Najtaniej Automapa XL

• 85 Odpowiedzi
  • 17484 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #60 dnia: Kwiecień 24, 2006, 18:35:15 »
Cytat: "maskon"
... strasznych bandytów jeżdżąch autobusami bez biletu okradających MZA ...w  koncu tez kradziez i to ani odrobine mniejsza (wegług Twoich kryteriów) niz kupno Automapy na Allegro.

Rozczaruję Cię. Nie jest to kradzież (ani żadne inne przestępstwo), a jedynie delikt cywilny (nienależyte wykonanie umowy). A jeżdżenie bez biletu jest wykroczeniem (czyli też nie przestępstwem).

*

Offline maskon

• **
  • 123
  • Sprzęt: Z1, One, Tablet Z
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #61 dnia: Kwiecień 24, 2006, 18:40:56 »
zamiast edycji wysłałem dwa razy to samo, usuwam więc aby miejsca nie zajmowac.

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #62 dnia: Kwiecień 24, 2006, 18:42:54 »
maskon to może ty będziesz kwalifikował czyny: napad na bank z użyciem broni - oczywiście karalny bo fe, kradzież internetowa w banku z przelewem na Kajmany 500 000 zł może tak albo nie, 20 000 - bank jest bogaty i tak nie ucierpi ZDECYDOWANIE NIE

*

Offline maskon

• **
  • 123
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #63 dnia: Kwiecień 24, 2006, 18:43:39 »

Rozczaruję Cię. Nie jest to kradzież (ani żadne inne przestępstwo), a jedynie delikt cywilny (nienależyte wykonanie umowy). A jeżdżenie bez biletu jest wykroczeniem (czyli też nie przestępstwem).

JAK TO??? więc okradac MZA wolno a producentów Automapy już nie???
jakiz ten świat niesprawiedliwy ;) A zapomniałem MZA nie nagradza darmowymi przejazdami za ściganie gapowiczów  ;)

maskon to może ty będziesz kwalifikował czyny: napad na bank z użyciem broni - oczywiście karalny bo fe, kradzież internetowa w banku z przelewem na Kajmany 500 000 zł może tak albo nie, 20 000 - bank jest bogaty i tak nie ucierpi ZDECYDOWANIE NIE

Zle zrozumiales. Nie napisalem nigdzie ze nie jest to kradziez. Napisalem ze do tego typu przestepstw nie powinno sie angazowac policji gdyz sa wazniejsze zadania dla tych służb (jak np wymienione pzrez Ciebie napady z użuciem broni) niz uganianie sie po aukcjach internetowych za kradzionym softem.

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #64 dnia: Kwiecień 24, 2006, 18:54:37 »
Jedyne co uzyskałem od AM, to darmowa licencja XL - w nagrodę
i wszystko jasne.

Co jest jasne?

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #65 dnia: Kwiecień 24, 2006, 19:16:32 »
Przeciętnego Polaka nia stać na whisky (papierosy, benzynę - to chyba najbliższy przykład bo trzeba najpierw zapłacić za samochód) zatem co proponujesz NAJLEPIEJ iść do sklepu i zakosić, po co angażowac policje i chronić tych krwiopijców właścicieli sklepów (i tak sobie to odbiją) TUTAJ sytuacja jest tak samo prosta jak gdy ktoś złapie złodzieja za rękę w sklepie ZNANE SĄ WSZYSTKIE DANE PERSONALNE

*

Offline maskon

• **
  • 123
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #66 dnia: Kwiecień 24, 2006, 19:34:01 »
Cytat: "student2"
Przeciętnego Polaka nia stać na whisky (papierosy, benzynę - to chyba najbliższy przykład bo trzeba najpierw zapłacić za samochód) zatem co proponujesz NAJLEPIEJ iść do sklepu i zakosić, po co angażowac policje i chronić tych krwiopijców właścicieli sklepów (i tak sobie to odbiją) TUTAJ sytuacja jest tak samo prosta jak gdy ktoś złapie złodzieja za rękę w sklepie ZNANE SĄ WSZYSTKIE DANE PERSONALNE

czy Ty wogóle czytasz co inni piszą czy tylko klepiesz w kółko swoje? Sorki za ton ale nie mam już siły po raz kolejny pisac że wszystkie wymienione powyżej czyny są zwłykłym złodziejstwem, jednak Policja nie moze (niestety) zajmowac sie wszystkimi mniej czy bardziej groznymi przestepstwami gdyz po prostu nie ma na to kasy. A ścigając gapowiczów w tramwaju czy piratów po Allegro nie zajmie się pzrestępstwami, które mogą zagroźic czyjemuś życiu. Takimi sparwami powinny zajmowac sie IMO instytucje powołane przez producentow oprogramwoania ale to kosztuje (znow wroce do MZA ktore jakimś cudem moze jednak samo utrzymac rzesze kontrolerow)
Dla mnie EOT

*

Offline lukjod

• 503
  • Sprzęt: touch HD 2
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #67 dnia: Kwiecień 24, 2006, 19:49:53 »
Zaczelo sie robic nerwowo, a niepotrzebnie...
Maskon po prostu stara sie wykazac roznice pomiedzy niebezpieczna kradzieza czy wymuszeniem ktorych to wykrywalnosc oraz sposob postepowania z nimi nie jest w naszym kraju najlepsza (np niechec pracy w prokuraturze i sadach ze wzgledu na zalosnie niskie zarobki) i niewiele sie robi w celu jej poprawy a tylko probuje zamydlic oczy pozorowanymi dzialaniami policji walczacej z piractwem komputerowym. Najpierw nalezy zapewnic podstawowe bezpieczenstwo obywatelom i poczucie bezpieczenstwa chocby koledze Radoskurowi a dopiero potem robic hocki klocki z piractwem. Takie jest moje zdanie
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #68 dnia: Kwiecień 24, 2006, 20:03:33 »
Cytat: "lukjod"
Zaczelo sie robic nerwowo, a niepotrzebnie...
Maskon po prostu stara sie wykazac roznice pomiedzy niebezpieczna kradzieza czy wymuszeniem ktorych to wykrywalnosc oraz sposob postepowania z nimi nie jest w naszym kraju najlepsza (np niechec pracy w prokuraturze i sadach ze wzgledu na zalosnie niskie zarobki) i niewiele sie robi w celu jej poprawy a tylko probuje zamydlic oczy pozorowanymi dzialaniami policji walczacej z piractwem komputerowym. Najpierw nalezy zapewnic podstawowe bezpieczenstwo obywatelom i poczucie bezpieczenstwa chocby koledze Radoskurowi a dopiero potem robic hocki klocki z piractwem. Takie jest moje zdanie

Przyznam, że nie zawsze się zgadzamy, ale obecnie muszę Ci przyznać rację (choć nie w 100%).
Piractwo jest złem i musi zniknąć - to fakt dla mnie bezsprzeczny.
Jednakże, z drugiej strony, są przestępstwa daleko bardziej "szkodliwe społecznie", które powinny mieć bezwzględny priorytet w ich ściganiu.
Ja w pierwszej kolejności chciałbym móc bezpiecznie wyjść na ulicę w środku nocy, w dowolnej dzielnicy miasta. To jest to co jako obywatela mnie interesuje najbardziej.

Nie może być jednak tak (jak sugerujesz), że policja ma zupełni odpuścić sobie ściganie piratów - nie! Ale nie kosztem bezpieczeństwa na ulicach.

A kwestia zarobków w sądzie, czy prokuraturze to już zupełnie odrębna sprawa.

*

Offline maskon

• **
  • 123
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #69 dnia: Kwiecień 24, 2006, 20:33:53 »

Ja w pierwszej kolejności chciałbym móc bezpiecznie wyjść na ulicę w środku nocy, w dowolnej dzielnicy miasta. To jest to co jako obywatela mnie interesuje najbardziej.
Nie może być jednak tak (jak sugerujesz), że policja ma zupełni odpuścić sobie ściganie piratów - nie! Ale nie kosztem bezpieczeństwa na ulicach.

Zgadzam się w 100% - dokładnie o to chodzi aby w pierwszej kolejności policja zajeła się ochrona ludzi a dopiero potem (gdy starczy na to $$$) ochrona dóbr tych ludzi a juz na pewno niedopouszczalne jest aby kosztem ochrony bezpieczeństwa "przekierowac" zasoby do innych waznych ale jednak znacznie mniej waznych zadan (jak wymienione w tym wątku "polowanie na złodziei na Allegro")

*

• 6498
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #70 dnia: Kwiecień 24, 2006, 20:46:54 »
Powiedz to policjantom, którzy przyjmowali sprawę Radoskura. Przy okazji spytaj, co sądzi o ewentualnych przyczynach swojego poczucia zagrożenia? Nie sądzę, żeby na pierwszym miejscu wymienił brak środków i czasu w policji.

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #71 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:20:34 »
I stąd się bierze znieczulica ogólnie panująca w społeczeństwie. Lepiej nie interweniować, bo później się zemszczą.

Poza tym na miejscu Policji też bym olał sprawę oblania kogoś wodą - co najwyżej jest to wykroczenie a i też mocno naciągane. Może jakbyście znali specyfikę ich roboty to inaczej byście do tego podchodzili.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
  • Sprzęt: SGS2 z powrotem :)
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #72 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:24:48 »
knoxville

wodę można olać ale broń to już chyba nie...
przeczytaj dokładnie wypowiedź raduskur'a

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #73 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:28:18 »
Cytat: "marcinl"
wodę można olać

Nie słyszałem by ktoś wodę olewał (odwrotnie to już prędzej). Ale w pozostałym zakresie masz rację! Z tym, że broń na 100 % nie była prawdziwa, bo sprawa wtedy by inaczej się potoczyła.

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #74 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:28:39 »
A to sory, myślałem że chodzi o pistolet na wodę  :oops:

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #75 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:34:28 »
ajed

myślę, że w takim momencie nikt nie zastanawiałby się czy broń jest zabawkowa, choć sytuacja na to wskazuje...
no chyba, że pistolecik był jakiś koloraśny...

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #76 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:35:43 »
Nie sugerowałem, że zabawowa, tylko raczej, że tzw. straszak.

*

Offline marcinl

• DWBKH
  • 24436
  • pw to nie helpdesk
    • mój syn Mateuszek
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #77 dnia: Kwiecień 24, 2006, 21:36:59 »
ajed

policjanci też na pewno tak pomyśleli...

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #78 dnia: Kwiecień 24, 2006, 22:05:33 »
i wszystko jasne.

No właśnie, stultus stulta loquitur  :P
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline BoNt3k

• 340
  • Sprzęt: iPHONE 3GS, iPHONE 4, NOKIA N8
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #79 dnia: Kwiecień 24, 2006, 22:20:16 »
nic nie widzialem, nic nie slyszalem, nic nie pamietam - i tego nalezy sie trzymac

z policja nie nalezy wspolpracowac ale co poniektorzy sa innego zdania...

niech kazdy zyje wedle swojego sumienia ale nie zachowuje sie jak _konfident_ bo to jest najgorsze.....tyczy sie to takze co poniektorych osob tu z forum

*

• 6498
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #80 dnia: Kwiecień 24, 2006, 22:20:22 »
Cytat: "nocny_m"
i wszystko jasne.

No właśnie, stultus stulta loquitur  :P

Omówiliśmy z Maskonem sprawę poza Forum.

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #81 dnia: Kwiecień 24, 2006, 22:22:53 »
Dobra Zatem który wariant ma byc realizowany? LIKWIDUJEMY PG, Lotną itd i te środki przeznaczamy na bezpieczeństwo czy też EXPERTOWI OD PRZESTĘPSTW KOMPUTEROWYCH każemy zabezpieczać ślady - odciski, ślady zapachowe ... a potem początkujący obrońca OBALI wszytkie dowody. W policji istnieje np. DROGÓWKA aby ścigać piratów na drodze a nie patrolować w nocy osiedla, więc nie bredźmy że jak jest niebezpiecznie na osiedlach (bo źle funckcjnuje prewencja) to NIECH INNI RÓWNIEŻ NIE NIE ROBIĄ. Jak lotna zamiast na A1 pójdzie na piwo to pan Franio na osidlu X nie da w łeb Kaziowi PARANOJA

*

Offline lukjod

• 503
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #82 dnia: Kwiecień 24, 2006, 23:19:53 »
Cytat: "BoNt3k"
nic nie widzialem, nic nie slyszalem, nic nie pamietam - i tego nalezy sie trzymac

z policja nie nalezy wspolpracowac ale co poniektorzy sa innego zdania...

niech kazdy zyje wedle swojego sumienia ale nie zachowuje sie jak _konfident_ bo to jest najgorsze.....tyczy sie to takze co poniektorych osob tu z forum

LOL :D  :D
wracamy do punktu wyjscia, juz wydawalo sie ze w pewnych kwestiach strony sie porozumialy ale po tym poscie pewnie nastapi kontratak ze strony
co poniektorych osob tu z forum

BoNt3k U re my leader LOL :D  :D
moje palmtopy: MDA1 -> MDA2 -> MDA3 -> Wizard -> Hermes -> Kaiser -> Raphael -> Blackstone -> Leo

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #83 dnia: Kwiecień 24, 2006, 23:35:56 »
nic nie widzialem, nic nie slyszalem, nic nie pamietam - i tego nalezy sie trzymac z policja nie nalezy wspolpracowac ale co poniektorzy sa innego zdania...

LOL :D  :D
wracamy do punktu wyjscia, juz wydawalo sie ze w pewnych kwestiach strony sie porozumialy ale po tym poscie pewnie nastapi kontratak ze strony
co poniektorych osob tu z forum

BoNt3k U re my leader LOL :D  :D

OK !!

Dlaczego atak ? Każdy może mieć poglądy jakie chce.
Byle były w miarę stabilne  :lol:
Zatem proszę Was obu o pisemene oświadczenia w tej materii. Oświadczenie mniej więcej takiej treści:

Ja niżej podpisany .... daję słowo honoru, że
1. kiedy obrobią mi chatę, ukradną samochód itp itp., to trzymając się nadrzędnej zasady nie współpracowania z policją - nawet gdybym znał rysopisy czy wręcz personalia złodziei to ich nie podam - nie będę przecież konfidentem.
2. jeżeli na moich oczach będą gwałcić 10-cio letnią córkę sąsiada odwrócę się tyłem, byle tylko nie zawaidamiać policji.
3. Dotyczy to również mojej córki

Jednocześnie informuję, że policję mam w d... w związku z tym niech się nie ważą zbliżać do mnie i do mojej rodziny. Na pytanie: "czy domyśla się Pan, kto mógł zgwałcić Pańską/sąsiada córkę ?" obiecuję zawsze odpowiadać: "ja nic nie słyszałem i nie widziałem"

Imię Nazwisko, adres i podpis

Dajcie takie oświadczenia i koniec dyskusji  :lol:  :lol:  :lol:

*

Offline lukjod

• 503
Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #84 dnia: Kwiecień 24, 2006, 23:56:53 »
@GPSManiak
widze ze wziales moj post zbyt powaznie, widac nie sledziles losow dyskusji, ale dzieki temu topic zyje,
BTW oswiadczenia sa domena konfidentow
nic nie wiem, nic nie slyszalem, nic nie podpisuje to nasza dewiza....

Najtaniej Automapa XL
« Odpowiedź #85 dnia: Kwiecień 25, 2006, 00:15:39 »
widze ze wziales moj post zbyt powaznie,

Ależ skąd - cały czas były śmieszki  :lol: