problemy nie wynikają czasem z braku aktualizacji poprawek A-GPS?

*

Offline Treker

• 756
« Odpowiedź #5 dnia: Wrzesień 27, 2009, 15:38:47 »
Jakbym siebie czytał  :evil: Czyżby jednak moje rozwiązania okazywały się skuteczne? Tylko po co było się naśmiewać  :mysli:

Kolega akubit nie byłby sobą jakby nie odpalił po mojej wypowiedzi  :ok: Przepraszam, że zapomniałem dopisać post wyżej, że prawa autorskie do podanych wskazówek należą do szanownego kolegi.  :E
« Ostatnia zmiana: Wrzesień 27, 2009, 15:40:59 wysłana przez Treker »

*

Offline FoxHound

• 566
  • Sprzęt: BB 9700 + BIS, HTC HD 2, AutoMapa 6.2.0 EU
« Odpowiedź #6 dnia: Wrzesień 27, 2009, 21:04:01 »
Witam od jakiegoś czasu Automapa dość długo wyszukuje sygnału satelit kiedyś czytałem żę usuniecie 2 plików z Automapy i na nowo uruchomienie nawigacji poprawaiało ten problem??

Jakie to pliki????

To samo uzyskasz instalujac sobie HTC GPS Tool i w programie zrobic "clear memory" oraz "cold start"

Pozdrawiam
FoxHound

*

Offline mkursor

• **
  • 139
  • Sprzęt: HTC Desire HD
« Odpowiedź #7 dnia: Wrzesień 28, 2009, 12:53:39 »
A wracając do wątku, to czy Twoje - wielkibracie - problemy nie wynikają czasem z braku aktualizacji poprawek A-GPS?

A-GPS? A to działa? W jakiej sieci?

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #8 dnia: Wrzesień 28, 2009, 16:34:09 »
Działa. W każdej sieci.