To co przeżyłem z Automapą przez ostatni tydzień to prawdziwy koszmar. Zabierałem już kiedyś głos że aplikacja idzie w złym kierunku, ale to co zafundowali twórcy w najnowszej wersji to prawdziwy skandal. Korzystam z Automapy jedynie ze względu na Miplo i dużą ilość POI, które mnie interesują (turystycznie), jeżeli tylko pojawi się inny program, który wprowadzi taki sam system dodawania punktów to żegnam się z Automapą bez żalu. Pomijam potrójne ikonki punktów, które zaśmieciły skutecznie ekran, pomijam pseudozabezpieczenia przed piratami, które utrudniają życie głównie tym co mają oryginalny program. Niby dlaczego MiploSync można mieć zainstalowany tylko na jednym urządzeniu ? Nie potrafię sobie tego wytłumaczyć. Okazało się że dodatkowy dysk twardy zamontowany w komputerze sprawia że już nie można synchronizować punktów. Po prostu super. Sama synchronizacja bez błędów jest naprawdę cudem, rzadko się zdarza. Ludzie wpisujący punkty w Miplo mają z tego chociaż jakieś zniżki, po co są miplomile ? Dla satysfakcji ? Taka polityka firmy jest przedziwna. Jadąc przez całą Polskę okazało się że program się zawiesił i wysypał w połowie drogi tak, że nic się nie dało zrobić. Włączyłem Navigo i bez fajerwerków dotarłem do celu. Miałem ze sobą laptopa i jak zajechałem to przeinstalowałem program, tylko co by było jakbym go nie miał, jakbym nie miał w nim instalki itd. Nic by się nie stało, nie jestem maniakiem nawigacji i żyć bez niej potrafię, ale tutaj chodzi o zasady. Jeżeli kupuję program, płacę subskrypcję a w zamian dostaję bubla i ratuję się programem który jest w porównaniu z nim darmowy to czegoś nie rozumię. Jest okres wakacyjny, wielu ludzi kupi nowe nawigacje, zapewnie w wielu będzie automapa. Okaże się że mają potrójne ikonki, miplosync ma ciągłe błędy, a program się zwiesi w trakcie jazdy to ogarnie ich chyba szał. Dlaczego twórcy muszą eksperymentować wiecznie na aplikacji zamiast udoskonalać mapy, którym wiele poza większymi miastami brakuje ? Dlaczego to robią w okresie wakacyjnym, kiedy tracą klientów na rzecz konkurencji ? Mi to wygląda na sabotaż, bo inaczej wytłumaczyć nie potrafię. Faktycznie, jak się czyta ten działforum to są same problemy, niestety.
P.S. Jedyne co jest ok to support, który rzetelnie odpowiada na pytania i pomaga, tylko ja bym wolał żeby chłopaki z supportu mieli wakacje bo nic nie ma do roboty.