Drzewo kategorii POI

• 5 Odpowiedzi
  • 3208 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Drzewo kategorii POI
« dnia: Styczeń 20, 2010, 21:35:05 »
Witam
mam takowy problem/potrzebę

W AM6 zaimplementowano drzewo kategorii POI, wszystko pięknie ładnie.
Jak mogę wykonać drzewo na własny użytek?
Przykładowe rozgałęzienie z przykładowymi kategoriami:

-Działka
  -Dom
       -Piętro0
       -Piętro1
             -Pokój 1
             -Pokój 2
             -Kuchnia
       -Piętro2
  -Garaż
       -Stanowisko1
       -Stanowisko2
  -Pomieszczenie Gospodarcze

Jak do tego się zabrać, kombinowałem z KonwersjaAM_025,POIConverter, UAMedytor2.2.64, ale nie poradziłem sobie, nie znalazłem takowych opcji.

W podkatalogach chciałbym wrzucić  bezpośrednio z PC punkty POI. Tak spreparować pliki by do automapy był tylko import i gotowe z pełną strukturą zadrzewienia i punktami POI
Jakieś propozycję?
« Ostatnia zmiana: Styczeń 20, 2010, 22:27:14 wysłana przez kun0 »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
Odp: Drzewo kategorii POI
« Odpowiedź #1 dnia: Styczeń 20, 2010, 21:54:27 »
Bawieś się kiedyś plikami xml?
Trzewo kategorii jest zbudowane przy użyciu języka XML, jeśli go znasz to nie powinieneś mieć kłopotu
z rozszyfrowanem struktury pliku kategorii, czyli categories.xml, jeśli nie znasz to raczej będzie problem.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

« Odpowiedź #2 dnia: Styczeń 20, 2010, 22:37:41 »

Bawieś się kiedyś plikami xml?
Trzewo kategorii jest zbudowane przy użyciu języka XML, jeśli go znasz to nie powinieneś mieć kłopotu
z rozszyfrowanem struktury pliku kategorii, czyli categories.xml, jeśli nie znasz to raczej będzie problem.

categories.xml w tym pliku nie za wiele jest informacji, a sobie nie poradzę zmienić  .ampdata,.amp by czytała poprawnie automapa
W podkatalogach chciałbym wrzucić  bezpośrednio z PC punkty POI. Tak spreparować pliki by do automapy był tylko import i gotowe z pełną strukturą zadrzewienia i punktami POI

*

Bilunia

« Odpowiedź #3 dnia: Styczeń 20, 2010, 23:59:08 »

categories.xml w tym pliku nie za wiele jest informacji, a sobie nie poradzę ...

W tym właśnie pliku, jest zawarta cała struktura drzewa. Jeżeli tego nie zauważyłeś, pomimo wcześniejszej sugestii nM, to raczej zostaw "pokoje" w spokoju.

« Odpowiedź #4 dnia: Styczeń 23, 2010, 16:15:09 »
załóżmy że widzę tą struktur, ale jak spreparować dane by wgrać do automapy,
powiedzmy że chciałbym wgrać dane do kategorii istniejącej "finanse, ubezpieczenia", struktura jest gotowa, ale jak spreparować dane do wgrania

to powiedzcie, krok po kroku jak to wykonać (z grubsza wypunktować)

*

Offline akubit

• Ekspert GPS
  • 4001
  • Sprzęt: Navroad Vivo Plus, Huawei Honor 6
« Odpowiedź #5 dnia: Styczeń 23, 2010, 17:16:50 »
Twoim zadaniem jest umieszczenie POI w odpowiednich kategoriach. Do tego możesz użyć programów, o których pisałeś w pierwszym poście. Po wczytaniu same znajdą się w odpowiednich gałęziach drzewa POI.