Witam, następująca sytuacja zaistniała ostatnio w moim MDA Compact. Na wstępie dodam, że pomimo dodatkowych różnych programów, sądzę że jest jeszcze wystarczająca ilość wolnego miejsca. Na storage mam wolne 7,15 MB a na storage card wolnego jest ok 250 MB. Uruchamiając AM nic nie leci w tle (w każdym bądź razie nie widać nic na wskazaniach Running Programs).
MDA wielokrotnie resetowałem ale nadal jest ta sama sytuacja.
Gdy jestem np. w danym mieście bez problemu AM prowadzi mnie do zadanego celu, ale nie mogę ostatnio wprowadzić celu „z innej mapy” pomimo że mam wersję XL.
Za każdym razem gdy wskazuję cel w innym miejscu system wiesza się lub ewentualnie wyświetla info że jest „krytycznie mało pamięci” itd.
Będąc dziś w Krakowie bez problemu byłem prowadzony pod wskazany adres, ale jak wpisałem Kielce i szukana ulica (różne) to ulica oczywiście została znaleziona, także dany nr budynku ale wskazując dalej że to ma być cel podróży – system wieszał się i konieczny był soft reset.

Wielokrotnie to powtórzyłem i ciągle to samo.
Co ciekawe będąc już w Kielcach bez problemu docierałem pod wskazane adresy, wpisując ponownie szukane ulice.
Dlaczego tak się dzieje?

Sprawdzałem w ustawieniach AM, wszystkie mapy są wczytane, poza tym tak jak wspomniałem, mogę odnajdywać dowolne punkty w Polce, ale nie mogę uruchomić naprowadzania, gdy nie znajdują się w „zakresie” danej mapy składowej wersji XL.
Uf, chyba jakoś udało mi się wytłumaczyć w czym jest problem.
Proszę o wskazówki co mam zrobić aby znowu AM spełniała swoje zdanie czyli prowadziła mnie z pkt. A do B nie zależnie od tego jak daleko te punkty są oddalone od siebie.
Dodam że całą AM i mapy reinstalowałem i nie pomogło.
Proszę o info co pomoże!