Dodawanie punktów a mobilne.net

• 13 Odpowiedzi
  • 1980 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Marzec 26, 2005, 10:45:36 »
Chcę dodać punkt, jadę samochodem i zaznaczam, ale ....  wyskakuje mi zapisz ale nie ma tej kategori w spisie tj Kredyt bank bankomaty? To gdzie ja mam to zapisać żeby póżniej wysłać na stronkę?  Mam zciągnietę w pio ponad 1700 punktów i chciałbym też coś od siebie dodać, ale nie wiem jak.

Autor  

*

Offline marcel

• 829
  • Sprzęt: x800
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 26, 2005, 10:56:35 »
musisz zrobic ikone bmp o wielkosci 16x16 pixeli i nazwac  ją tak jak kategoria -kredytbank.bmp a w jej opisie mozesz wpisac "bankomat"
ta ikonke wrzycasz do katalogu autoamapa lub od niedawna do katalogu ICONS. Traz juz bedzies zmial ta kategorie na liscie....
jak juz dodasz swoje bankomaty to logujesz sie na mobilne.net i tam zgodnie z instrukcja dodajesz "swoją" kategorie... ktora inni beda mogli uzupełniac i poberac tak jak Ty bedziesz mogl pobierac "kredytbanki" wprowadzone przez innych

PONIATNO ? (czy jakos tak:))

*

Offline rawco

• **
  • 215
    • http://www.bialykosciol.pl
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 26, 2005, 10:56:51 »
Jeżeli nic nie zmieniłeś, to kategoria nazywa się KB. Upewnij się, że masz wybraną do ulubionych. Jeśli nazwa Ci nie pasuje, możesz ją zmienić w zakładce Ulubione serwisu, pamiętaj jednak o ponownej synchronizacji i wykasowaniu starych punktów.

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 26, 2005, 11:32:19 »
Podepnę się pod topic - czy ktoś jest w stanie pozaznaczać Fotoradary w Łomży. Jest ich z 5 sztuk i ostatnio jak tamtędy jechałem to na AM nie uświadczyłem żadnego, chyba że coś przegapiłem...

*

Offline rawco

• **
  • 215
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 26, 2005, 11:40:41 »
Cytat: knoxville
Podepnę się pod topic - czy ktoś jest w stanie pozaznaczać Fotoradary w Łomży. Jest ich z 5 sztuk i ostatnio jak tamtędy jechałem to na AM nie uświadczyłem żadnego, chyba że coś przegapiłem...

Szkoda że sam ich nie zaznaczyłeś :(

*

Offline knoxville

• 260
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 26, 2005, 12:35:05 »
Czy można z serwisu pobrac plik ze wszystkimi ikonami? Bo nie mogę nigdzie czegoś takiego znaleźć

« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 26, 2005, 14:12:45 »
Na razie (mam nadzieję) nie. ;)

*

Offline rawco

• **
  • 215
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 26, 2005, 14:18:09 »
Cytat: jacek_wo
Na razie (mam nadzieję) nie. ;)

Podczas synchornizaji ikonki i dzwieki beda wypluwane dla programu AMPOISync razem z definicja kategorii, wiec reszte zalatwi Sako.

« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 26, 2005, 16:50:49 »
Udało się, jeszcze jedno pytanko jak odpalam AM to wczytuje mi się plik deflaut a nie ten w którym mam punkty, dopiero później wczytuję mój plik z punktami i jest ok. Pytanie brzmi. Jak to zrobić automatycznie? Wchoidzę do AM i już nic nie muszę recznie wczytywać?

Autor

po świętach dokoptuję trochę suszarek na trasie do Ciechanowa.

Cytat: marcel
musisz zrobic ikone bmp o wielkosci 16x16 pixeli i nazwac  ją tak jak kategoria -kredytbank.bmp a w jej opisie mozesz wpisac "bankomat"
ta ikonke wrzycasz do katalogu autoamapa lub od niedawna do katalogu ICONS. Traz juz bedzies zmial ta kategorie na liscie....
jak juz dodasz swoje bankomaty to logujesz sie na mobilne.net i tam zgodnie z instrukcja dodajesz "swoją" kategorie... ktora inni beda mogli uzupełniac i poberac tak jak Ty bedziesz mogl pobierac "kredytbanki" wprowadzone przez innych

PONIATNO ? (czy jakos tak:))

*

Offline knoxville

• 260
« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 26, 2005, 19:10:04 »
Cytat: rawco
Cytat: knoxville

Szkoda że sam ich nie zaznaczyłeś :(

Chciałem, ale miałem mało czasu i dłubanie przy ipaqu skończyło by się zapewne nie najlepiej. Ale jak bede następnym razem to postaram się to nadrobić.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 29, 2005, 14:23:53 »
Tia... no cóż... każdy może mieć problemy robiąc "ten pierwszy raz"... ;) Podpowiedzcie: np. namierzyłem 2 stacje benzynowe Orlen, których nie ma w bazie "poi.mobilne.net"w kategorii "Stacje benzynowe Orlen". Czy jest jakaś prosta metoda dodania tych dwóch punktów do pliku w bazie bez synchronizacji? Jak to najlepiej powinienem zrobić?

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2005, 21:41:19 »
Witaj Cat^,

Czy czytałeś pomoc na poi.mobilne.net?
W razie szczegółowych pytań służę pomocą.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
« Odpowiedź #12 dnia: Marzec 29, 2005, 22:42:31 »
A i owszem, zgodnie z zasadą: "jak już wszystkie metody zawiodą - przeczytaj instrukcję obsługi" :) Nie ukrywam, że brakuje podejścia w pomocy do zadania, o które pytam...

*

Offline Maap

• 737
« Odpowiedź #13 dnia: Marzec 29, 2005, 23:12:06 »
Do FAQ zostanie dodane Twoje pytanie oraz moja odpowiedź.

Jest kilka możliwości dodania wspomnianych przez Ciebie punktów do bazy na poi.mobilne.net

Przede wszystkim musisz dodać kategorię do Ulubionych (w tym przypadku Orlen) jeśli nie dodasz to punkty nie zostaną przeniesione.

1. Jeśli Stacje benzynowe Orlen są w Twoich Ulubionych Kategoriach to sprawa jest prosta. Zapisujesz punkty a następnie przy użyciu AMPOISync i opcji "Wyślij moje" wysyłasz wszystkie dodane punkty na serwer.

2. Jeśli nie masz Orlen w Ulubionych to podczas dodawiania punktów musisz wpisać lub wybrać z list (jeśli już wcześniej wpisałeś tę kategorię) Orlen i dodać punkty a następnie przeprowadzić "Wysłyłanie moich" punktów.

3. Jeśli nie chcesz "zaśmiecać" swojej bazy Stacjami Orlen to możesz utworzyć nowy plik .UAM i w nim dodać nowe punkty a następnie ten plik "Wysłać" na serwer.

4. Musisz pamiętać też o tym, że jeśli dodałeś nowe Kategorie do Ulubionych tylko w celu dodanie do nich punktów a nie są to Kategorie przez Ciebie pożądane to należy po zakończeniu procesu wysyłania punktów usunąć "TE" Kategorie z Ulubionych.

Jeśli nie do końca pomogłem to pytaj dalej.