Ja niestety rezygnuję, byłem moderatorem tej przez rok i moje uprawnienia automatycznie wygasły,
ale to oczywiście nie jedyny powód:
- to zajęcie bardzo czasochłonne (szczególnie po aktualizacji map - wymaga sprawdzenia wszystkich aktywnych punków),
- weryfikowaniem punktów trzeba się zajmować praktycznie codziennie (zaległości kilku dniowe czasami powodują,
że punkty wprowadzone do bazy są już nie aktualne i ich aktywacja nie ma sensu),
- aby kategoria miała sens musi być do niej dołączony plik z blokadami (udostępniałem),
- użytkownicy serwisu często mylą "zakaz wjazdu" z "zakazem ruchu" - moderator powinien być ten sam obu kategorii,
aby swobodnie i szybko mógł korygować kategorię błędnie dodanego punktu,
czyli dochodzi dodatkowa praca - moderowanie kat. "zakazy wjazdu".
- brak jakiejkolwiek reakcji ze strony AM (poza standardową odpowiedzią) na moje dwu lub 3-krotne zgłoszenia z prośbą
o poprawienie na mapach punków, które są ewidentnymi błędami mapy i zalegają w serwisie "od zawsze" - tu dodam,
że moje zgłoszenia były kierowane po świeżych aktualizacjach map i zweryfikowaniu wszystkich punków z obowiązującą mapą.
- brak jakichkolwiek informacji (poza starymi, "że będzie") o możliwości pobierania punków w postaci blokad
(to znacznie by usprawniło moderowanie tej kategorii).
To główne powody mojej decyzji, jest jeszcze wiele mniejszych, ale przy tych wydają się nie istotne,
więc nie warto o tym pisać.
Mam nadzieję, że szybko znajdzie się osoba zainteresowana i dyspozycyjna, aby kontynuować działanie tej kategorii,
a chyba warto bo była w pierwszej 10-tce subskrybowanych kategorii.