Gdzie się podziały wszystkie drogi???

• 20 Odpowiedzi
  • 11298 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Styczeń 20, 2005, 22:07:59 »
Cześć,
 zainstalowałem Automape na mio168. Wsyzstko , absolutnie wsyzstko gra , poza jednym-minowicie nie pokayuje mi drog. Trase wzynacza ale nie pokazuje zwyklych drog. O co moze chodzic....

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2005, 22:11:37 »
Moze chodzic o to ze zapomniales zaplacic za ta Automape :wkurzony:

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2005, 23:34:23 »
Hehe, piractwa sie zachciało... Czyżby słynny na klientach p2p Automapa crack 95%... na 95% wszystko dziala... tylko dróg nie ma... taki tam szczegół... ;)

BTW Programiści nieźle się zabezpieczyli bo do dnia dzisiejszego chyba nie ma działającego cracka co w obliczu zdolnych dzisiejszych crackerów jest rzeczą godną medalu. Brawo Automapiści!

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 21, 2005, 01:30:03 »
knoxville: "chyba"... chyba-napewno :) sie mylisz...

Pozdrawiam

*

Offline jasztol

• 278
  • Sprzęt: iPaq 3950, Zaurus SL 5500, GPS Heicom 303MMF
« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 21, 2005, 04:17:56 »
Pewnie, ze sie myli, powstanie nowego dzialajacego cracka do nowej wersji Automapy to tylko kwestia czasu, takie juz "prawo natury" internetu i p2p. A juz minelo kawalek czasu od nowej wersji. Nie uzywalem nigdy tego programu bo nie ma mnie w kraju dosc dlugo, wiec nie wiem jak mocne jest zabezpieczenie, maja licence number, czy tez jakis hardware key w postaci karty CF, czy zczytuja hardware na PPC i generuje jakis zalezny od egzemplarza PPC numer?

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 21, 2005, 08:49:16 »
Przypisanie numeru licencji do danego modelu PDA. Dokladnie nie wiadomo oczywiscie na jakiej zasadzie to dziala.

*

Offline knoxville

• 260
« Odpowiedź #6 dnia: Styczeń 21, 2005, 10:36:49 »
Może i się mylę, dlatego napisałem 'chyba'. Ja mam oryginał AM XXL więc nie potrzebuje wersji pirackiej, ale przyznam się, że mam zcrackowanego Tom Toma i Destinatora, bo już wydanie 1500zl i nabijanie kieszeni helmutom mi się nie uśmiecha. Zresztą zbyt rzadko jeżdzę na zachód zeby mi się to przydało.

*

Offline Kusiu

• 3968
« Odpowiedź #7 dnia: Styczeń 21, 2005, 11:10:33 »
Cytat: knoxville
nabijanie kieszeni helmutom mi się nie uśmiecha.
Widzę, że duch w narodzie nie ginie ;) z tym, że TomTom jest dziełem Holendrów :)

Jasztol: swoim "Warszawa->Madrid->Maryland" trochę demolujesz forum, wstaw jakieś spacje żeby tekst mógł się złamać.

*

Offline knoxville

• 260
« Odpowiedź #8 dnia: Styczeń 21, 2005, 12:18:09 »
Ups... no dobra - errata - nie bede nabijał kieszeni... zachodnioeuropejczykom ;)

*

Offline jasztol

• 278
  • Sprzęt: iPaq 3950, Zaurus SL 5500, GPS Heicom 303MMF
« Odpowiedź #9 dnia: Styczeń 22, 2005, 01:39:24 »
Cytat: Kusiu
nabijanie kieszeni helmutom mi się nie uśmiecha.
Widzę, że duch w narodzie nie ginie ;) z tym, że TomTom jest dziełem Holendrów :)

Jasztol: swoim "Warszawa->Madrid->Maryland" trochę demolujesz forum, wstaw jakieś spacje żeby tekst mógł się złamać.

Jak to demoluje? U mnie w ramce tekst sie lamie po "Warszawa-", ale i tak skroce o Madrid, bo to juz przeszlosc.

Pozdro

*

Offline lipciopda

• 6801
« Odpowiedź #10 dnia: Styczeń 22, 2005, 07:52:10 »
a czy DESTINATOR nie jest czasem produktem Kanadyjskim ?

w Niemczech jest chyba tylko oddzial ale Headquarters jest w Kanadzie - prosze mnie poprawic jesli sie myle

http://www.destinator1.com/

wiec juz wogole z tym helmutem to jak kula w plot

« Odpowiedź #11 dnia: Styczeń 22, 2005, 09:43:41 »
BTW Programiści nieźle się zabezpieczyli bo do dnia dzisiejszego chyba nie ma działającego cracka co w obliczu zdolnych dzisiejszych crackerów jest rzeczą godną medalu.
A ja sadze ze powodem jest brak dobrych programow narzedziowych pod PPC. Gdyby znalazl sie jakis softice pod PPC sadze ze Automapa dawno by juz ulegla....

Piotr

*

Offline kleczu

• 384
« Odpowiedź #12 dnia: Styczeń 22, 2005, 09:46:06 »
Cytat: lipciopda

wiec juz wogole z tym helmutem to jak kula w plot

Ale chyba wszyscy zrozumieli o co chodzi :)

*

Offline perpetum

• *
  • 51
  • A716,MDA3 ,MDA4 , HTC HDmini
  • Sprzęt: ROM billyj80 2.03.530.2
« Odpowiedź #13 dnia: Styczeń 23, 2005, 21:56:01 »
Odnosząc się do wypowiedzi knoxville`a
sądzę , iz nikt z naszych hackerów nie został ładnie poproszony o stworzenie key generatora,
prędzej czy później on powstanie , kwestia czasu.
Jak pogrzebac w sieci to jest trochę softu "odblokowanego" przez naszych.
Aby mnie nie posądzać o propagację piractwa - jak coś to nie ja.

« Odpowiedź #14 dnia: Styczeń 24, 2005, 06:06:41 »
Wiecie co wam powiem? Ja tez mam Automape "bez droog" i uwazam, ze skoro tak tu powaznie traktujecie piractwo to czemu kazdy z Was ma nielegalne wersje i to pewnie nie jedna innego softu? Jestem ciekaw w jaki sposoob weszliscie w posiadanie Automapy. Wiekszosc z Was odlicza to od podatku na firme rub robi innego rodzaju myki. Zadko kto zaplacil te 999 zlocisza. Ale pyszyc sie co to ja za porzadny obywatel nie jestem bo mam orginalna Automape to juz kazdy z Was potrafi. Ja mam orginalnego Navigatora 4 cala europe do tego piracka Automape bo jak jestem w polsce to poruszam sie najczesciej po drogach ktoore dobrze znam. A jezeli musze jechac gdzies w nieznane to nie jade autem, bo w tym kraju pelnym porzadnych obywateli co to helmutom kieszeni nie beda nabijac, predzej mi auto zwina niz dojade do celu. Wiec pozdrawiam wszystkich ktorzy czytaja te wypociny i zapewniam dzialajaca-darmowa wersja Automapy pojawi sie na 100% to tylko kwestia czasu a jezeli to sie stanie napewno na lamach tego forum sie dowiemy.

*

Offline Robert Błaszczak

• **
  • 134
  • FS LOOX N560, NOKIA N73
    • http://www.foto.blaszczak.pl
« Odpowiedź #15 dnia: Styczeń 24, 2005, 07:47:41 »
Kolego Whoopie, nie rób z siebie błazna!
W tym wątku chwalisz się zmianą auta, a tu piszesz, że Ci nie odpowiada cena Automapy.
I proszę, nie pisz, że każdy z nas ma nielegalne wersje nie jednego softu, bo obrażasz w ten sposób wiele osób na tym forum.
Pozdrawiam
Robert Błaszczak

*

Offline abasz

• 48
  • Sprzęt: Toshiba e750
« Odpowiedź #16 dnia: Styczeń 24, 2005, 08:11:41 »
Tak się składa, że akurat tez mam oryginalną Automapę. Zastanawiam się tylko jak to jest. Wielu forumowiczów krzyczy na innych, że złodzieje, paserzy itd. Sporo sie tez pisze na tym forum o programach do przerabiania i oglądania filmów, oraz słuchania muzyki na pockecie.
Rozumiem ze osoby ktore innych uwazaja za złodzieji bo maja jakis tam program piracki, sami maja oryginalnego windowsa, office, a filmy na pockecie ogladaja tylko te ktore sami nakręcili, swoją kamera na jakiejś imprezie rodzinnej, a muzykę ktora słuchają, mają w oryginale zakupiona na płytach cd?

« Odpowiedź #17 dnia: Styczeń 24, 2005, 08:44:25 »
Cytat: Whoopie
Wiecie co wam powiem? Ja tez mam Automape "bez droog" i uwazam, ze skoro tak tu powaznie traktujecie piractwo to czemu kazdy z Was ma nielegalne wersje[/b]
Obrażasz nas, nawet nas nie znając.

Jestem ciekaw w jaki sposoob weszliscie w posiadanie Automapy. Wiekszosc z Was odlicza to od podatku na firme rub robi innego rodzaju myki. Zadko kto zaplacil te 999 zlocisza.
Normalnie - czyli kupiłem.
Kupiłem w promocji iPAQ + Automapa 50K, do tego dokupiłem 4 plany miast i dostałem upgrade do wersji XL.

Co do reszty Twoich wypocin, to się nie wypowiem, bo w zasadzie tylko niecenzuralne teksty mi się nasuwaja na klawiaturę. :(

*

Offline cytryna

• 2390
  • Herb Pruszkowa
  • Sprzęt: Nokia N70 BLACK, FS N520
« Odpowiedź #18 dnia: Styczeń 24, 2005, 20:02:53 »
Witam.
Moja droga do całego zestawu nawigacji satelitarnej jest długa.
Pierwszy zakup - Loox 600 ( z drugiej ręki )
Drugi zakup - Haicom 303CF ( po trzech miesiącach, z drugiej ręki )
Trzeci zakup - Mapa Polski 50k ( po dwóch miesiącach od drugiego, z drugiej ręki )
ZakopaneDemo - od razu, nowe
Zostało do zakupu - cztery miasta.
Myśle ze do sierpnia-września będzie cała wersja AutoMapa XL, choć gdzięś na płycie mam wersję 2.2 nawet jej nie instalowałem.
Nie stać mnie na nowe, ale mam legalne choć z drugiej ręki. Pozostałe cztery miasta też kupię z drugiej ręki, przecież ludzie kupują czasami są zawiedzeni i odsprzedają taniej. Jest to sposób na tanie legalne oprogramowanie.
Pozdrawiam.

*

Offline kanczug

• 19211
« Odpowiedź #19 dnia: Styczeń 24, 2005, 20:32:36 »
Nie powinnismy ponownie zaczynac tekstu na temat legalnosci oprogramowania... Kazdy ma wlasne zdanie na ten temat i tyle. Jakie by ono nie bylo to przypominam ze na tym forum nie rozmawiamy na temat crackow, seriali itd, gdyz jest to niezgodne z regulaminem.  

« Odpowiedź #20 dnia: Styczeń 24, 2005, 23:34:13 »
Ok pare slow wyjasnienia. Auto po pierwsze zmieniam co 9-mcy place za kazdy model ok 50 do 250 euro miesiecznie w zaleznisci to za samochood i wyposarzenie itp. Tanio wiec nie oplaca sie trzymac auta na stale i tracic na nim duuuuzo wiecej. Dlatego tez navigacja przez PDA (znow finanse) po prostu taniej. Po droogie obrazilem kogos hmmm... racja nie powinienem wrzucac wszystkich do jednej szufladki -tak sie nie robi. Tych ktorzy nigdy nie zainstalowali na swoim PDA zadnej aplikacji za ktora nie zaplacili, nie zgrali zadnego MP3, filmu czy tym podobnego, pochodzacego z nielegalnych zroodel. Bardzo, BARDZO przepraszam. Co do ceny AutoMapy to uwazam, ze jest dlamnie za droga. Kolego Robercie wygladasz na powaznego faceta. Tak jak i ja masz "wyzsze czolo" niz kiedys wiec pewnie stoisz niejednokrotnie przed wyborem czy odlozyc cos dla potomstwa czy tez moze w tym przypadku kupic Automape -ja wybralem. Nie wykluczam, ze jej nigdy nie kupie. Gdy przeprowadze sie na stale do kraju to pewnie tak. Ale dzis wazniejsze sa dla mnie inne inwestycje. Wiec pozdrawiam jeszcze raz wszystkich serdecznie proponuje odpuscic ten temat. Czytajac to forum od jesieni (chyba) zauwazylem, ze co jakis czas pojawia sie taki tekst i temat legalnosci. Proponuje moze posluchac Admina ja odpuszczam. A przy najblizszej wizycie w polsce zastanowie sie nad uzywana wersja AutoMapy.