(...)Jak na razie nikt moich wyników nie przebił czyli na tą chwilę mam najszybszą nawigacje automapy na forum, przynajmniej do póki nikt nie poda lepszego wyniku ode mnie a chyba jeszcze nikt nie podał.
TOMAN: Nie obraź się - ja choć mam tylko 37 lat to też już wyrosłem ze ściemniania - ale Twój post, a w szczególności tajemniczość jaką utrzymujesz i forma wypowiedzi może wprowadzać nieco zamieszania. W szczególności Twoje ostatnie zdanie (zacytowane wyżej) można by odebrać jako dążenie do samego faktu posiadania przez Ciebie najszybszej nawigacji na PDA wśród uczestników naszego forum... 
Tutaj nie każdy pisząc o swoich odkryciach i osiągnięciach od razu serwuje wyniki testów i legitymuje się Bóg wie jakimi "dowodami". Nie o to tu chodzi. Po prostu - jeśli coś odkryje, dzieli się z tym innymi. U jednych to zadziała a u innych nie i nikt do nikogo żadnych pretensji nie ma.
Jeśli zgadzasz się z takim podejściem - podziel się z nami swoją metodą, a każdy z nas nią zainteresowany sprawdzi ją u siebie. Jeden będzie zadowolony, inny nie stwierdzi różnicy i życie potoczy się dalej...
Widocznie źle mnie odebrałeś, jak powiedziałem zamierzam się podzielić i nawet podałem termin a dla tego nie od razu bo potrzebuje na to czasu, gdy bawiłem się AM to raz zmieniłem wiele ustawień i nagle AM zaczeła bardzo szybko pracować więc zrobiłem backup, i teraz na poprzednim backupie chodzi mi normalnie choć też nieźle a na ostatnim ponad dwa razy szybciej a teraz szukam punkt po punkcie co na to wpłyneło i po to mi ten czas, Wy tu się gorączkujecie a ja jeździłem przez trzy dni na grzyby bo już byłem umówiony z żoną i nie miałem czasu, dziś w nocy znajdę trochę czasu i wykryje o co chodzi i nic ne będę ukrywał, podam wszystko public.
Co do dążenia żeby mieć najszybszą nawigacje na forum to było trochę dla podgrzania atmosfery, już dziś znalazł się duuuużo lepszy odemnie bo mu liczy tę trase w 7 sek. czyli prawie ze dwa razy szybciej niż mi i cieszy mnie fakt że też na 1940 bo jest nadzieja na przyspieszenie mojego.
Zdaje sobie sprawę z tego że nie będę miał najszybszej nawigacji na forum bo pomimo że 1940 to świetny PDA jednak już są nowsze rozwiązania ale chciałem żeby ktoś wykazał przewage swojego sprzętu i dla tego taka troche śmieszna rywalizacja.
MySlę że niepowinniśmy wykazywać niepotrzebnej nerwowości w tym temacie , jedni niech potraktują to z przymrużeniem oka a inni niech poczekają na wyniki to już nie długo, obiecuje że maksymalny termin to środa do 23h30 a spróbuje wcześniej ale tu jest sporo roboty.
[Dodano: 2005-08-22 13:44:44]
Suche fakty - AM 3.8.2 trasa Rzeszow - Szczecin (wybralem przypadkowe ulice w obydwu miastach) - 19 sekund
Przeliczenie trasy na krotka - 16 sekund
Sprzęt: nienajszybszy FSC 720 
5 sekund jestem gorszy ale tez specjalnie nie mieszalem w ustawieniach AM.
Dobry wynik ale już zostawmy ten temat, nie ma co dalej tego ciąnąć, teraz kolej na mnie, dziś wieczorem lub w nocy zajme się i zrobimy porządne testy.