co z automapą??

• 28 Odpowiedzi
  • 6388 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

co z automapą??
« dnia: Maj 27, 2003, 12:40:24 »
Minął kwiecień, mija maj, a automapy Polski lub jej konkurentów ciągle nie widać. Czy ktoś ma jakieś info kiedy w końcu coś się ukaże ?

co z automapą??
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 27, 2003, 21:14:49 »
navigo ma byc 1 czerwca chyba

co z automapą??
« Odpowiedź #2 dnia: Maj 27, 2003, 23:23:05 »
To sie bajble uciesza ;) W same ich swieto!
Swoja droga dlugosc testow wszelkiej masci chyba sie przelozy na jakosc map oferowanych przez autorow automapy ;)
Pomazyc dobra rzecz...

co z automapą??
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 29, 2003, 17:21:31 »
Koledzy! Szykujcie kasę. Z wiarygodnych źródeł zbliżonych do producentów Automapy pochodzi wiadomość, iż w PRZYSZŁYM TYGODNIU mapa Polski bedzie w sprzedaży!!!!!

co z automapą??
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 29, 2003, 23:32:04 »
Navigo wydaje sie lepszy, chocby ze wzgl na ilosc planow miast ale.. strona w przygotowaniu.. czarno widze wydanie 1IV :(
Coz.. mam wiecej czasu na zbieranie gotowki =)

*

Offline gps-y

• **
  • 125
    • GPS-y
co z automapą??
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 30, 2003, 01:10:07 »
Nie będzie tak źle. Producent skupił swoją uwagę na wprowadzeniu produktu na rynek w zapowiadanym terminie. Więcej na temat NAVIGO http://www.gps-y.pl/navigo.html

co z automapą??
« Odpowiedź #6 dnia: Maj 30, 2003, 10:20:06 »
Z opisu Navigo, wynika, że planowanie trasy jest mozliwe tylko na poziomie PC. Tak wyznaczoną trasę "przerzuca" się do Pocketa. Czy to znaczy ze Navigo wgrane do Pocketa nie ma samodzielnej funkcji nawigacji. Jesli tak to Automapa będzie ciągle górą, a Navigo jest programem w stylu Autoroute .

[Dodano: 2003-05-30 13:04:22]
Jestem trochę skołowany, bo z artykułu admina (15 maja) wynika że Navigo ma funkcje nawigacji na PDA. kto ma rację?

*

Offline gps-y

• **
  • 125
    • GPS-y
co z automapą??
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 30, 2003, 13:47:13 »
Dla jasności już jest:
"- możliwość eksportu zaplanowanej trasy z wersji na PC do PocketPC (planowanie tras jest również dostępne z poziomu PDA)"

*

Offline kanczug

• 19211
    • http://www.pdaclub.pl
co z automapą??
« Odpowiedź #8 dnia: Maj 30, 2003, 15:29:27 »
Tak ... da sie planowac trase na PDA. W wersji beta nie dzialalo to jeszcze zbyt dobrze:
- nie mozna bylo kliknac i wybrac po prostu sobie punktu na mapie tylko trzeba bylo najpierw wszysukac dany adres (opcja szukaj) i dopiero zaplanowac trase
- nie da sie planowac trasy poza miasto przy korzystaniu z dokladnego planu miasta (da sie rozwiazac przez eksport trasy z miasta do miasta z Navigo na PC)
- beta nie obslugiwala danych o jednokierunkowosci ulic (pelna wersja ma to obslugiwac)

co z automapą??
« Odpowiedź #9 dnia: Czerwiec 03, 2003, 00:07:59 »
Jedno pytanko do kolegów, którzy testowali Navigo: Czy jest opcja obracania mapy w kierunku jazdy ? Czy też zawsze mapa jest zorientowana na północ ?
Bo nie znalazłem takiej informacji w folderze reklamowym.

*

Offline Cat^

• 1017
    • http://www.catsoft.com.pl
  • Sprzęt: iPhone 4S/32, iPad 2 64/3G, TomTom GO 1005 LIVE
co z automapą??
« Odpowiedź #10 dnia: Czerwiec 03, 2003, 10:29:15 »
NIE MA!
To kolejna wada, o której zapomniałem pisząc o NAVIGO w innym wątku...

co z automapą??
« Odpowiedź #11 dnia: Czerwiec 03, 2003, 21:50:05 »
automapa
w końcu jest szczegółowa mapa polski w sprzedaży
 http://www.automapa.com.pl
coś te ich 2 tygodnie długo trwało

*

Offline Cat^

• 1017
co z automapą??
« Odpowiedź #12 dnia: Czerwiec 04, 2003, 08:18:09 »
Nie "jest" a BĘDZIE 6 czerwca... :(

*

Offline ragozd

• **
  • 129
co z automapą??
« Odpowiedź #13 dnia: Czerwiec 04, 2003, 13:17:55 »
A co z wersja Demo? Nie wydam 400 zl w ciemno, a mnie interesuja zwlaszcza drogi lokalne i tereny lesne.

co z automapą??
« Odpowiedź #14 dnia: Czerwiec 04, 2003, 13:47:01 »
he kupiłem sobie jakies 5 tygodni temu program auytomapa z warszawą i co okazało sie ze to było wyrzucenie kasy w błoto bo na odpowiedz czy jest możliwość dokupinia samej mapy czy jakies upusty dostałem odpowiedz

Dokupienie samej mapy jest nie możliwe ponieważ program obsługujący szczegółową mapę jest bardziej zaawansowany od tego który jest aktualnie w sprzedaży.
Jedynym rozwiązaniem jest zakup całego pakietu, sugerowana cena detaliczna: 329zł + VAT, który trafi do sprzedaży 6.06.2003.

Fajnie czyli przy kazdej  nowej mapie trzeba bedzie kupować cały program a nie mape

*

Offline malypb

• *
  • 84
  • Sprzęt: Samsung i780, Mio 550, NavRoad 430BT, Nokia 330, Nokia 500
co z automapą??
« Odpowiedź #15 dnia: Czerwiec 04, 2003, 15:41:41 »
Na poczatku pragne przeprosic za niezbyt fortunny e-mail z naszego dzialu supportu. Coz, bledy zdazaja sie wszystkim.

I natychmiast wyjasniam:

Oczywiscie NIE wyrzuciles kasy bloto! Za ok. 2 tygodnie pojawia
sie zaktualizowane plany W-wy i Poznania pracujace juz pod
AutoMapa II (najnowsza wersja, ktora obsluguje Polske 1:50000).
Wszyscy legalni i zarejestrowani uzytkownicy beda mogli zrobic DARMOWY update ZAKUPIONYCH WCZESNIEJ map i programu.

Nigdy tez nie twierdzilismy, ze kupujac np. mape W-wy
uzytkownik ma juz prawo do uzywania wszystkich map.
KAZDA mape, trzeba zakupic oddzielnie.

Ceny, ktore podajemy de-facto dotycza MAP, a nie programu je obslugujacego.

Pozdrawiam
Piotr Boguslawski
Aqurat

co z automapą??
« Odpowiedź #16 dnia: Czerwiec 04, 2003, 16:00:49 »
Piotr Bogusławski: fajnie, że mamy tu przedstawiciela producenta, dzieki :)
Czy mógł by Pan wyjaśnić z jaką dokładnością (w metrach) będę widział swoje położenie na Waszej mapie?
Zadałem to pytanie równiaż na:
http://www.pocketpage.pl/forum/posty.php?temat_id=3383&od=20
Ponadto: co jeśli po pół roku okaże sie, że na mapie są jakieś błędy czy nieścisłości? (bezpłatny upgrade dajecie tylko na pół roku, nie sądzę, aby można było sprawdzić całą Polskę w pół roku)
Czy jeśli kupię wszystkie mapy (teraz, w przyszłości) będe miał jakąś zniżkę?

co z automapą??
« Odpowiedź #17 dnia: Czerwiec 04, 2003, 17:04:57 »
chodziło mi oto ze kupujac mape wawy z programem chcąć kupic nastepna mape, szczegółową polski musze kupic nowy program
czyli nie da sie kupic samej mapy bez programu

[Dodano: 2003-06-04 17:08:06]
I nawte jezeli trzeba od nowa kupywac program to przydały by sie jakies upusty dla dla osub posiadające legalna starą wersje programu automapa

*

Offline Cat^

• 1017
co z automapą??
« Odpowiedź #18 dnia: Czerwiec 04, 2003, 21:14:16 »
Właśnie, i ja o tym trąbię od dłuższego czasu: PRODUCENCIE AUTOMAPY!!! CZEKAMY (MY ZAREJESTROWANI UŻYTKOWNICY JEDNEJ LUB OBU PLANÓW MIAST) NA UPUSTY CENOWE PRZY ZAKUPIE KOLEJNYCH MAP!!!

Zaufaliśmy, wydaliśmy pieniądze - szanujcie nas a nie traktujcie jak obcych. Pamiętajcie o starej jak świat zasadzie CRM: Taniej jest uytrzymać dotychczasowego klienta niż pozyskać nowego!!!

*

Offline ragozd

• **
  • 129
co z automapą??
« Odpowiedź #19 dnia: Czerwiec 04, 2003, 22:52:35 »
No i rozne platformy sprzetowe - ja np. chcialbym miec mape na pocketpc i zwyklym pc - wg dzisiejszej polityki zaplace 2x za ta sama mape - wiec jednak nie sprzedajecie map tylko  programy!
Tak wiec na 99% nie zdecydyje sie na  zakup na tych warunkach - poczekam asz konkurencja wymusi lepsze.

*

Offline korrek

• 346
co z automapą??
« Odpowiedź #20 dnia: Czerwiec 04, 2003, 23:06:24 »
Czytając te posty nie mogę sie już doczekać kiedy TomTom wypuści Navigatora 2 Poland ( takie moje marzenie ). Ok 110 zł za mapę kraju z kilkudziesięcioma planami  miast w systemie "door to door". Tylko kiedy, kiedy, kiedy???????????????????

*

Offline Cat^

• 1017
co z automapą??
« Odpowiedź #21 dnia: Czerwiec 06, 2003, 10:23:29 »
Automapa szczegółowa Polska będzie w sprzedaży dopiero w poniedziałek (jak dobrze pójdzie)... :(

*

Offline skibi

• **
  • 136
co z automapą??
« Odpowiedź #22 dnia: Czerwiec 09, 2003, 22:59:24 »
Wygląda na to że jest.Bajtel-sklep internetowy-grupa BajtelNawigator-cena 401,38 PLN.Ale chyba zainteresowani już zauważyli.

*

Offline mj

• 29
co z automapą??
« Odpowiedź #23 dnia: Czerwiec 20, 2003, 17:56:59 »
Za ok. 2 tygodnie pojawia
sie zaktualizowane plany W-wy i Poznania pracujace juz pod
AutoMapa II (najnowsza wersja, ktora obsluguje Polske 1:50000).

No i gdzie sa te mapy? Dwa tygodnie juz minely....
Bo posiadanie dwoch osobnych aplikacji z dwoma osobnymi mapami zupelnie ze soba niezwiazanymi to cos co powoduje, ze zaluje zakupu.

*

Offline malypb

• *
  • 84
  • Sprzęt: Samsung i780, Mio 550, NavRoad 430BT, Nokia 330, Nokia 500
co z automapą??
« Odpowiedź #24 dnia: Czerwiec 20, 2003, 22:54:47 »
Bardzo ostro pracujemy nad uaktualnieniem AM II, zawierajacym plynne przechodzenie z mapy na mape, wyznaczanie tras z uwzglednieniem wszystkich posiadanych map, itp. itd.
Jestesmy juz bardzo blisko konca, tak wiec mysle, ze na poczatku lipca program i nowe mapy pojawia sie na rynku.

Oczywiscie wszyscy zarejestrowani uzytkownicy beda mogli bezplatnie pobrac i najnowszy program i najnowsze wersje tych map, ktore wczesniej zakupili!

Pozdrawiam
Piotr Boguslawski
Aqurat

*

Offline Cat^

• 1017
co z automapą??
« Odpowiedź #25 dnia: Czerwiec 23, 2003, 18:30:03 »
Czyli... tradycyjnie obsuwka... :(

mj:
doskonale cie rozumiem, mi juz tez sie znudziło przełączanie dwóch wersji aplikacji...

Piotr Bogusławski:
Bardzo czekamy na nowe plany Warszawy i Poznania! Czekamy również na poprawki do samego programu no i oczywiście mapy Polski!
BTW: Wciąż zgłaszam do Automapy II i Szczegółowej mapy Polski kolejne uwagi. Zauważyłem, że od jakiegoś czasu NIKT nie odpowiada na zgłoszone usterki! Czy wogóle ktoś je czyta czy dać sobie już spokój?

*

Offline korrek

• 346
co z automapą??
« Odpowiedź #26 dnia: Czerwiec 23, 2003, 18:36:18 »
Proponuję zgłaszać uwagi i poprawki na tym forum publicznie. Może to coś pomoże i zmobilizuje zespół Automapy do odpowiedzi.

co z automapą??
« Odpowiedź #27 dnia: Luty 13, 2006, 20:59:54 »
temat wpadl mi "w oko" trochę przypadkiem, ale postanowilem go lekko reaktywowac:

rozpocząlem korzystanie z automapy miesiąc temu i 95% problemów przez was opisywanych (nie tylko w tym topicu, ale w caloksztalcie z okresu 2003 - 2004) jest mi obcych

ciekawi mnie natomiast, czemu nikt nie napisal jakiegos pozytywa. tak po staropolsku tylko marudzenie :)

to dla odmiany: zespole aqurat - dzieki za dobrą pracę ;)

*

Offline Zyblik

• 25
  • Sprzęt: Mio 168, FS N560
co z automapą??
« Odpowiedź #28 dnia: Luty 13, 2006, 21:14:17 »
No, bo marudzenie to nasza Polska specjalność. Nie liczy się zaangażowanie i wkład pracy w jakiś produkt, żeby działał. Wystarczy jeden błąd (no może kilka) i już się aferę robi, jaki to szajs, jak to nie można się połączyć z odbiornikiem, coś nie widzi czegoś, mapa się odwraca itd. A wystarczy pomyśleć trochę.  Lepiej ponarzekać na forum. Tak jest z AM, TT i innymi programami