Nagle naprowadzanie działa wyłącznie na zawężonym obszarze!?

• 9 Odpowiedzi
  • 1778 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline DBX11

• *
  • 86
  • Sprzęt: MDA compact + BT 9537, MDA Vario II + Navibe GB732, TREO 750v
« dnia: Październik 27, 2006, 23:29:32 »
Witam, następująca sytuacja zaistniała ostatnio w moim MDA Compact. Na wstępie dodam, że pomimo dodatkowych różnych programów, sądzę że jest jeszcze wystarczająca ilość wolnego miejsca. Na storage mam wolne 7,15 MB a na storage card wolnego jest ok 250 MB. Uruchamiając AM nic nie leci w tle (w każdym bądź razie nie widać nic na wskazaniach Running Programs).
MDA wielokrotnie resetowałem ale nadal jest ta sama sytuacja.

Gdy jestem np. w danym mieście bez problemu AM prowadzi mnie do zadanego celu, ale nie mogę ostatnio wprowadzić celu „z innej mapy” pomimo że mam wersję XL. :surprised:

Za każdym razem gdy wskazuję cel w innym miejscu system wiesza się lub ewentualnie wyświetla info że jest „krytycznie mało pamięci” itd. :terrified:

Będąc dziś w Krakowie bez problemu byłem prowadzony pod wskazany adres, ale jak wpisałem Kielce i szukana ulica (różne) to ulica oczywiście została znaleziona, także dany nr budynku ale wskazując dalej że to ma być cel podróży – system wieszał się i konieczny był soft reset.  :terrified: Wielokrotnie to powtórzyłem i ciągle to samo.

Co ciekawe będąc już w Kielcach bez problemu docierałem pod wskazane adresy, wpisując ponownie szukane ulice.

Dlaczego tak się dzieje? :wkurzony:  Sprawdzałem w ustawieniach AM, wszystkie mapy są wczytane, poza tym tak jak wspomniałem, mogę odnajdywać dowolne punkty w Polce, ale nie mogę uruchomić naprowadzania, gdy nie znajdują się w „zakresie” danej mapy składowej wersji XL.

Uf, chyba jakoś udało mi się wytłumaczyć w  czym jest problem.

Proszę o wskazówki co mam zrobić aby znowu AM spełniała swoje zdanie czyli prowadziła mnie z pkt. A do B nie zależnie od tego jak daleko te punkty są oddalone od siebie.  :S
Dodam że całą AM i mapy reinstalowałem i nie pomogło.

Proszę o info co pomoże!

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Re: Nagle naprowadzanie działa wyłącznie na zawężonym obszar
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 28, 2006, 13:17:34 »
Cytat: "DBX11"
Na wstępie dodam, że pomimo dodatkowych różnych programów, sądzę że jest jeszcze wystarczająca ilość wolnego miejsca. Na storage mam wolne 7,15 MB a na storage card wolnego jest ok 250 MB.

Wartości które podałeś, to pamięć przenzaczona na przechowywanie programów. Aby sprawdzić ile masz miejsca na działanie programu podaj wartość nie "storage", ale "programs" (w tej samej zakładce). Poniżej 18 MB będzie problem.

*

Offline DBX11

• *
  • 86
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 29, 2006, 14:33:05 »
To jest chyba problem, ponieważ po soft resecie jest 9,72 MB dla storage i 9,75 dla program.
Po max przesunieciu w lewo jest na krótko 2,22 MB i 17,30 MB dla program ale później wraca na ustwienie, które podałem wyżej.
Gdy AM jest uruchomiona (jeszcze bez uruchomienie anteny BT) to jest 2,69 na storage i 3,50 na program.

Czy to jest powód czemu AM teraz nie wyznacza mi celów w miastach Polski? Co zrobic opróch BigS ?

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 29, 2006, 14:36:43 »
Co zrobic opróch BigS ?

Przenieść wszystkie programy, które nie muszą być w RAm-ie na kartę pamięci.

*

Offline DBX11

• *
  • 86
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 29, 2006, 14:58:10 »
Generalnie zawsze jak coś instaluję to wskazuję, że na kartę.
W zakładce Mobile Device widzę:
Application Data (jest tu Opera / instalowalem z .cab, który był na storage card)
ConnMgr
My Documents
Profiles
Program Files (programy tu wykazane generalnie instalowałem na storage card, nie wiem czemu są tutaj teraz wykazane).

Mam je ręcznie przesunąc czy odinstalowac i wrzucic raz jeszcze na karte?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 29, 2006, 15:34:57 »
Zrób HR i zainstaluj od nowa. Sprawdź również czy ze wzgledu na korzystanie z netu nie urosly Ci za bardzo pliki tymczasowe w przeglądarce - bo podejrzewam iż przez to masz tak mało wolnego miejsca. :))
potrzebna zgoda

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 29, 2006, 15:38:14 »
Generalnie zawsze jak coś instaluję to wskazuję, że na kartę.
W zakładce Mobile Device widzę:
Application Data (jest tu Opera / instalowalem z .cab, który był na storage card)
ConnMgr
My Documents
Profiles
Program Files (programy tu wykazane generalnie instalowałem na storage card, nie wiem czemu są tutaj teraz wykazane).

Mam je ręcznie przesunąc czy odinstalowac i wrzucic raz jeszcze na karte?

Opera zakłada chyba katalog z cache'm w RAMie. Ten cache szybko się rozrasta i ogranicza ilość dostępnej pamięci.

*

Offline DBX11

• *
  • 86
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 29, 2006, 16:52:50 »
A czy jest inna przegladarka freewareowa, gdzie można dokonac wyboru lokalizacji plików tymczasowych?

*

Offline jas_pik:: Janusz Piwiński

• 7793
    • https://www.facebook.com/mediapik/
  • Sprzęt: Athena &amp iPhone
« Odpowiedź #8 dnia: Październik 29, 2006, 17:03:32 »
Nie musisz zmieniać przeglądarki - wystarczy żę przed wyjściem z niej opróżnisz cache ...i już :))
potrzebna zgoda

*

Offline DBX11

• *
  • 86
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 29, 2006, 17:09:53 »
Cytat: "jas_pik"
Nie musisz zmieniać przeglądarki - wystarczy żę przed wyjściem z niej opróżnisz cache ...i już :))

przed wyjściem, a nie później poprzez eksplorera znaleśc i usunąc  :surprised: