Gdzie można dostać taki UAM ?

• 5 Odpowiedzi
  • 1191 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Listopad 20, 2005, 03:28:48 »
Gdzie można dostać wszystkie kategorie wraz z wszystkimi punktami POI w jednym pliku UAM ? Ten plik będzie z pewnością bardzo duży ale o coś takiego właśnie mi chodzi. Jest gdzieś takie coś? Z góy dziękuję za odpowiedź

« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 20, 2005, 06:23:43 »
Wszystko czego potrzeba Ci do szczęścia znajdziesz tu http://www.poi.mobilne.net/

« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 20, 2005, 11:05:20 »
Tak wiem:) Ale chodzi mi o te właśnie wszystkie punkty (cała baza) w jednym pliku .UAM, bo gdybym miał każdy po kolei dodawać do ulubionych to naprawdę sporo czasu by to zajęło. Da się wszystkie kategorie pobrać w jednym pliku?

« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 20, 2005, 15:28:28 »
Niestety musisz dodać do ulubionych wszystkie które chcesz pobrać

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 20, 2005, 23:30:56 »
Cytat: lepciu
Tak wiem:) Ale chodzi mi o te właśnie wszystkie punkty (cała baza) w jednym pliku .UAM, bo gdybym miał każdy po kolei dodawać do ulubionych to naprawdę sporo czasu by to zajęło. Da się wszystkie kategorie pobrać w jednym pliku?

A wiesz że od przybytku tu głowa boli ;) tzn. że AM zwalnia?
Zastanów się czy na pewno są  Ci przydatne np.
przedszkola z Poznania i Bydgoszczy, światła na skrzyżowaniach w Poznaniu
czy progi zwalniające w Warszawie ...
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline prozor

• 1089
  • Człowieku, nie irytuj siebie i mnie. Zgoda?
  • Sprzęt: ZTE Blade
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 30, 2005, 11:59:09 »
Zwolnienie pracy Automapy nie jest aż takie duże, w przeciwieństwie do używania POI - wyszukiwanie, dopisywanie, edycja itp. trwają baaardzo długo przy tak dużym pliku. Później będziesz kombinować, jak tu przyspieszyć wyszukiwanie punktów, żeby sobie w międzyczasie nie robić przerwy na herbatkę. Wierz mi, najlepiej stworzyć sobie kilka najpotrzebniejszych kategorii i wczytywać je w razie potrzeby. Np. na trasę potrzebuję praktycznie tylko stacje benzynowe / LPG oraz radary (wszystkie typy), jadąc po zakupy wybieram kategorię "sklepy" w której mam hiper/super/markety. To chyba rozsądniejsze rozwiązanie niż wrzucanie całości POI do jednego pliku.
Jeśli chcesz się o coś zapytać, zadaj jasne i konkretnie pytanie. Ale pamiętaj żeby sprawdzić, czy wcześniej już nikt o to się nie zapytał i nie udzielił odpowiedzi... Przed zadaniem pytania, najpierw przeczytaj to: http://rtfm.killfile.pl/