Czy jest juz wiadoma przyczyna komunikatu BRAK SYBNALU GPS??

• 35 Odpowiedzi
  • 11364 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Fatso

• 35
« Odpowiedź #30 dnia: Kwiecień 14, 2005, 23:23:42 »
a czasami pomaga jak sie wlaczy przy sparowanych urzadzeniach autoryzacje i wpisze kod podany przy gpsie.

« Odpowiedź #31 dnia: Kwiecień 14, 2005, 23:36:26 »
To moze ina sytuacja
Sprzet jak w opisie jade sobie spokojnie 0 chmur tuneli wiezowcow i innych przeszkadzajek (z reszta led gpsa mruga ze ma sygnal) nagle ni z tego ni z owego AM mowi ze brak sygnalu GPS zdarzylo mi sie to 2 razy oczywiscie bylem podobnie cwany jak ktorys z moich przedmowcow i wlaczenie wylaczeni GPS podlozylem sobie pod hardbutton. Wystarczylo wlaczyc wylaczyc gps w AM i nagle znalazl sie sygnal. Za pierwszym razem mialem wlaczony odczyc co 2s. za drugim co 1s. liczba bitow na sec 38400

jakies sugestie? (wersja AM 3.8.0.9) narazie boje sie tej nowszej i zczytywania bezposrednio z portu ;) Za tydzien mam podobna trase i chyba zmienie przed nia AM na najswiezsza. Wowczas bede mogl cokolwiek wiecej powiedziec.

*

Offline hubert

• **
  • 134
  • Sprzęt: Leo/Desire Z/Droid3/S3/Xperia Z/Z1/Z1 Compact
« Odpowiedź #32 dnia: Kwiecień 15, 2005, 09:08:59 »
Problem zanikow sygnalu GPS w MDA3 rozwiazalem instalujac z xda-dev patch to bluetootha 1.06.600 o ile sie nie myle.
Niestety nie wiem, jak to bedzie w Looxie albo HP...

*

Offline PaDo

• **
  • 240
  • Sprzęt: Samsung Galaxy Chat B5330
« Odpowiedź #33 dnia: Kwiecień 23, 2005, 14:51:55 »
Mam MIO 168 GPS i właśnie wróciłem z trasy częstochowa - katowice...w częstochowie właściwie co chwila automapa dawała komunikat "BRAK SYGNAŁU GPS". na trasie też pare razy...natomiast w okolicach Katowic wszytsko działało bez zarzutu..to ja już nie wiem co jest grane.... mam co prawda starą ver.3.5 ...ale dziwne, ze akurat w rejonie czestochowy AM nawalała w u mnie działa ok...

tak sobie myśle, ze moze to ma zwiazek z tym , ze mapy sa zainstalowane na karcie sd...w czestochowie nawigacja korzystała z mapy Polski (ktora jako mapa  sama w sobie jest objetosciowo wieksza od planow miast) a po wjechaniu na obszar GOPu z mapy GOPu..może tu tkwi problem???

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #34 dnia: Kwiecień 25, 2005, 14:14:18 »
Witam
Takze miewalem problemy z "brakiem sygnalu GPS". Po zainstalowaniu AM 3.8.1.1 problemy zniknely i tak juz trzyma sie od paru tygodni :)
Mam zaznaczona opcje "czytaj bezposrednio z portu", mozna "do bolu" wylaczac PDA podczas nawigowania, po wlaczeniu szybko podnosi sie do pracy i znajduje sygnal GPS.
Na razie wiec problem z glowy.
Nie zaobserwowalem tez gubienia sygnalu na trasie, co przy wczesniejszych wersjach AM zdarzalo sie. Co do szerszego wnioskowania, jest za wczesnie, musze wiecej pojezdzic po kraju

*

Offline MietasM

• 272
  • Sprzęt: Sony Xperia P, Ipaq 316, Phantom NaviBox HD
« Odpowiedź #35 dnia: Kwiecień 25, 2005, 14:20:53 »
Niestety wersja 3.8.1.1 u mnie nie działa poprawnie. Niezależnie czy czyta bezpośrednio z portu czy starą metodą i czy ustawiony jest bufor przeciwko zrywaniu połączenia czy nie. Przy długich trasach wyliczenie korekty powoduje zwykle zerwanie połączenia i konieczność softresetu. Korekty zdarzają się ustawicznie, bo często otrzymuję niczym nie uzasadniony komunikat "Jesteś poza trasą" i przeliczenie nawigacji od danego punktu. Co ciekawe na wersji 3.7 nie miałem w ogóle tych problemów. AM jest w pamięci pocketa, a mapy na karcie SD.