Co z tymi POI?

• 3 Odpowiedzi
  • 1003 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

Co z tymi POI?
« dnia: Lipiec 05, 2008, 23:31:55 »
Witam! Sprawa ma się następująco: Znajduję się jakieś 500m od Auchan w Mikołowie, wybieram prowadź do POI i centra handlowe, a moja kochana automapa chce mnie zaprowadzić do "najbliższego" centrum handlowego znajdującego się w Rudzie Śląskiej (10km dalej), ale ok nie poddaję się i wybieram kategorię sklepy i od dziwo widzę, że najbliższy sklep znajduje się raptem 21km dalej - w Zabrzu.... Dopiero wybranie kategorii Aucham, sklepy prowadzi mnie do znajdującego się 535m dalej Auchan. Wszystko to nie jest problem jeśli robie eksperymenty w domu, ale jeśli będę w obcym mieście i zapragnę udać się do najbliższego centrum handlowego, które załużmy znajduje się 1km dalej, to GPS stwierdzi, że najbliższe jest 20km dalej... Czy ja coś robię źle, czy coś tutaj jest nie tak?

*

Offline Czarnoksiężnik z krainy Oz.

• *
  • 455
  • Aka KrzysztofBe.
  • Sprzęt: Srebrny xD
Odp: Co z tymi POI?
« Odpowiedź #1 dnia: Lipiec 05, 2008, 23:34:22 »
NIE DUBLUJ TEMATÓW!!!  :mad:

« Odpowiedź #2 dnia: Lipiec 05, 2008, 23:52:06 »
Ooops, sorry. Wiem, że to głupio zabrzmi, ale zrobiłem to przypadkowo... Przeglądałem dwie kategorie na różnych kartach, napisałem temat klikalem wyslij ale nic nie reagowało, potem kliknąłem na drugiej kategorii, żeby utworzyć nowy wątek i wysłało się bez problemu, a tam okazało się że też się wysłało :P Wiem, że zagmatwane, ale sorry za zaśmiecanie, nie chciałem... Teraz niestety nie mogę już skasować wątku więc proszę moderatora o wykasowanie jednego z wątków.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #3 dnia: Lipiec 06, 2008, 00:37:09 »
Problem w tym, że te kategorie, (jak i wiele innych) nie są kompletne,
centra handlowe to kategoria ogólna, która w każdym przypadku
dubluje się z bardziej szczegółowymi, znajdziesz więc z osobna sporo sklepów z galerii w Auchanie
w kategoriach bardziej szczegółowych (Auchan,Vobis,Vistula,Deichmann ...) ale niekoniecznie ogólnie
samo centrum handlowe - widać nikt dotąd nie wprowadził tego centrum w tej ogólej kategorii.
Kategoria sklepy, to już w ogóle kuriozum ...

ps.
po kolejnej synchronizacji znajdziesz już swojego Auchana w centrach handlowych.
Jak znajdziesz kolejne CH którego brak w POI, to po prostu wpisz je.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 06, 2008, 01:30:47 wysłana przez nocnyMarek »
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free