dodawanie punktów uzytkownika + dźwieki

• 7 Odpowiedzi
  • 1409 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Lipiec 04, 2006, 13:47:54 »
Witam Wszystkich serdecznie

Przyznaje ze jestem laikiem jesli chodzi o wgrywanie dodatków do automapy

Posiadam automape 3.9.3  i MIO 169

Drodzy koledzy prosze o podpowiedź

Czy jak instaluje dany punkt uzytkownika np:korki czy suszaki itp to odrazu Jadzia będzie ostrzegała głosem o tych punktach?

Czy musze dograć jeszcze dźwięki ???
Jelsi tak to bardzo ale to bardzo bym prosił aby ktoś z Was drodzy uzytkownicy napisał mi krok po kroku jak to zrobić

Wgrałem pliki ktore sciagnałem z mobilne.net w foramcie uam ale czy musze jeszcze dzwieki do tego zainstalowac....

Prosze o pomoc i dziekuje z góry za wszelkie podpowiedzi

Pozdrawiam Wszystkich ...

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 04, 2006, 14:21:50 »
Chcąc mieć ostrzeganie o punktach musisz mieć nie tylko punkt/kategorię o określonej nazwie zapisany w pliku *.uam np. ściągniętym z poi.mobilne.net ale również dzwięk do niego o TEJ SAMEJ NAZWIE co kategoria.

Dzwięk musi się znaleźć w katalogu VOICES w folderze AM. Możesz go utworzyć sam. Dzwięki możesz pobrać albo z poi.mobilne.net albo stworzyć samemu.

No i ozywiście musisz uaktywnić ostrzeganie w menu AM podając również dla każdego rodzaju kategorii parametry ostrzegania.
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2006, 11:25:25 »
Witam
A ja napotkałem na taki problem.
Dodałem kilka kategorii do ulubionych, następnie zainstalowałem program AMPOISync 2.2, wszystko przebiegło sprawnie. Ściągnąłem plik *.uam, ręcznie pościągałem wszystkie ikonki, o odpowiednich nazwach np.: kategoria Stacje paliw orlen, ikona o nazwie : Orlen. Wszystkie ściągnięte ikony wgrałem do folderu Icons. W automapie wskazałem plik *.uam który sie zainstalował. Jednak nie przy wszystkich kategoriach widać ikony, nie widać u mnie ikon przy bankomatach euronetu, wbk, nocnych sklepach, tesko, giant i jeszcze pru różnych kategoriach.
Próbowałem ściągnąć również jedna kategorie np same bankomaty euronetu, ale po ich zainstalowaniu też nie było widać ikon.
Ma ktoś podobny problem? Da sie jakoś to rozwiązać?
Pozdro

« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 05, 2006, 14:23:24 »
Odkryłem których ikon nie widać.
A wiec ikon które przypisane są do kategori która w nazwie ma dwa lub wiecej wyrazów.
Np. nie ma ikony do Bankomaty Euronet,Restauracja KFC ale np.: do Orlen juz sie wyświetla. Z tad moje nowe pytanie czy moge gdzieś w automapie zmienić kategorie na takie jak chce? Nazwał bym je wtedy jednym wyrazem i zmienil również nazwy ikon.
Pozdrawiam

*

Offline MaDuch

• 1518
  • Sprzęt: HTC Touch HD2, SGS, HTC TouchPro, Asus 636
« Odpowiedź #4 dnia: Lipiec 05, 2006, 18:03:00 »
Możesz to zrobić ale musisz pamiętać, aby nazwa ikony była taka sama jak nazwa POI.

No i jeszcze jedno, dokonawszy takiej zmiany będziesz miał albo podwójne punkty jak ściągniesz POI z poi.mobilne.net albo będziesz musiał to przerabiać co chwilę. Więc się zastanów.

U mnie wszystkie ikony nawet nazwane dwu czy trzywyrazową nazwą są wyświetlane.
Polecam Regulamin forum !!

« Odpowiedź #5 dnia: Lipiec 06, 2006, 17:23:33 »
Juz zrobiłem. Na stronie jest zakładka edytuj, ręcznie wyedytowalem plik ktory mnie interesowal, to znaczy zmienilem nazwy zeby byly napisane pojedynczymi wyrazami. Zmienilem tez nazwy ikon. I wszystko dziala OK. Poprostu teraz musze robic aktualizacje recznie, a nie przez program.
Pozdro

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #6 dnia: Lipiec 06, 2006, 21:47:02 »
Nazwy wielowyrazowe też chodzą, ale czasem spacje sprawiają problem.
Spróbuj testowo na 1 kategorii w ten sposób:
jak już ściągniesz i skopiujesz do PDA, wyedytuj spację w nazwie ręcznie
(tzn. skasuj i wstaw ponownie).
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 07, 2006, 16:07:59 »
...lub zmień nazwę na taką samą(wklep każdą literkę na nowo).
U mnie po takich zabiegach zaraz widział wszystko jak trzeba...

palmus
palmus