... a kiedy to ja pisałem, że dla mnie TMC to info od taksówkarzy... chyba jednak mnie nie doceniasz....?
Wysłałem na Forum wiele postów walczących z tak naiwnym postrzeganiem usługi TMC .. a na dowód spójrz choćby na te posty:
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=64163.msg428076#msg428076
http://pdaclub.pl/forum/index.php?topic=81507.msg533138#msg533138
Chodziło mi o to, że jeśli AM ma być nowoczesnym produktem Europejskim to nie nie mieć podstawowych funkcji, które mają produkty konkurencji. Gdyby AM miała zaimplementowaną funkcję TMC to nasi użytkownicy mogliby z tego korzystać w wielu krajach UE (przynajmniej tej zachodniej), mogłaby być równorzędnym produktem dystrybuowanym w UE a do tego gdyby najpopularniejszy program nawigacyjny miał ta funkcje to może wpłynęłoby to na szybsza implementacje systemu w Polsce...
Obawiam się, czy NMarek nie wyrzuci nas z tego wątku do Hyde Parku, ani czy nie spotkam się z zarzutem nabijania sobie postów ale powinienem chyba załagodzić Twoje rozdrażnienie

Otóż nie wydaje mi się, by z mojego posta wynikało że źle rozumiesz działanie TMC.
To raczej ja nie odczytałem poprawnie Twoich intencji, ale...
Oczywiście nie mam nic przeciwko wprowadzeniu obsługi TMC w AutoMapie - przyda się dla podrózujących po Europie, jednak nie zgodzę się z Twoją opinią, że może to przyczynić się do "szybszej implementacji systemu w Polsce".
Wspomniałem o taksówkarzach i tu z kolei Ty mnie nie zrozumiałeś - u nas tak niestety działa powiadamianie - dzwonią do radia taksiarze i zwykli słuchacze a rozgłośnia puszcza w eter...
Nie liczył bym jednak na TMC z prawdziwego zdarzenia, skoro nawet dróg nie jesteśmy w stanie sfinansować na wzór choćby niemiecki.
Jedyny pomysł naszych rządzących na budowę autostrad, to tzw. partnerstwo publiczno prywatne - sprowadzające się do tego, że Państwo daje prywatnej spółce gwarancję na pokrycie prawie wszystkich kosztów budowy i eksploatacji, jeśli wpływy z opłat za nasz przejazd nie będą wystarczające - a nie będą...
Popatrz choćby na najnowszy odcinek "jedynki" - dopóki nie funkcjonowały bramki - ruch był całkiem, całkiem... A teraz?
Ludziki stwierdziły, że za drogo i dalej jadą obok pięknej, nowej autostrady. Wrócą na nią dopiero, gdy w ramach ww. partnerstwa publ.-prywatnego GDDiK, żeby nie płacić zarządcy autostrady dopłat do marnych przejazdów nie zarządzi remontu tego równoległego odcinka krajówki - wtedy nie będzie innego wyjścia - jadący nad morze wrócą na trochę na autostradę.
Taki system TMC u nas nie jest moim zdaniem możliwy do sfinansowania i utrzymania przez Państwo - nadzieja jedynie na inicjatywę jakieś spółki, ale jak pokazuje życie, to albo Państwo będzie musiało najpierw zagwarantować takiej firmie opłacalność przedsięwzięcia albo musiała by to sfinansować Unia E. w ramach jakiegoś większego projektu integracji drogowej.
Penie weźmiesz mnie za czarnowidza, ale nie wierzę w takie "garbate aniołki" - skoro nawet w rozwiniętej Europie niewiele jest państw mających TMC wdrożone.
Mam nadzieję, że to już będzie EOT
Miłej nocy