Jakość map generalnie jest porównywalna. Osoba posługująca się nawigacjami amatorsko w celach wycieczkowych nie zauważy specjalnej różnicy.
Automapa najszybciej "dostawia" nowe - główne drogi, z małymi miejscowościami jest różnie..
W TomTomie teoretycznie pojawiają się one w następnym kwartale...
Największa różnica jest moim zdaniem z małymi miejscowościami - tam często mapy TA mają przewagę - z tym że nie jest to aż tak bardzo istotne. ( mówię o aktualnych w tym momencie mapach )
Od niedawna używam obu produktów Automapy i TT z serii Go X30 ( konkretnie to przestałem używać automapy a zacząłem TT )
To co mogę doradzić to postaraj się od kogoś pożyczyć urządzenie z Automapą na kilka dni żebyś mógł samodzielnie ocenić jak to wygląda ( mapy to nie wszystko )
Jeżeli nie używasz TT z serii Go x30 - to przypominam że warta do rozważenia jest dwuletnia darmowa aktualizacja map ( to chyba będzie obowiązywało do końca sierpnia ) przy zakupie TT z serii Go x30
Zobacz też jak Automapa wyznacza trasy, które znasz .... ( osobiście nie lubię jak program ciągnie mnie tranzytem przez centrum miasta , kiedy można je ominąć obwodnicą ... )
Z tego co zauważyłem do tej pory - TomTom jest jedynym programem, który wyznacza trasy, takie same , jak te, którymi poruszam się codziennie - z domu do pracy i odwrotnie.