Gastronomia

• 2 Odpowiedzi
  • 868 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Gastronomia
« dnia: Maj 17, 2008, 09:05:58 »
Jak radzicie sobie ze znajdowaniem w AM miejsc na posiłek? Piszę to pytanie, bo ja potrafię robić to jedynie przy pomocy przewijania (przesuwania) trasy na ekranie. Niby już nowy miplosync poprawił sprawę pobierania punktów z kategorii nadrzędnych, ale na logikę i dogadanie się moderatorów niestety wpływu nie ma.
Podpowiedzcie mi jaka jest zasada według której część słynnych przydrożnych knajp występuje :
- jako Zajazdy (np. Stara kuźnia),
- część jako Bary (np. Górski)
- część jako Restauracje (np. Jędruś)
Jak Wy sobie z tym radicie?

PS
swoją drogą, skoro  AM v5 w swojej wyszukiwarce POI sama dopisuje nazwę miasta dzielnicy itp. to może przestańmy się wygłupiać i nie nadawajmy już nazwy miasta jako nazwę POI.
« Ostatnia zmiana: Maj 17, 2008, 09:07:46 wysłana przez Powhatan »

*

Offline Moi (Adam Kubicki)

• 6498
    • Moje linki do stron o GPS (i nie tylko)
  • Sprzęt: SGS2, iP3GS, Lumia 800, Note 3
Odp: Gastronomia
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 18, 2008, 11:18:37 »
Jedynym (IMHO) prostym i szybkim rozwiązaniem jest umieszczenie kluczowego słowa w opisie, po którym można byłoby wyszukiwać POI z całej oberkategorii.
Proponuję: "mniam"  :grin: :mrgreen: :E

Ale propozycja rozwiązania jest poważna...

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Odp: Gastronomia
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2008, 13:33:58 »

Ale propozycja rozwiązania jest poważna...

Ja to widzę tu konieczność konsultacji z suportem i ponownego przeanalizowania podziału na tak wiele trudnych do odróżnienia kategorii. Może trzeba by cos scalić a coś innego zlikwidować.  Granice pomiędzy tymi kategoriami są bardzo płynne i zmieniają się często w zależności od kąta patrzenia (OD STANU GLODU  :O~). Wiele z nich powstało niepotrzebnie i trzeba cos z tym bagnem teraz zrobić.

Ach gdzie te czasy gdy w AM3 mięliśmy kategorię polecane restauracje, a w niej z opisem czy to stragan czy knajpa, wszystkie te miejsca gdzie faktycznie warto się zatrzymać.