Możesz mieć przecież kilka loginów na poi.mobilne.net i pod każdym z nich mieć ustawienia zakresu współrzędnych, jakie Ci tylko pasują.
Również dobór kategorii, jakie będą wchodziły do Ulubionych danego loginu, są tylko Twoją decyzją.
Ja np. jak wyjeżdżam w góry, to pod specjalnym loginem ciągnę dla zakreślonego obszaru wyciągi narciarskie, stacje GPOR, schroniska, hotele, knajpy, kina, sklepy, apteki, szpitale, bankomaty, etc. Czyli punkty, które na codzień nie są mi potrzebne - w szczególności z tamtego obszaru.
Mam specjalny login dla Warszawy, po której się zwykle przemieszczam, inny zaś do przelotowych podróży w poprzek Polski, kiedy potrzebuję tylko stacji benzynowych, knajp, parkingów, etc.
Wydawać by się mogło, że dla Warszawy tych punktów jest bardzo dużo. Wcale nie. Mnie wystarcza ok. połowy WSZYSTKICH, czyli jakieś 1,5 tys., w które wchodzi ponad 60 najpopularniejszych kategorii.
Jednym słowem - namawiam do przemyślanego, racjonalnego, żeby nie powiedzieć: sprytnego, wykorzystywania zasobów mobilne.net.
Zwracam również uwagę, że na karcie pamięci można mieć zapisanych całe mnóstwo plików z punktami, pod różnymi nazwami (niekoniecznie "Wszystkie.uam"). Nazwa musi sygnalizować zawartość, żeby nie skazywać się na metodę prób i błędów w szukaniu właściwego zbioru.
Pliki uam można także dowolnie łączyć. Sugeruję jednak, aby otworzyć nowy plik, pod nową nazwą, do którego dogrywać (Dodaj z) inne zbiory. W przeciwnym razie zmienimy zawartość pliku oryginalnego.
Dam jeszcze jednego hint'a. Punkty własne (Dom, Ciocia, Brachol, Maniek, Praca, Ziuta, itd.) trzeba mieć w osobnym pliku, żeby zawsze można je było dodać do dowolnego pliku i żeby nie stracić ich przez nieumiejętną synchronizację.