Dźwięki ostrzegawcze

• 12 Odpowiedzi
  • 8704 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Dźwięki ostrzegawcze
« dnia: Październik 22, 2011, 20:41:36 »
Witam wszystkich:)
To mój pierwszy wątek wiec mam lekką tremę;) Chciałbym poruszyć temat dźwięków ostrzegawczych w do punków POI w Automapie. Te oferowane w Automapie są dosyć ubogie ilościowo, natomiast zamieszczone na Miplo są jakościowo bardzo różne. Marzy mi się zbiór dźwięków ostrzegawczych wykonanych przez jedną osobę. Jestem facetem i było by mi miło gdyby podczas prowadzenia samochodu miły kobiecy głos informował mnie o punktach POI jakie napotykam podczas moich podróży. Czy na tym forum znalazłaby się Pani, która by sprostała temu zadaniu i stworzyła dźwięki ostrzegawcze które by ostrzegały nie tylko mnie, ale i innych forumowiczów?

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Odp: Dźwięki ostrzegawcze
« Odpowiedź #1 dnia: Październik 22, 2011, 22:27:17 »
Łomatko, ale masz wymagania - chyba łatwiej Ci będzie posłużyć się syntezatorem "Iwona" i samemu to zrobić.  :E

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #2 dnia: Październik 22, 2011, 23:20:24 »
To miał być ciepły kobiecy głos, a nie głos zombie. Już ładniejszy głos ma koleżanka z mojej poprzedniej pracy, a wierz mi, że nie chciałbyś jej usłyszeć. Dodam tylko, że jak dzwonili do firmy klienci, to niektórzy zwracali się do niej per Pan  :E

@AutoMaPan nagrywałem kiedyś do AM głos mojego synka i wyszło naprawdę świetnie. Czekam aż mi córka podrośnie to też ją nagram.

mit freundlichen Grüßen
iceneon

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #3 dnia: Październik 23, 2011, 11:07:53 »
To miał być ciepły kobiecy głos, a nie głos zombie.

Chyba żartujesz, albo nie używałeś tego syntezatora nigdy.

*

Offline dzanik

• 49
  • Sprzęt: 636N, AM
« Odpowiedź #4 dnia: Październik 23, 2011, 13:02:33 »
@AutoMaPan
a ty nie masz żadnej kobiety pod ręką, żeby nagrać?
Przecież to może być nawet Teściowa... (/Siostra/Matka/Żona/Kobiałka zależy czym dysponujesz)
takie 2w1 - i zapunktujesz i będzie jak w realu ;P

« Odpowiedź #5 dnia: Październik 23, 2011, 13:21:31 »
Łomatko, ale masz wymagania - chyba łatwiej Ci będzie posłużyć się syntezatorem "Iwona" i samemu to zrobić.  :E

To chyba nie są żadne wielkie wymagania by nagrać kilkanaście słów na komputerze prawda? Dziękuję za radę, ale syntezator mowy to ostateczność. Wolałbym by dźwięki ostrzegawcze w mojej Automapie były wypowiadane przez człowieka, tzn. przez Panią o miłym głosie:)

Połączone: [time]Październik 23, 2011, 13:29:57[/time]
To miał być ciepły kobiecy głos, a nie głos zombie. Już ładniejszy głos ma koleżanka z mojej poprzedniej pracy, a wierz mi, że nie chciałbyś jej usłyszeć. Dodam tylko, że jak dzwonili do firmy klienci, to niektórzy zwracali się do niej per Pan  :E

@AutoMaPan nagrywałem kiedyś do AM głos mojego synka i wyszło naprawdę świetnie. Czekam aż mi córka podrośnie to też ją nagram.

mit freundlichen Grüßen
iceneon

Myślę, że doskonale się rozumiemy. Wolę słuchać w mojej Automapie głosy prawdziwych ludzi niż syntezatora mowy. Gdybym miał wokół siebie kogoś, kogo mógłbym nagrać do dźwięków ostrzegawczych, to nie byłoby tego tematu. Mam nadzieję, że znajdzie się Pani która zechce nagrać dla mnie swój głos:)

Połączone: Październik 23, 2011, 13:34:35
@AutoMaPan
a ty nie masz żadnej kobiety pod ręką, żeby nagrać?
Przecież to może być nawet Teściowa... (/Siostra/Matka/Żona/Kobiałka zależy czym dysponujesz)
takie 2w1 - i zapunktujesz i będzie jak w realu ;P

Teściowa..? Chyba żartujesz... Chcesz bym słuchając jej w Automapie spowodował jakiś wypadek;) Zdecydowanie szukam jakiejś Pani spoza kręgu moich znajomych, która by sprostała temu zadaniu:)
« Ostatnia zmiana: Październik 23, 2011, 13:34:35 wysłana przez AutoMaPan »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Październik 23, 2011, 18:16:27 »
Cytat: AutoMaPan
Teściowa..? Chyba żartujesz...
Przecież to nie mają być byle jakie komunikaty, tylko komunikaty ostrzeżeń.
Ostrzeżenia miłym ciepłym głosem nie będą spełniać swojej roli, zamiast wzmóc czujność
wpadniesz w błogie rozleniwienie ... to się może źle skończyć  :mrgreen:

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #7 dnia: Październik 23, 2011, 20:33:21 »
@AutoMaPan - to zadzwoń sobie na jakiś numer typu 0700, a tam jakaś pani iście anielskim głosem powie Ci wszystko co tylko będziesz chciał. Nagrasz to sobie i po sprawie.  :E  :E  :E

« Odpowiedź #8 dnia: Październik 24, 2011, 20:04:50 »
Cytat: AutoMaPan
Teściowa..? Chyba żartujesz...
Przecież to nie mają być byle jakie komunikaty, tylko komunikaty ostrzeżeń.
Ostrzeżenia miłym ciepłym głosem nie będą spełniać swojej roli, zamiast wzmóc czujność
wpadniesz w błogie rozleniwienie ... to się może źle skończyć  :mrgreen:

W moim przypadku krzyki w dźwiękach ostrzegawczych nie spełnią swojej roli;) Zdecydowanie moją uwagę przykuje miły, ciepły głos.. Tak już mam  i już..

Połączone: Październik 24, 2011, 20:08:37
@AutoMaPan - to zadzwoń sobie na jakiś numer typu 0700, a tam jakaś pani iście anielskim głosem powie Ci wszystko co tylko będziesz chciał. Nagrasz to sobie i po sprawie.  :E  :E  :E

Jeżeli zapłacisz za te rozmowy z numerami 0700 to tak zrobię na pewno;)
« Ostatnia zmiana: Październik 24, 2011, 20:08:37 wysłana przez AutoMaPan »

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #9 dnia: Październik 25, 2011, 15:35:55 »
To Twoje zachcianki więc płac sobie sam. Mnie wystarczają standardowe dźwięki.

*

Offline starstruck

• 261
« Odpowiedź #10 dnia: Październik 19, 2013, 09:25:20 »
Jakim numerkiem nazwać plik ostrzeżeń dla kategorii Radiowóz z kamerą? Bo jakoś na mojej liście tego nie mam.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #11 dnia: Październik 19, 2013, 09:45:46 »
Nazwa Radiowóz z kamerą nie działa?
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline starstruck

• 261