cyt. Moi: "Proponowałbym nawet wpisać takie zastrzeżenie do informacji o kategorii (nie wstawiamy na obszarze: parkingów przy wielkopowierzchniowych obiektach handlowych, stref osiedlowych, zamkniętych/wydzielonych terenów, etc.)."
Zgadzam się. Zapis już wprowadzony w dokładnym brzmieniu.
http://www.miplo.pl/index.php?s=&c=428Do wiadomości wszystkich czytających, a głównie autorów punktów w miplo.Moderator Powhatan wykasował punkty 116951, 116959, 116958, 116957 w kat. "do 30 km" jednego z autorów.
Grzecznie został poproszony o uzasadnienie, listem bez wykrzyknika.
Odpisał:
"Przyczyną była reakcja na beznadziejne umieszczanie POI dla każdego znaku powtarzającego tą sama informację o graniczeniu prędkości na teranie parkingów przed marketem, Gdyby to była normalna ulica to jeszcze dałoby się to wytłumaczyć, ale w przypadku parkingu to już bardzo źle świadczy o sprawności umysłowej umieszczającego te POI. Tolerowanie takich punktów doprowadzi do pojawienia się kolejnych podobnych na podziemnych parkingach takich jak Centrum Handlowe Arkadia, gdzie taki znak (ograniczenie prędkości) występuje co kilkanaście metrów. Serwis MIPLO jest serwisem służącym pomocą w odnajdowaniu miejsc użyteczności publicznej, a nie znaków drogowych na wewnętrznych parkingach centr handlowych"Zgodziłem się z jego decyzją wykasowania punktów.Spytałem tylko w kolejnym liście czy powiadomił autora. Do dziś nie otrzymałem odpowiedzi, ani listem, ani w tym wątku.
Nie odnosiłem się do zapisów z listu, na temat sprawności umysłowej autora punków. Uważam jednak, że takie uwagi są obraźliwe dla tego człowieka, bez względu na to czy jest szpanerem czy nie.
Moderator Powhatan jak widać musi się wyprodukować na całego.
Mamy wywody na temat dzieci neo; zdziecinniałych autorach punktów itp.
I kto tu komu pierwszy rozpoczął ubliżanie Panie Kolego?Może w kolejnej wiadomości przeczytam teraz: "Przegiąłeś. Niepotrzebne są zupełnie personalne ataki." ale skierowane do osoby, która pierwsza pozwoliła sobie na takie uwagi.
Ciekawe jak czujecie się teraz Wy wszyscy - autorzy punktów, którzy wkładacie swoją pracę w powstawanie serwisu i przez przypadek, czy też celowo podajecie punkty w kategoriach którymi Moderator Powhatan gardzi? Ciekawe czy opinia o sprawności umysłowej autora, formułowana przez tego moderatora odnosi się również do Was? Ciekawe w ilu listach już ten Pan pozwolił sobie na takie komentarze?Trudno. Prawdy nigdy nie poznamy. A ja nie będę bawił się w kolejnego szefa komisji śledczej.
Jedyny plus z tej dyskusji to uzupełnienie opisu kategorii.
Moderator który ocenia stronniczo pracę innych w serwisie, nie stosuje zasad netetykiety, pokazuje podwójną twarz - nie jest moderatorem w pełnym tego słowa znaczeniu.
W temacie pomyłki w słowie dwa - trzy. Więc masz 3 (słowie: trzy wyjścia). Wyspowiadam się z mojej pomyłki w niedzielę.
Jeśli chodzi o znaki drogowe.
Znak B-43 "strefa ograniczonej prędkości" oznacza wjazd do strefy, w której obowiązuje
zakaz przekraczania prędkości określonej na znaku liczbą kilometrów na godzinę i jednocześnie znak B-43, określający dopuszczalną prędkość mniejszą lub równą np. 30 km/h, oznacza ponadto, że umieszczone w strefie urządzenia i rozwiązania wymuszające powolną jazdę mogą nie być oznakowane znakami ostrzegawczymi. (czyli progi zwalniające itp.) - ale czy to oznacza, że wprowadzenie takiego znaku do miplo jest niepotrzebne?
Znak B-33 "ograniczenie prędkości" oznacza zakaz przekraczania prędkości określonej na znaku liczbą kilometrów na godzinę. Dopuszczalna prędkość określona na znaku obowiązuje, z zastrzeżeniem ust. 4 i § 32 kodeksu drogowego, do miejsca:
1) wprowadzenia innej dopuszczalnej prędkości znakiem B-33 lub B-43,
2) umieszczenia znaku D-40 oznaczającego początek strefy zamieszkania,
3) umieszczenia znaków oznaczających odpowiednio początek lub koniec obszaru zabudowanego, o
których mowa w § 58 ust. 3 i w § 114 ust. 1 pkt 1 i 2.
Umieszczona pod znakiem B-33 tabliczka, o której mowa w § 23 ust. 2, wskazuje, że ograniczenie
prędkości dotyczy kierującego pojazdem, którego symbol znajduje się na tabliczce - tu mamy sprawę opisana w opisie kategorii (nie wprowadzamy punktów ograniczenia dla pojazdów ciężarowych).
Dalsze zapisy kodeksu drogowego nie dotyczą kategorii i punktów z serwisu miplo.
Która to kategoria lub jej opis jest sprzeczna z kodeksem drogowym? Które punkty są zbędne?
Podsumowując:
Jestem winny. Jestem bardzo winny. Dajcie mu kamień, niech rzuci pierwszy, bowiem jest człowiekiem bez skazy, honorowym.