Mio A201 + automapa + podświetlanie LCD

• 2 Odpowiedzi
  • 1122 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline tikky

• 32
    • http://www.jarnoltowek.pl
« dnia: Styczeń 26, 2006, 02:15:22 »
Na Mio a201 jak mam ustawione np. maksymalne podświetlenie LCD i w Automapie przełącze na tryb "noc" lcd zmienia kolor na nocny i podświetleine LCD spada do minimum, lecz jeśli przełącze znowu na tryb "dzień" podświetlenie powinno wrócić do takiego stanu jak wczesniej, jednak zawsze jest na minimum. Czy to tylko u mnie tak działa czy u Was też?

« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 26, 2006, 20:59:51 »
Umnie jest normalnie jak włączam tryb nocny podświetlanie się nie zmniejsza tylko kolory mapy są ciemniejsze zainstaluj ponownie automape a jak to nie pomoże to proponował bym zrobić hard reseta lub zrobić update romu

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 26, 2006, 22:16:10 »
...a może spróbuj zmienić płytę główną lub zmień diody w podświetleniu ekranu na żarówki 200W. Proponuję też zakupic nową Automapę, a najlepiej od razu dwie, bo ta pierwsza moża nie rozwiązać problemu... kup też nowy rysik i etui bo też może to być problemem...

Maniacppc -> stary, skąd Ty żeś się urwał, że takie cudowne rady dajesz?

tikky-> u mnie na a201 też się ściemnia jak przejdę na tryb nocny. Spóbuj rozjaśnić w ustawieniach BACKLIGHT w menu SETUP. U mnie jakoś nie zauważyłem tego problemu, choć w opcjach podświetlenia mam standardowo ustawione na połowę. [/url]