Ostatnio wracałem z Mazur do Krakowa, oczywiście korzystając z AM 6.8.1g (głównie po to, żeby trafić w różne miejsca-zakamarki). Już na początku drogi program się zwiesił (...a bo to raz, ktoś sarkastycznie doda?). Po wyłączeniu/włączeniu telefonu (HTC HD) AM przestała się uruchamiać - na początku wyskakiwało okno (dobrze znane czytelnikom tego forum) "The parameter is incorrect", po zatwierdzeniu jednak program już się nie uruchamiał. Tak się złożyło, że miałem ze sobą kompa, więc przeinstalowałem AM (bez mazania katalogu) - stan się nie zmienił. Więcej czynności nie podejmowałem z braku czasu, oraz chęci pierd... urządzeniem z AM w kałużę.
Moje pytanie jest takie - czy to, że AM nie działa (bo została źle napisana, takie jest moje zdanie) - czyli nie spełnia kryteriów opisujących produkt, jest wystarczającym powodem do żądania zwrotu (może być proporcjonalnych czasowo) poniesionych kosztów za program, tytułem rękojmi? W głowie mi się nie mieści, że bulę za program, który potem w krytycznym momencie w trasie wykręca taki numer. Oczywiście musiałem skorzystać z produktu konkurencyjnego.