DODAWANIE Fotoradarów np.

• 9 Odpowiedzi
  • 2886 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

« dnia: Maj 15, 2006, 08:06:39 »
Witam. Od piątku jestem szczesliwym posiadaczem Mio 180 z Automapą. Szwagire zgrał mji do sprzętu fotoradary z mobilne.net, ale nie potrafie tego wgrać żeby działało w czasie jazdy.  Jak to zrobić?? :evil: [/b]

*

Offline bielowm

• **
  • 215
  • Sprzęt: iPhone4/HTC HD7
Re: DODAWANIE Fotoradarów np.
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 15, 2006, 08:21:02 »
Cytat: "Maciejka1976"
Witam. Od piątku jestem szczesliwym posiadaczem Mio 180 z Automapą. Szwagire zgrał mji do sprzętu fotoradary z mobilne.net, ale nie potrafie tego wgrać żeby działało w czasie jazdy.  Jak to zrobić?? :evil: [/b]

Po pierwsze wybież sobie "lupę" i ostrzeganie. W ostrzeganiu wybież interesującą Cie kategorię i zaznacz aby ostrzegało (możesz wybrać od jakiej prędkości w jakim promieniu i pod jakim kontem oraz co ile sekund ma Cie ostrzegać).

Re: DODAWANIE Fotoradarów np.
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 15, 2006, 08:25:48 »
Cytat: "bielowm"
Cytat: "Maciejka1976"

Po pierwsze wybież sobie "lupę" i ostrzeganie. W ostrzeganiu wybież interesującą Cie kategorię i zaznacz aby ostrzegało (możesz wybrać od jakiej prędkości w jakim promieniu i pod jakim kontem oraz co ile sekund ma Cie ostrzegać).

Tak właśnie zrobiłem - dziękuję. Chodzi mi tu raczej jak doinstalowac dograne pliki z dodatkami, żeby mozna je było potem wybrać .
dograłem : suszarki, fotoradary, światła, nowe ronda i chciałbym to aktywować. Wgrane jest to już na Mio 180 ale nie wiem jak to uruchomić zeby działało

« Odpowiedź #3 dnia: Maj 15, 2006, 19:28:43 »
wybierasz ikonkę lupy-> otwierasz punkty użytkownika -> następnie trzecia ikonka od lewej i otwiera się okienko "punkty użytkownika". Jeżeli chcesz wgrać te wszystkie pliki to przy pierwszym wybierasz wczytaj plik... , a później przy każdym następnym dodaj z pliku... . Ale w ten sposób utworzysz sobie jeden duży plik z punktami użytkownika więc jeśli masz już jakieś własne punkty i nie chcesz ich połączyć z tymi wszystkimi punktami to zrób sobie wcześniej kopię.

« Odpowiedź #4 dnia: Maj 27, 2006, 14:53:42 »
Sory za zasmiecanie ale mam problem z dodawaniem ikonek.
Wgrywam je do folderu automapa-icons w palmtopie i tam one sa.Ale zeby juz je na mapie znalezc ...

Np:Fotoradar.
Ikonka wgrana w ICONS ale brak na mapie wyswietlania w Punktach Urzytkownika.....co zrobic?

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
  • Sprzęt: nokia 330, mio 201A, AM 4.5.2, TT 6.0
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 27, 2006, 20:23:15 »
Co zrobic? Przejrzec posty... pisalem juz o tym

*

Offline oops2k

• **
  • 124
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 28, 2006, 09:43:25 »

*

Offline joker392

• *
  • 55
O wlasnie ...... :)
« Odpowiedź #7 dnia: Lipiec 30, 2006, 15:18:23 »
Ja w ulubionych kategoriach w poimobilne mam 2 pozycje.Jak zrobic zeby te dwie kategorie mozna bylo wyswietlac osobno, a nie jak teraz po dolaczeniu pliku obie kategorie sa wyswietlane na mapie jednoczesnie?
pozdrawiam.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
« Odpowiedź #8 dnia: Lipiec 30, 2006, 18:17:11 »
Ja mam troche inny problem, i szczerze nie wiem czy ktokolwiek bedzie wiedział jak pomoc, ale zapytać zawsze warto. Standardowo uzywam punktow POI jak fotoradary, suszarki itp, wczoraj dogralem stacje orlena i male zaskoczenie. Na liscie w ostrzezeniach nie ma takiej pozycji jak ORLEN czy stacje ORLENA. Dziwne bo punkty mi dodalo gdyz ilosc ich wzrosla o 1200. Czy ktos ma jakis pomysl jak zobaczyc te punkty na mapie. Inne jak zamki, radary.... dzialaja.

*

Offline marcinnk

• **
  • 212
Brak kategorii POI, która została dograna
« Odpowiedź #9 dnia: Lipiec 31, 2006, 16:40:56 »
Standardowo uzywam punktow POI jak fotoradary, suszarki itp, wczoraj dogralem stacje orlena i male zaskoczenie (AMPOISynce). Na liscie w ostrzezeniach nie ma takiej pozycji jak ORLEN czy stacje ORLENA. Dziwne bo punkty mi dodalo gdyz ilosc ich wzrosla o 1200. Czy ktos ma jakis pomysl jak zobaczyc te punkty na mapie. Inne jak zamki, radary.... dzialaja.