AutoMapa 5.X (mapy 0903) Beta - 09.03.09 !?

• 69 Odpowiedzi
  • 11628 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline radoskur

• 1921
    • http://allegro.pl/show_user_auctions.php?uid=414522
Odp: AutoMapa 5.X (mapy 0903) Beta - 09.03.09 !?
« Odpowiedź #60 dnia: Marzec 12, 2009, 14:29:50 »
Moim skromnym zdaniem ile by nie kosztowała to i tak spoooora część dojdzie do wniosku, że przecież może mieć za pół ceny.
Przypomnijcie sobie wcześniejsze dyskusje na ten temat na tym forum. Kiedyś kosztowała 800 to każdy mówił że jak będzie 400 to bierze, kosztuje 400 to teraz weźmie za 200, będzie 200 to powie że weżmie za 100 i.t.d

PS Tylko ciekawe czy jak będą dawać za darmo to niektorzy powiedzą żeby im dopłacić to wezmą 

Chyba lekko przesadziłeś. Kiedyś konkurencja też była droga, mapy tomtom'a czy Garmina kosztowały krocie. Chodzi o sam fakt bycia konkurencyjnym. Automapie się nigdy to nie udowało bo zawsze była i jest droższa  :grin: Ja rozumiem, że za jakość się płaci ale w dzisiejszych czasach dobrą jakością może się pochwalić również Garmin czy TomTom i inne softy.

Jak klienta stać na wyrzucanie pieniędzy w błoto to niech jeździ "na Biedronce".

Teraz obrażasz kogoś ze swojej rodziny bo pewnie robi tam zakupy czasem. Oczywiście żart. Ale nie wolno takich ludzi lekceważyć czy z nich szydzić, przez cały 2008 rok marketach (nie tylko w/w bo także w szelkiej maści Media-marketach, Auchan, Tessco, Real, Carrefour) na promocjach sprzedno kilkadziesiąt jak nie kilkaset tysięcy chińszyźnianych tanich nawigatorów (Akira, navia, goclever, trak itp). To ogromna liczba potencjalnych klientów dla producentów oprogramowania (w tym automapy gdyby ta staniała). Swoją wypowiedzią trochę dajesz do zrozumienia, że ktos kto ma tańszy sprzęt od Ciebie jest jakims imbecylem, a tak nie jest. Każdy kupuje to na co go stać.

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #61 dnia: Marzec 12, 2009, 14:30:33 »
to forum nie uczy kultury i użytkownia legalnego oprogramowania tylko agresji wypowiedzi co jest widoczne w wielu watkach.

Szczytem kultury jest ukraść, bądź dowodzić, że tak właściwie, to problemy z używaniem pirackiej wersji mają się nijak do korzyści jakie stąd wypływają  :mad:

*

Offline RUKAT

• 2388
  • Sprzęt: POCO X3 NFC
« Odpowiedź #62 dnia: Marzec 12, 2009, 14:50:07 »
........niektórzy nadgoliwcy na tym forum  zwłaszcza w dziale " Automapa"  dla nowych forumowiczów którzy ściągneli wersję piracką mają tylko jedną odpwiedź - kup oryginała albo zje...ą takiego nowego użytkownika..............

Jak ktoś wsiada do mojego samochodu i natychmiast bez pytania wyciąga papierosy i chce palić to ja natychmiast zatrzymuje się i mówię proszę najpierw wypalić a dopiero potem Pan wsiądzie i pojedziemy.  Tu takie są zasady co widać po naklejce na drzwiach..
Tu na forum  jest tak samo  :P
Jak się zapisałeś do tego forum to z pewnością przeczytałeś regulamin i zaakceptowałeś go i zgodziłeś się że nie piszemy o nielegalnym oprogramowaniu , więc jak masz coś na ten temat to wyjdź i załatw to gdzie indziej  i nie miej do Nas pretensji że nie lubimy dymu  :]
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 14:52:30 wysłana przez RUKAT »
Nic tak nie cieszy jak seria z pepeszy ;o)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #63 dnia: Marzec 12, 2009, 15:19:46 »
Cytat: noose
Prosta sprawa - w AM nie można ściągnąć normalnego DEMO!

A możesz mi wskazać linki do demka TomToma, iGO, Navigona albo GPMapy?

Cytat: Slawek_ps
...ale niektórzy nadgoliwcy na tym forum  zwłaszcza w dziale " Automapa"  dla nowych forumowiczów którzy ściągneli wersję piracką mają tylko jedną odpwiedź ...
to forum nie uczy kultury i użytkownia legalnego oprogramowania tylko agresji wypowiedzi co jest widoczne w wielu watkach.

Musi to Cię bardzo boleć, bo jak spojrzeć w Twoje posty, to ostatnio nie piszesz o niczym więcej.
Może spróbuj to z siebie jakoś wydusić i w końcu Ci ulży? To wprawdzie nie forum terapeutyczne, ale co tam,
z tego wątku i tak nie ma żadnego pożytku, to może choć w ten sposób do czegoś się przyda ...

AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #64 dnia: Marzec 12, 2009, 15:37:48 »
Marku akurat do Navigona są w pełni funkcjonalne dema zarówno do wersji Windowsowej i symbianowej :-)

TomTom niestety nie daje, garmin też nie :-)

Ale umówmy się że TomTom nie sprzedaje samego oprogramowania dla PNA z widowsem ani PDA tak jak robi to Automapa (wyjątek HTC - ale tam już TomTom jest zainstalowany na sprzęcie + możliwość ściągnięcia za darmo planu 1 miasta).

Garmin'a można potestować z darmowa mapą polski :-) UMP-pcPL - oczywiście nie jest to GPmapa ale zawsze coś ;-) można sprawdzić funkcjonalność softu (objazdy, trasy alternatywne, fotoradary itp)

iGO niestety w żaden sposób nie da się potestować bo nie dają jakiejkolwiek takiej możliwości  :mrgreen:

Jezcze jedno, w takim tomtom'ie, garminie czy iGO kupując przez neta chroni nas ustawa, wypróbuję pare minut nie podoba mi się to zwracam. A jezeli chodzi o Automape, otworzysz pudelko, zarejestrujesz i DUPA nie możesz oddać bo ustawa wyraźnie tego zabrania...
« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 15:42:37 wysłana przez radoskur »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #65 dnia: Marzec 12, 2009, 16:04:23 »
Cytat: radoskur
Marku akurat do Navigona są w pełni funkcjonalne dema zarówno do wersji Windowsowej i symbianowej :-)

Nie wiedziałem, już się ściąga :)
Ech, kicha, nie potestuję, wymaga WM5 ... :|

Cytat: radoskur
Jezcze jedno, w takim tomtom'ie, garminie czy iGO kupując przez neta chroni nas ustawa, wypróbuję pare minut nie podoba mi się to zwracam. A jezeli chodzi o Automape, otworzysz pudelko, zarejestrujesz i DUPA nie możesz oddać bo ustawa wyraźnie tego zabrania...

Nie znam struktury sprzedaży AM, ale chyba sporo sprzedaje się preinstalowanej na kartach.
Ta działa bez rejestracji, więc MZ problem nieco wyolbrzymiasz.
« Ostatnia zmiana: Marzec 13, 2009, 09:46:51 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline plusfoto

• 329
    • http://www.plusfoto.pl
  • Sprzęt: MIO MOOV 500
« Odpowiedź #66 dnia: Marzec 12, 2009, 16:48:52 »
Moim skromnym zdaniem ile by nie kosztowała to i tak spoooora część dojdzie do wniosku, że przecież może mieć za pół ceny.
Przypomnijcie sobie wcześniejsze dyskusje na ten temat na tym forum. Kiedyś kosztowała 800 to każdy mówił że jak będzie 400 to bierze, kosztuje 400 to teraz weźmie za 200, będzie 200 to powie że weżmie za 100 i.t.d

PS Tylko ciekawe czy jak będą dawać za darmo to niektorzy powiedzą żeby im dopłacić to wezmą 

Chyba lekko przesadziłeś. Kiedyś konkurencja też była droga, mapy tomtom'a czy Garmina kosztowały krocie. Chodzi o sam fakt bycia konkurencyjnym. Automapie się nigdy to nie udowało bo zawsze była i jest droższa  :grin: Ja rozumiem, że za jakość się płaci ale w dzisiejszych czasach dobrą jakością może się pochwalić również Garmin czy TomTom i inne softy.

Nie wydaje mi się - biorąc oczywiście pod uwagę mentalność części naszego społeczeństwa. A ono myśli tak skoro coś kosztuje 400 a mogę to mieć za 200 to sprawa jest prosta i ONO oczywiście ta część społeczeństwa w ogóle nie będzie się zastanawiać czy to legal czy nie, czy to kradziene czy nie

« Ostatnia zmiana: Marzec 12, 2009, 16:50:41 wysłana przez plusfoto »

*

Offline rymi

• 636
  • Sprzęt: HTC Touch Diamond 2 [WM6.1 Polish]
« Odpowiedź #67 dnia: Marzec 12, 2009, 20:36:45 »
Beta testy rozpoczęte:
AM 5.2 (0809) - 9 października
AM 5.3 (0812) - 9 grudnia

AM4 - 13 grudnia 2006
AM5.0 - 11 marca 2008
AM5.1 - 4 lipca 2008

[wypisalem te w ktorych ja bralem udzial]

wiec jeszcze nie wszystko stracone ;-) Jutro piatek 13 [drugi w tym roku ;-)  ] - moze jutro ? ;-)
HTC Touch Diamond 2 - WM6.1 Polish [ehh znowu tyle gram :/ - 120g] MicroSDHC 16GB SanDisk + Compaq iPAQ H3970 MMC 512MB Transcend

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
« Odpowiedź #68 dnia: Marzec 12, 2009, 21:33:14 »
A możesz mi wskazać linki do demka TomToma, iGO, Navigona albo GPMapy?

http://www.rapide......  :grin:

*

Offline radoskur

• 1921
« Odpowiedź #69 dnia: Marzec 13, 2009, 16:55:06 »
Fakt może i wyolbrzymiam ale część Automap pre-instalowanych nie jest aktywowanych. Trzeba podłączyć pod kompa i zwyczajnie je zarejestrować czyli połączyć się z serwerem AM i użyć kodu ze zdrapki - a to niestety już nie można cofnąć. Chyba że sprzedawca się na to zgodzi i kase odda   B)