Wczoraj dostałem w końcu upgrade do AM 4.1 (miałem wcześniej 3.9) (dodam ze to od firmy w ktorej pracuje) i pojawił sie zgrzyt o tuż kompletnie nie działa dzwięk. w pokecie TT potrafi gadać a AM mi milczy

myślałem, że uszkodził sie głośnik jednak na minidzeku tez głucho pomimo ze głośność ustawiona na max. ustawienia AM mam standardowe i kompletnie nie tryka. muzykę, dzwięk z innych programów słychać bez problemu. problem jest jedynie z AM
suport poinformował, że mam sciągnąć jeszcze raz i jeszcze raz zainstalować, co tez uczynilem - zero efektu.
i teraz najlepsze parę dni temu sciągnołem do testów na innym pokecie piracka wersje i z nią nie ma problemów (działa normalnie no i przede wszystkim gada). Myśląc że wersja sciągana z strony AM jest walnieta (może wina łącza) postanowiłem zainstalować ta (piracka) wersje i ta tez nie gada.
do szlem wiec, że to nie wina AM tylko no właśnie czego, uszkodzonego sprzętu ?? jeśli tak to czemu TMCP i inne programy dzwięk grają ?? ma ktoś pomysł jak to rozwiązać ??