Diamond i AutoMapa - problem

• 6 Odpowiedzi
  • 1788 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Diamond i AutoMapa - problem
« dnia: Marzec 17, 2009, 18:22:39 »
witam witam

problemy mam nastepujace:

- automapa nie miesci sie chyba na ekranie diamonda, nie wiem gdzie ustawic rozczielscosc vga, czy mozna i czy w tym wlasnie tkwi problem, do opcji automapy sie nie moge dostac bo widze tylko dwa male skrawki przyciskow, ktore powinny byc w calosci, probowalem "pykac" w te male skrawki ale chyba jednak sa za male :), wiec pytanie jest nastepujace, jak dostosowac automape do ekranu diamonda ?? IGO dziala bez problemu !!!

- automapa dziwnie pracuje, czesto po wylaczeniu jej i tak sie sama wlacza, albo mimo zamkniecia automapy pamieci i tak pozostaje bardzo niewiele jakby jeszcze gdzies tam pracowala w 3 albo nawet i 4 w tle, czasami  wydaje glos ze szuka sygnalu gps mimo tego ze nie ma jej w dzialajacych programach

dziekuje za przeczytanie mojego problemu i licze na pomoc

pozdrawiamm

Grzesiek

*

Offline СП4УБВ

• 1106
  • Sprzęt: Motorola Atrix
Odp: Diamond i AutoMapa - problem
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 17, 2009, 18:32:08 »
Masz taki dział na forum jak Automapa, tam zadaj to pytanie. Poza tym jak juz to napisz jaka wersja dokładnie i skąd. :P Bo coś czuję, że skadś......

*

Offline sebgato

• 41
  • Sprzęt: HTC DIAMOND
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 17, 2009, 19:31:37 »
Jeśli podczas instalacji wybrałeś wszystkie dodatkowe opcje to prawdopodobnie wybrałęś też dodatek ekranu omni to mogło spowodować że nie masz dostępnych dolnych przycisków
proponuje abyś jeszcze raz zainstalować AM i dokładnie patrzał co zaznaczasz
  B)

*

Offline michallus

• **
  • 111
  • Sprzęt: HD2, SGN
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 17, 2009, 21:06:46 »
Przeinstaluj AM i zaznacz tylko to co najważniejsze. Osobiście nie spotkałem się z takim problemem.

*

Offline dziubek2288

• *
  • 51
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 20, 2009, 21:29:38 »
Tak jak kolega napisał u góry ja miałem taki sam problem po wgraniu AM bez tych dodatków było już ok
HTC TOUCH DIAMOND i nic więcej !!!

*

Offline aha

• 11
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 21, 2009, 20:25:19 »
Prosiłbym o pomoc, mam taki problem, że po zainstalowaniu AM nie wyłącza mi się całkowicie wyświetlacz tylko się przyciemnia. Zmieniłem ustawienia w settings/power/zaawansowane i nic się nie zmieniło :( Bardzo żre za to baterię, gdyż po przyjściu smsa w nocy ekran się tylko przyciemnia a nie wyłącza całkowicie,więc rano muszę koma ładować. Nic nie zmieniałem wcześniej w ustawieniach. Diamencik z play i nic nie zmieniane i nie wgrywane oprócz AM. Do tego zauważyłem, że po wyłączeniu AM cały czas aktywny był ActiveSync, chociaż go nie włączałem :worried: Nie wiem co jest grane, proszę o wyrozumiałość, bo htc mam od niedawna i całe dnie spędzam na forum ale nawet w połowie jeszcze nie opanowałem WM.

*

Offline monteverde

• **
  • 245
  • Sprzęt: WP RS3 - LUMIA 640XL DS, WP AM Zawsze najnowsza :)
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 25, 2009, 18:40:50 »
Prosiłbym o pomoc, mam taki problem, że po zainstalowaniu AM nie wyłącza mi się całkowicie wyświetlacz tylko się przyciemnia. Zmieniłem ustawienia w settings/power/zaawansowane i nic się nie zmieniło :( Bardzo żre za to baterię, gdyż po przyjściu smsa w nocy ekran się tylko przyciemnia a nie wyłącza całkowicie,więc rano muszę koma ładować. Nic nie zmieniałem wcześniej w ustawieniach. Diamencik z play i nic nie zmieniane i nie wgrywane oprócz AM. Do tego zauważyłem, że po wyłączeniu AM cały czas aktywny był ActiveSync, chociaż go nie włączałem :worried: Nie wiem co jest grane, proszę o wyrozumiałość, bo htc mam od niedawna i całe dnie spędzam na forum ale nawet w połowie jeszcze nie opanowałem WM.

Witam
Diamond i Vario (oba HTC) tak mają programowo-fabrycznie. Ma to właśnie  na celu oszczędność baterii. stąd w chwili bezczynności ekran się przygasza
wygaszenie całkowite - uśpienie następuje poźniej.  Instalacja AM nie ma tu nic do rzeczy.
ActiveSync włącza się zawsze, ale to niczemu nie przeszkadza
Fakt, że pracujące AM i GPS konsumują baterię, ale kto też nawiguje bez zasilania
Pzdr