izi ... izi ... AM ma niezaprzeczalny plus : siatkę dróg, ale słabo sprioryteryzowanych (przykład : droga przez Park Narodowy, gdzie tylko przejedzie się kładem, czołgiem lub rowerem ... i jest tabliczka o zakazie poruszania się pojazdami silnikowymi).
Dlatego przeanalizowanie na spokojnie algorytmu wyznaczania tras oraz review kategoryzacji dróg ... i AM nie bedzie miała w PL konkurencji.
P.
Napisane: Wrzesień 09, 2007, 19:13:59

Taaak??? A ja sprawdziłem na normalnych ustawieniach TT wyznaczył trasę w taki sposób
Koluszki, ... , Dmosin, Kampinos, Nowy Dwór, Pomiechówek, Jachranka.
W drugą stronę jest analogicznie.
Taaakkk??? A na jakiej mapie, bo u mnie ani na 6.75 ani na 6.80 nie ma dróg wokół Dmosina...
porównanie z TT miałem na mysli trase Szklarska -> Koluszki (rok temu jezdziłem na TTM5.2 a teraz na AM). TT wyznaczał przez Wrocław, a AM przez Opole ...
Tak samo było z AM w opcji - optymalna : Szklarska -> Jakuszyce ... tylko Kładem sie dało tam przejechać ... i tak musiałem zawrócić, bo samochodem juz sie tam nie dało jechać. Przełączyłem w tryb szybki i wrociłem na trase (czyli pojechałem normalnie do Jakuszyc). Dlatego mam podstawy wnioskowac, ze algorytm i jak i same kategorie dróg nie sa zweryfikowane i ustawione odpowiednio.
P.