era mda i gps

• 5 Odpowiedzi
  • 1330 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline grabarz2006

• 6
era mda i gps
« dnia: Październik 03, 2008, 00:21:10 »
zakupilem sobie niedawno odbiornik gps do mojego spv m3000 taki oto:http://allegro.pl/item435831522_modul_odbiornik_gps_nawigacja_bluetooth_mda.html i mam zainstalowana automape i niestety automapa nie moze sie polaczyc z odbiornikiem... sprawdzalem i jest on widoczny przez telefon ale nie da sie go z nim polaczyc w automapie...

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
Odp: era mda i gps
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 03, 2008, 11:09:02 »
"Widoczny" to nie wszystko musi być sparowany i ustawiony outgoing port a w AM zahaczone ""używaj odbiornika GPS Bluetooth" 
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline grabarz2006

• 6
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 03, 2008, 14:13:01 »
kolego a moglbys mi to bardziej wyjasnic? bo nie za bardzo lapie sie w tej sprawie...

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 04, 2008, 17:49:17 »
Parowanie odbiornika z pocketem jest dokładnie opisane w instrukcji od Twojego odbiornika GPS wystarczy zrobić krok po kroku to co tam napisane

*

Offline grabarz2006

• 6
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 06, 2008, 19:15:35 »
nie ma wlasnie dokladnie tam napisane jak to zrobic i na dodatek instrukcja jest po angielsku... poddaje sie juz nie ma zadnego pomyslu

*

Offline RUKAT

• 2388
« Odpowiedź #5 dnia: Październik 07, 2008, 12:13:37 »
Start/Settings/Connections/Bluetooth/Devices/new Partnership   Jak znajdzie (GPS oczywiście włączony) to klikasz w to co znalazło a potem " Next"  , wprowadzasz passkey  (zwykle jest  0000 )i" next "  zaptaszkowujesz "Serial Port"   i "Finish"
teraz zakładka COM Port i klikasz New Outgoing Port   zaznaczasz swojego GPS-a i "next"  Wybierasz wolny port (np. COM7) i finish
teraz włączasz AM ustawiasz "używaj odbiornika GPS Bluetooth"  i   GPS port na Auto 
Teraz trzeba wyjść na pole włączyć wszystko i czekać  :ok: