1. Obrót ekranu o 90 stopni
2. Dedykowanie klawiszów do zgłaśniania i ściszania Jadzi
3. Mozliwośc systemowego wyłączenia diod, a w zamian delikatne ikonki BT oraz ładowania (najlepiej stopień naładowania baterii)
4. Dedykowania klawisza do wyłączania AM, ale po utrzymaniu klawisza np. przez 3 sekundy
5. Poprawne działanie, informuj o zakrętach
6. Podstawa, zaktualizowanie map, (wiele dróg jest nieaktualnych)
7. Dedykowanie klawisza do zapisu błędu mapy, z możliwością dołączenia opisu, oraz automatycznej wysyłki do AM przy synchronizacji np. POI
8. Zapis własnego POI, bez potrzeby wpisania kategorii, to można uzupełnić na parkingu, a nie w czasie jazdy (bezpieczeństwo)
9. Punkty pośrednie na trasie, przydałby się komunikat głosowy np. punkt przelotowy 1, 2, 3
10. Punkty przelotowe trasy, 9 to za mało, AM tłumaczyło mi, że można podzielić trasę na odcinki, (nie tedy droga), jaki jest problem, aby było ich więcej.
11. Wyznaczanie trasy z użyciem punktów przelotowych wcześniej przygotowanych. (mam skrócony przejazd przez Wrocław, jadę z Poznania do Katowic, klikam trasa przez Wrocław, a AM powinna zapytać przez wyznaczone punkty przelotowe czy nowa?; wtedy raz wyznaczone punkty przejazdu przez dane miasto można by wykorzystać np na trasę z Poznania przez Wrocław do Krakowa, Opola, Rzeszowa
12. Możliwość kasowania kategori oraz POI systemowych, (mozna zmniejszyć ilość kategorii do własnych potrzeb, teraz trzeba przewijać listę na kilka kliknięć). Najlepiej gdyby ogólnie kategorie POI wybierać od zera samemu. (chce dworce, to sciągam dworce, i wtedy mam kategorię dworce)