Czy już coś wiadomo dokładniej o mapie Europy w Automapie 4?

• 12 Odpowiedzi
  • 3120 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline annras

• **
  • 116
Jak w tytule. Chcę kupić jakąś mapę Europy i słyszałem, że w Automapie 4 będzie takowa. Więc nie wiem, czy czekać na pojawienie się tego produktu, czy jednak kupić jakiegoś TomToma? (tylko 3 miesiące do wakacji) Czy testerzy widzieli i mogli przetestować mapę Europy?

*

Offline ravel

• 1017
    • http://www.grom.org.pl
  • Sprzęt: FS Loox N560
« Odpowiedź #1 dnia: Marzec 10, 2007, 13:45:17 »
Poki co trwaja betatesty AM4 i sa pewne postepy by zdazyli wydac ja na wakacje ...... w przyszlym roku :)

*

Offline micra

• **
  • 180
  • Sprzęt: MIO P550
Re: Czy już coś wiadomo dokładniej o mapie Europy w Automapi
« Odpowiedź #2 dnia: Marzec 10, 2007, 22:48:36 »
Cóż, używam co prawda Navigo, ale skoro zastanawiasz się nad AutoMapą, której nie ma, to może pomyśl o AutoPilocie - widok 3D już ma, mapę Polski chyba dokładniejszą od AM, ma mapy Europy - nie wiem na ile dokładne - zamiast czekać na coś, co jest obiecywane od ponad 2 lat może lepiej zainwestować w coś, co już istnieje - ale zaznaczam, sam nie używałem, zapytaj się o szczegóły na forum AutoPilot'a.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Marzec 10, 2007, 23:31:10 »
AP ma tylko przejazdówkę dla Europy (cała mapa EU ma 32MB)
Mapy mimo ich szczegółowości oceniam znacznie niżej niż te z AM,
a co się trzeba namozolić przy obsłudze AP ...
A beta AM już na tyle 'dopieszczona',
że MZ AM4 na pewno wyjdzie przed tymi wakacjami.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline annras

• **
  • 116
« Odpowiedź #4 dnia: Marzec 11, 2007, 07:38:47 »
Dzięki za porady. Poczytałem o różnych mapach i mam swoich faworytów, brakuje mi jednak do kompletu dokładniejszych wiadomości o Europie w AM 4 (mapa Polski wiem jaka będzie). Stąd moje pytanie, czy juz ktoś miał okazję widzieć to na własne oczy jako demo, beta czy coś podobnego? Swoją drogą, jak AM będzie jeszcze zwlekać, to nie wiem, czy odważę się pojechać na wakacje z nie sprawdzonym pzez siebie produktem kupionym w ostatniej chwili. Wolę mieć miłe wspomnienia z wakacji.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
  • Sprzęt: iPhone 4s, iPad 2
« Odpowiedź #5 dnia: Marzec 11, 2007, 08:18:11 »
Cytat: "annras"
Stąd moje pytanie, czy juz ktoś miał okazję widzieć to na własne oczy jako demo, beta czy coś podobnego?

Prowadzone betatesty dotyczą programu. Pełnej wersji map EU dla AM 4 nikt jeszcze nie widział. Ponieważ jednak mapy EU zostały zakupione od Teleatlasa, to będą identyczne z tymi w TTN czy I-Go.

*

Offline knoxville

• 260
  • Sprzęt: NavRoad 430BT
« Odpowiedź #6 dnia: Marzec 11, 2007, 11:41:07 »
Tyle tylko, że mapy TTN i iGO różnią się od siebie. Do Chorwacji z TomTomem nie pojade, a z iGO owszem (mam na myśli dokładność map). iGO na wchód od Wisły ma duuużo lepsze pokrycie od TT, więc informacja, że "mapy od Teleatlasa" niekoniecznie oznacza to samo.

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #7 dnia: Marzec 11, 2007, 11:49:50 »
Cytat: "knoxville"
Tyle tylko, że mapy TTN i iGO różnią się od siebie. Do Chorwacji z TomTomem nie pojade, a z iGO owszem (mam na myśli dokładność map). iGO na wchód od Wisły ma duuużo lepsze pokrycie od TT, więc informacja, że "mapy od Teleatlasa" niekoniecznie oznacza to samo.

Miałem na myśli Europę Zachodnią, bo tylko tutaj zarówno do TTN jak i I-Go mapy dostarcza Teleatlas.
W Chorwacji, czy na "Wschodzie" - I-Go nie korzysta z map Teleatlasu, a od dostawców "narodowych" (stąd wyższa cena I-Go).

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #8 dnia: Marzec 11, 2007, 13:21:17 »
Cytat: "ajed"
Pełnej wersji map EU dla AM 4 nikt jeszcze nie widział. Ponieważ jednak mapy EU zostały zakupione od Teleatlasa, to będą identyczne z tymi w TTN czy I-Go.

Nie jestem taki pewien - zależy od tego co kupili, mogli kupić tylko przejazdówkę, tylko przejazdówkę z największymi miastami, pełną bazę - kombinacji jest wiele.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

« Odpowiedź #9 dnia: Marzec 11, 2007, 13:50:51 »
a poza tym mapy igo zajmuja srednio o polowe mniej niz tomtoma  :proud:

*

Offline ajed

• 6004
    • Strona prywatna
« Odpowiedź #10 dnia: Marzec 11, 2007, 15:48:34 »
Cytat: "bazi22"
Nie jestem taki pewien - zależy od tego co kupili, mogli kupić tylko przejazdówkę, tylko przejazdówkę z największymi miastami, pełną bazę - kombinacji jest wiele.

Teoretycznie mogli. Tylko, że brak jakichkolwiek oficjalnych danych wskazujących, że mogłaby to być przejazdówka. We wszystkich komunikatach mowa było o mapach, stąd zakładam, że będzie to pełna baza. No ale póki się nie ukaże, to wszystko są spekulacje.

Odp: Czy już coś wiadomo dokładniej o mapie Europy w Automapie 4?
« Odpowiedź #11 dnia: Marzec 29, 2007, 20:07:37 »
jesli moge cos doradzic to polecilbym IGO bardzo dobry program i mapy europy wschodniej tez sa nie najgorsze a tak prawde mowiac to nie wiadomo co AM 4 zaoferuje jakie kraje europejskie beda dostepne tego nikt nie wie no i jake beda mialy pokrycie tego tez nikt niewie ale wybor nalezy do ciebie

Odp: Czy już coś wiadomo dokładniej o mapie Europy w Automapie 4?
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 03, 2007, 10:10:47 »
Czy coś wiadomo o możliwościach wgrywania-ustawiania stacji paliw z LPG w TT istnieje taka możliwość szczególnie chodzi europę zachodnią tam tych stacji jakby mniej