Witam
Ponieważ zamierzam zakupić gps na karcie cf do H2215, mam do Was kilka związanych z tym pytań.
- które modele gps, do których trzeba* instalować sterowniki działają na pewno z H2215 - tu chodzi mi o wcześniej zgłaszane problemy, że sterowniki się nie zgadzają, że trzeba brać jakieś inne, kombinować, że może się uda, może nie...
- jaki darmowy i najprostszy program możecie polecić, który mógłbym zainstalować przed zakupem GPS, abym w samym momencie zakupu mógł ten sprzęt przetestować
* czy są takie, do których nie trzeba? żeby po podłączeniu od razu działało?
ostatnio na aukcjach Allegro pojawiło się sporo gps-cf HOLUX, cena jest dość atrakcyjna, w jakimś angielskim serwisie internetowym widziałem nawet zestaw 2210+HOLUX, tak więc powinny się raczej ze sobą 'zgrać', ale czy Wy korzystacie może z tego GPS, jesteście z niego zadowoleni, czy są z nim jakieś problemy?
i jeszcze o Automapie
kiedyś o tym programie było mówione bardzo wiele, ciągle ktoś tu zgłaszał swoje uwagi. Teraz to się 'niepokojąco' uspokoiło. Były też informacje o tym, że pojawiło się coś nowego na stronie, update itp. Niestety nie mam JESZCZE żadnego programu do nawigacji, najbliższy jestem zakupu właśnie Automapy, czasami odwiedzam stronę jej autorów, ale jakoś nic tam nowego się od dawna nie pojawiło. W związku z tym mam pytania do Was, użytkowników Automapy - czy aktualizacje są nadal prowadzone, czy kontakt z firmą produkującą to oprogramowanie macie równie dobry, jaki był wcześniej (pamiętam, że po jakimś czasie ostrych wypowiedzi pod kierunkiem autorów AM kontakt mail'owy z nimi znacznie się poprawił i to sobie chwaliliście). Jak to wygląda ze strony 'zwykłego' użytkownika?
Dzięki z góry za odpowiedzi
pozdrawiam
rafwoj