Błąd polegał na wstawieniu nowego punktu przez użytkownika 'awol' który powinien zmienić punkt Powhatana a nie wstawiać nowy punkt.
Prorok czy co? A skąd wiesz że, w ogóle był jakiś błąd?
Skąd wiesz, że w marcu ten Euronet został zamieniony na c4u? Może przez jakiś czas stały oba?
Powhatan wstawił Euroneta przy wejściu, awol postawił c4u w środku sklepu, więc miejse było inne.
Może był w tym Carrefurze, wypłacił kasę w c4u, później, w domu zauważył,
że bankomatu nie ma na Miplo więc go wstawił. Gdzie popełnił jakiś bład?
Miał najpierw wrócić do sklepu i przeprowadzić śledztwo, czy w pobliżu przypadkiem
nie ma jakichś innych, nieaktualnych POI? A jeśli jeszcze przez 3 miesiace stały tam oba?
A nawet jeśli Euronetu tam nie było, a awol był tam przejazdem, to skąd miał wiedzieć, czy ten ATM
został zlikwidowany, czy może akurat sie zepsuł i został wywieziony do naprawy/konserwacji?
Znam 2 inne takie przypadki, że bankomat zniknął na tydzień czy dwa, a potem wrócił na swoje miejsce,
będąc gdzieś raz, okazyjnie nie odważę się stwierdzić, że dany POI-bankomat jest do usunięcia,
ewentualnie mogę wpisać komentarz, że byłem i nie widziałem.
Bankomat to nie nieruchomość, jeśli ktoś stawia w serwisie stację Bliska, widząc w tym samym miejscu
ikonę Orlenu, to zgoda, powinien zaproponować zmianę kategorii, ale nie w przypadku bankomatów,
których może w jeddnym CH stać kilka obok siebie. Nie popadajmy w paranoję, był Euronet - był POI,
bankomat zlikwidowali, więc POI jest do usunięcia i tyle, koniec historii tego POI.
Postawili inny, więc ktoś wstawił POI, który należy zatwierdzić.
Bankomat, zwłaszcza taki wolnostojacy to nie nieruchomość, która zostaje w danym miejscu,
gdzie zmienia się tylko szyldy, a budynek zostaje wciąż ten sam.