Co nas czeka w nowym serwisie ??

• 67 Odpowiedzi
  • 12176 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline Powhatan

• 771
    • http://www.powhatan.republika.pl
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
Odp: Co nas czeka w nowym serwisie ??
« Odpowiedź #30 dnia: Lipiec 01, 2007, 12:33:20 »
Czekam na mosty na Wiśle,

Już są od pewnego czasu (11 post od góry)
założę się o każde pieniądze, że wprowadzane są one na podstawie przeglądania mapy w AM,
a nie z autopsji, to nic na temat nośności i podobnych spraw z w/w kategorii się nie dowiesz.

Na tą chwilę pewien Magik serwis Mobile POI zaśmiecił już następującymi kategoriami
1  Mosty nad rzeką Pilica
2  Mosty nad rzeką Obra
3  Mosty nad rzeką Noteć
4  Mosty nad rzeką Brda
5  Mosty nad rzeką San
6  Mosty nad rzeką Narew
7  Mosty nad rzeką Bug
8  Mosty nad rzeką Odrą
9  Mosty nad rzeką Wartą
10  Mosty nad rzeką Wisłą

Ja proponuję w nowym serwisie jakiś sąd kapturowy który byłby złozony z ludzi typu "Bartek" i "Nocny-M"
i byłby on władny dać zgodę, lub nie na zaistnienie każdej nowej kategorii.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 01, 2007, 12:43:36 wysłana przez Powhatan »

*

Offline xenium11

• 268
  • Sprzęt: Motorola Defy
« Odpowiedź #31 dnia: Lipiec 01, 2007, 15:04:13 »
my tu gadu gadu a nowego serwisu dalej nie ma,na pewno na wekacje 2008r :)

*

Offline spolak

• **
  • 111
    • http://www.icsr.agh.edu.pl/~polak/
  • Sprzęt: Asus 636N, SGN
« Odpowiedź #32 dnia: Lipiec 03, 2007, 12:24:34 »
[
Na tą chwilę pewien Magik serwis Mobile POI zaśmiecił już następującymi kategoriami
1  Mosty nad rzeką Pilica
2  Mosty nad rzeką Obra
3  Mosty nad rzeką Noteć

Ciekawe kiedy się pojawi ... "Mosty na rzece Kwai" ;)

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #33 dnia: Lipiec 03, 2007, 12:46:37 »
Cytat: Powhatan

...
Ja proponuję w nowym serwisie jakiś sąd kapturowy ...

Spójrz na to z pozytywnej strony: jak juz nie będziesz w stanie zdzierżyć tego śmietniska na mobilne.net,
to z łatwością znajdziesz most, z którego mógłbyś się rzucić ...  ;D ;D ;D
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline Powhatan

• 771
  • Sprzęt: Mio P350, Loox n560 wyposażone w AM 3 i 5 oraz Garminy eTrex i GPSmap60CSx z GPMapą 2007.2
« Odpowiedź #34 dnia: Lipiec 03, 2007, 13:32:18 »
to z łatwością znajdziesz most, z którego mógłbyś się rzucić ...  ;D ;D ;D

Most to ja sobie znajdę bez pomocy Magika.

Moje zamierzenie jest takie aby podbuntować kogoś
(kto ma kontakt lub wpływ na autorów MIPLO)
Marzy mi się jakaś rada nadzorcza, która będzie.
- zatwierdzać kategorie (bo trafiają się idiotyczne)
- blokować czasowo kategorie, których moderatorzy olali swoją działalność (do czasu przyjęcia nowych).
- pełnić rolę moderatorów w kategoriach (nawet zablokowanych) w których pojawiły się bzdury.
- zatwierdzać dodatkowe elementy np. dźwięki (w radarach już jest taki syf, że głowa mała)

No i na koniec.
KURDE !!! KIEDY TEN SERWIS RUSZY ???  >:(
pewnie go przegapię, bo wybędę niedługo na pierwszą część urlopu. :'(

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #35 dnia: Lipiec 03, 2007, 14:02:12 »
Znam tylko wersję, że 'musi ruszyć przed wakacjami' ...
Z drugiej strony, jak już pisałem, jestem przekonany, że premiera będzie ściśle powiązana z pojawieniem się AM4.0.2,
a z 'trzeciej strony', co dla AM znaczy 'przed wakacjami' to wszyscy wiemy ...  :-\

*

Offline fox2plus

• 265
  • P550/AM3/AM4/iGO
« Odpowiedź #36 dnia: Lipiec 04, 2007, 14:05:48 »
patrzac w przeszlosc to mozemy liczyc gdziek kolo wakacji 2008 przy dobrych wiatrach :D

*

Offline Powhatan

• 771
« Odpowiedź #37 dnia: Lipiec 07, 2007, 10:17:01 »
Poza wspomnianym wcześniej sondem kapturowym, mam jeszcze jeden pomysł.
Nie potrafię obecnie sie na jego temat wysłowić, bo dopiero wpadł mi do głowy.
Zahacza on troszkę o opisaną wcześniej funkcję "moderatora lokalnego"
i z tego względu zasługuje na uwagę i rozpatrzenie.
Dodatkowo mam wrażenie, że zyska on poparcie Bartka i właśnie na niego bardzo liczę.
No i teraz do rzeczy.
Mam propozycję, aby w nowym serwisie wymusić przy rejestracji podanie własnej lokalizacji,
czyli rejonu w jakim dana osoba może służyć za rzeczoznawcę,
a więc być gotowym do potwierdzania moderatorom poprawności pojawiających się nowych punktów.

Liczę że wszyscy dopracujecie mój pomysł,
a ktoś kto ma wpływ lub kontakt z autorami nowego serwisu,
przekona ich do niego.

*

Offline ppepe

• 507
    • PPepe
« Odpowiedź #38 dnia: Lipiec 07, 2007, 14:08:27 »
Ze swojej strony wpełni popieram wypowiedz "prozor" z 26 czerwca.

Kolega "Powhatan"  jednak w mojej opinii odrobinę przesadza.
Czytając wszystkie Twoje wiadomości doszedłem do przekonania, że masz "jedyną słuszną koncepcję".

Ja do swojej pracy używam wielu dziwnych kategorii z serwisu. Informacje tam dostępne (np. lokalizacja sklepów w kraju różnych sieci) nie wyczerpuje wszystkich moich potrzeb (nie wszędzie są numery teefonów itp), ale jest to duża pomoc.

Co do mostów, których tak bardzo się czepiasz. Co Ci kolego to przeszkadza, że są takie dane. Zgadzam się, że informacje o nośności mogły by uzupełniać dane zawarte w takiej kategorii, ale jeśli nie masz życzenia pobierać takich danych to nikt Cię nie zmusza. Ale w drugą stronę, nikomu nie zabraniaj pobierać tych danych bo może komuś w części się przydadzą.

Pozdrawiam

*

Offline toszcze

• **
  • 177
    • GeekToys
  • Sprzęt: LOOX N560, AM5
« Odpowiedź #39 dnia: Lipiec 08, 2007, 14:26:44 »
No i ruszyło (ruszył?) Miplo. :) Narazie wersja testowa, ale zawsze coś. ;)
Nie mogę znaleźć wspomnianego w Przewodniku programu MiploSync. Jeszcze nie gotowy?
« Ostatnia zmiana: Lipiec 08, 2007, 14:29:10 wysłana przez toszcze »

*

Offline Powhatan

• 771
« Odpowiedź #40 dnia: Lipiec 08, 2007, 19:56:32 »
No i ruszyło (ruszył?) Miplo. :) Narazie wersja testowa, ale zawsze coś. ;)
Nie mogę znaleźć wspomnianego w Przewodniku programu MiploSync. Jeszcze nie gotowy?

Tak dla własnej satysfakcji co kilka dni sprawdzałem bezskutecznie ten adres,
a tu dziś taka niespodzianka.

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #41 dnia: Lipiec 16, 2007, 08:17:04 »
A czy ktoś jednoznacznie może odpowiedzieć na pytanie z początku wątku, czy MIPLO jest wyłącznie dla Automapowców v4??
Palmus
palmus

*

Offline bartek_63

• 584
    • http://www.bayercropscience.pl/strony/1/i/91.php?pracownik_id=113
  • Sprzęt: Mio-169; NavRoad VIVO Plus; AM6; Nuvi 660; CN
« Odpowiedź #42 dnia: Lipiec 16, 2007, 11:01:17 »
Wydaje mi się, że nie tylko użytkownicy AM będą mieli dostęp do POI.
Pozostaje kwestią otwartą sprawa konwerterów i punktu IV Warunków użytkowania

"2. Użytkownik nie ma prawa:
linkować, konwertować, publikować baz danych, map, danych geograficznych oraz pozostałych danych dostępnych za pośrednictwem Usługi"

Pożyjemy zobaczymy. Gdzieś miałem informację z supportu poi.mobilne.net, że serwis Miplo będzie ogólnodostępny.

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #43 dnia: Lipiec 16, 2007, 18:18:33 »
A czy ktoś jednoznacznie może odpowiedzieć na pytanie z początku wątku, czy MIPLO jest wyłącznie dla Automapowców v4??
Palmus

Z tego co pamiętam dyskusję na temat przyszłości poi.mobilne.net (która zakończyła się kłótnią), to Maap napisał że nowy serwis będzie płatny - z opłat zwolnieni mieć posiadacze aktywnej subskrypcji AutoMapy.

Padło chyba również stwierdzenie, iż w chwili uruchomienia nowego serwisu i zamknięcia mobilne.net wszyscy użytkownicy tego ostatniego dostaną za darmo dostęp do nowego serwisu na 12 miesięcy.

Cytat: Kusiu
Maap: to może wyjaśnij na spokojnie i dokładnie jak ma wyglądać komercjalizacja mobilne.net i skończą się wszystkie domysły. Aktualnie mamy złą sytuację bo pojawiają się jakieś plotki i niedomówienia.
Komercjalizacja mobilne.net jest nieunikniona ze względu na coraz większe koszty prowadzenia obecnego serwisu. To co robimy do tej pory chcemy teraz robić jeszcze lepiej, profesjonalnie.

Chcemy zaproponować nowe rewolucyjne zmiany. Jakie?
- nowy serwer
- nowy sposób synchronizacji
- oraz co najważniejsze nowe funkcje, które spełnią oczekiwania wielu a wielu także zaskoczą.

I wszystko to za darmo dla legalnych i posiadających aktualną subskrypcję użytkowników AutoMapy.

Dla wymagających użytkowników oraz firm dostępne będą za opłatą nowe  , profesjonalne funkcje dotychczas niedostępne.

Płatny serwis będzie dostępny tylko dla legalnych użytkowników AM4.
Nasze usługi raczej nie będą działały ze starszymi wersjami AM a tylko AM4.
Na początek wszyscy legalni użytkownicy z aktywną subskrypcją (a zakładam, że wszyscy, którzy mają legalną i ważaną licencję AM będą mieć upgrade do AM4) otrzymają bezpłatny dostęp przez okres jednego roku do podstawowych funkcji serwisu i otrzymają za darmo odpowiednie narzędzie umożliwiające m.in. automatyczne synchronizacje, pogode, lokalizacje.

Cytat: bazi22
A co po tym roku - opłaty?
Tak.

A co jeśli w ciągu tego roku skończy mi się subskrypcja i nie wykupię nowej? Będę miał dostęp do bazy czy nie?
Każdy kto w dniu uruchomienia mobilne.net będzie posiadał AM4 z aktywną licencją będzie mógł przez okres jednego roku korzystać z oferowanych przez nas usług bezpłatnie.
Pytanie podstawowe czy użytkownicy legalnej AM4 bez aktualnej subskrypcji będą mieli dostęp do serwisu czy nie?

Mówimy w tej chwili o sytuacji, która będzie miała miejsce za rok.
Każdy kto będzie miał AM4 i uzna, że usługi, które mu przez rok dostarczaliśmy i sposób w jaki to robiliśmy są tego warte będzie mógł wykupić dostęp.

[Dodano: 2005-10-18 12:05:04]
powtórzę jeszcze to co już tutaj powiedziałem.
Aktywni użytkownicy, moderatorzy, wszyscy, którzy w tej chwili aktywnie  działają otrzymają również przez pierwszy rok bepłatny dostęp. Jeżeli ich aktywność w nowym serwisie nadal będzie duża to otrzymają możliwość wykorzystywania wszystkich również tych z założenia płatnych (przeznaczonych dla wymagających klientów i firm) usług.

[Dodano: 2005-10-18 12:28:13]
I jeszcze raz powtórze to co już tutaj podkreślałem.
Każda nowa licencja AM4 będzie upoważniała do bezpłatnego korzystania z serwisu przez okres ważności licencji.

Dobra to jeszcze ostatnie pytanie:
Czy opłata do serwisu będzie niezależna od opłaty za subskrypcję AutoMapy ??
Tzn. czy za rok wykupując nową subskrypcję AM będę miał też przedłużony dostęp do serwisu?
Czy też za dostęp do serwisu będę musiał płacić osobno?

Nie umiem odpowiedzieć na pytanie o subskrypcję. Nie wiem czy będzie subskrypcja w AM czy jej nie będzie ale jest to kwestia do ustalenia. Każda nowa licencja będzie uprawniała do bezpłatnego korzystania z serwisu przez okres jej ważności.

O ile jestem w stanie zaakceptować fakt, iż dostęp do serwisu będą mieli tylko użytkownicy aktualnej AM, to raczej nie zaakceptuję dodatkowych opłat za dostęp i synchronizację POI (tylko to mnie interesuje), jeśli baza tych poi wywodzi się z serwisu, którego cechą była bezpłatność oraz większość punktów została dodadana przez użytkowników innych niż twórcy serwisu.

Poruszyłeś ważny temat: Synchronizacja.
Otóż Synchronizacja jest tym co sprawia, że korzystanie z bazy POI ma sens. Gdyby to wszystko opierało się do tej pory na robótkach ręcznych byłby wielki bałagan a baza nie wyglądałaby tak jak wygląda. Synchronizacja w nowym serwisie będzie odpowiedzialna nie tylko za poi ale rownież inne funkcje jak pogoda, lokalizacja, traffici. Po roku, możliwość korzystania z serwisu i Synchronizacji będzie płatna, chyba, że będziesz miał nową licencję AM.

Uwaga: Podkreślenia w cytatach są moi dziełem :)
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2007, 18:51:12 wysłana przez bazi22 »
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #44 dnia: Lipiec 16, 2007, 19:07:04 »
Dzięki za potężną porcję wiedzy:)
Wiele mi to wyjaśniło.

Rozumiem walkę AM z piratami, w dość subtelny sposób, można by rzec.
Ale skoro dostęp tak czy tak jest płatny (mimo wszystko poprzez wymuszanie aktualizacji AM- która nie jest darmowa - kolejny subtelny nacisk AM;-)) to przekazywanie nieodpłatne ("zrzekanie się praw do nich") swoich punktów na rzecz serwisu nie do końca wydaje mi się być w porządku.Nie sądzę,że zebrana kasa w dowolny sposób będzie szła li tylko na utrzymanie serwisu. W komercyjnym przedsięwzieciu z reguły filantropia i wolontariat bywają w szczątkowej postaci...
Ponadto, póki co, mogą pojawić się gromadzone punkty przez pasjonatów w 2 obiegu internetowym...rynek (wirtualny też) nie znosi próżni...
Palmus
palmus

« Odpowiedź #45 dnia: Lipiec 16, 2007, 19:41:14 »
Mam tomtoma więc dla mnie będzie to serwis płatny jak piszecie (konwertuje sobie te pliki do poziomu pliku, który jest odczytany przez tt) - zatem nie mam co szukać w nowym serwisie - bo przecież dodaje do tego serwisu punkty POI i na tym zarabiać będzie ten serwis -  więc nie zaimportuje swoich starych poi z mobile.net - nie dość, że za darmo chcą moje punkty POI to jeszcze musiałbym płacić   :-\

*

Offline may

• 2541
  • Sprzęt: HTC Magic, HTC Sensation
« Odpowiedź #46 dnia: Lipiec 16, 2007, 19:46:57 »
Ludzie - przestańcie się nakręcać.
Nie wiecie dokładnie jakie będą zasady działania nowego serwisu a już takie oświadczenia wydajecie.
Powstanie lis to wszyscy do niego wstąpicie ;)
Po trupach, po trupach...do celu...na Wawelu

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #47 dnia: Lipiec 16, 2007, 19:51:24 »
Z tego co pamiętam dyskusję na temat przyszłości poi.mobilne.net (która zakończyła się kłótnią), to Maap napisał że nowy serwis będzie płatny - z opłat zwolnieni mieć posiadacze aktywnej subskrypcji AutoMapy.
Ciekawym bardzo jak będą odróżniać posiadaczy od nieposiadaczy?
Przecie nie podam nikomu numeru swojej liencji.
Z AutoMapą mam umowę, a z miplo?

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #48 dnia: Lipiec 16, 2007, 19:52:57 »
a Miplo jest kupione przez AM

*

Offline AMi

• 1763
  • Sprzęt: Nokia 7110
« Odpowiedź #49 dnia: Lipiec 16, 2007, 20:01:16 »
No i co z tego?
W mojej umowie nie ma słowa o miplo :)
Zcedują wszystkie umowy?
BTW na stronie miplo nie ma słowa o zwązkach z AM. Ale rozumiem, witryna w fazie testów.
« Ostatnia zmiana: Lipiec 16, 2007, 20:02:56 wysłana przez AMi »

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #50 dnia: Lipiec 16, 2007, 20:02:50 »
Była o tym mowa w dyskusji pół roku temu. W związku z tym zresztą dyskusja była nieprzyjemna.
Jeśli chodzi o umowy i legalność punktów w serwisie miplo - przenosząc swoje zabawki zgadzasz się z regulaminem, tyle.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
« Odpowiedź #51 dnia: Lipiec 16, 2007, 20:30:06 »
nie mam co szukać w nowym serwisie - bo przecież dodaje do tego serwisu punkty POI i na tym zarabiać będzie ten serwis -  więc nie zaimportuje swoich starych poi z mobile.net - nie dość, że za darmo chcą moje punkty POI to jeszcze musiałbym płacić   :-\

I co na tym zyskasz?
Jak nie zaimportujesz tych POI sam to zapewne wciągnie je do bazy ktoś kto już z nich korzysta
... i pewnie jeszcze w dodatku zostanie ich autorem ... jak udowodnisz, że te POI są Twoje?
I co będziesz się sądził? o co? o klilka cyferek (współrzędne) i słów (opis)? a jak zmieni opis?
Przecież nie zastrzegłeś sobie żadnych praw wprowadzając te POI do mobilne.net,
gdzie masz przy nich © ® ™ itd.?

Z drugiej strony te wszystkie POI i tak będą dostępne, tak jak są dostępne POI z innych, również płatnych serwisów
RS i inne serwisy wymiany plików nie znikną wraz z powstaniem MIPLO,
Użytkownicy AM (z subskrypcja) będą mieli do nich tylko szybszy i wygodniejszy dostęp (synchronizacja).
Dodatkowo mają mieć jeszcze dostęp do jakichś, jak dotąd bliżej nie określonych usług dodatkowych...

« Odpowiedź #52 dnia: Lipiec 16, 2007, 20:42:05 »
I co na tym zyskasz?
Jak nie zaimportujesz tych POI sam to zapewne wciągnie je do bazy ktoś kto już z nich korzysta
... i pewnie jeszcze w dodatku zostanie ich autorem ... jak udowodnisz, że te POI są Twoje?
I co będziesz się sądził? o co? o klilka cyferek (współrzędne) i słów (opis)? a jak zmieni opis?

Nic nie zyskam - przynajmniej będzie musiał się napracować i zmienić współrzędne

Przecież nie zastrzegłeś sobie żadnych praw wprowadzając te POI do mobilne.net,
gdzie masz przy nich © ® ™ itd.?

A co może muszę zastrzegać, że to stworzyłem ???? Z mojej wiedzy jaką posiadam nie muszę

© ® ™

A znasz przynajmniej zasady, żeby móc używać takich znaczków???

*

Offline bazi22

• 913
  • Sprzęt: Navroad NR411 | iPhone 3GS 16GB
« Odpowiedź #53 dnia: Lipiec 16, 2007, 21:26:25 »
Była niezła zadyma na ten temat dwa lata temu - nie ma sensu tego rozgrzebywać.

Mam tylko nadzieję, że zgodnie z obietnicami złożonymi przez Maap i rawco przekażą bazę POI administratorom PDAClubu w momencie likwidacji dotychczasowego serwisu.

Miplo będzie odpowiednikiem Tom Tom Plus, ale znajdzie się miejsce i dla darmowego serwisu, o mniejszych możliwościach, tak jak funkcjonuje darmowy CheckPOI.
Bartek Chyba :: bazi22
Dell X30=>HTC Wizard=>HTC Hermes=>iPhone 3GS

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #54 dnia: Lipiec 16, 2007, 21:28:54 »
Mam tomtoma więc dla mnie będzie to serwis płatny jak piszecie (konwertuje sobie te pliki do poziomu pliku, który jest odczytany przez tt) - zatem nie mam co szukać w nowym serwisie - bo przecież dodaje do tego serwisu punkty POI i na tym zarabiać będzie ten serwis -  więc nie zaimportuje swoich starych poi z mobile.net - nie dość, że za darmo chcą moje punkty POI to jeszcze musiałbym płacić   :-\
Nie dość,że płatny, to bedziesz działał nielegalnie:
2. Użytkownik nie ma prawa:
linkować, konwertować, publikować baz danych, map, danych geograficznych oraz pozostałych danych dostępnych za pośrednictwem Usługi;

palmus
palmus

« Odpowiedź #55 dnia: Lipiec 16, 2007, 21:54:26 »
2. Użytkownik nie ma prawa:
linkować, konwertować, publikować baz danych, map, danych geograficznych oraz pozostałych danych dostępnych za pośrednictwem Usługi;

Czyli jak tu niektórzy mówią za jakiś czas jak TT dogoni AM w pokryciu siatki adresowej powstaną serwisy konkurencyjne i tyle

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #56 dnia: Lipiec 17, 2007, 07:13:38 »
O tym już gdzieś pisałem - pzytywnym zjawiskiem będzie powstanie konkurencji, a ta jak wiadomo wymusza jakość i niższe ceny;-)))
Może i tak się zdażyć,że będą konkurencyjne serwisy/bazy POI dla samej AM...kto wie;-)

palmus
palmus

*

Offline WalZych

• **
  • 179
  • Sprzęt: SG4 z AM SygicEurop; HD2 na WM; AM6 EU; Asus TF201
« Odpowiedź #57 dnia: Lipiec 17, 2007, 08:43:05 »
W pełni zgadzam się długą wypowiedzią PROZORA o potrzebie nie ograniczania ilości kategorii POI. Co Wam przeszkadza, że ktoś może mieć możliwość ściągnięcia sobie specjalistycznej kategorii przeznaczonej dla stosunkowo wąskiego kręgu zainteresowanych? Ja korzystam z kilku kategorii, które mają około stu ściągnięć. Dla mnie to olbrzymia zaleta tekiego otwartego forum. Kiedy pod Waszym, naciskiem administratorzy Miplo pozbawią mnie administracyjnym posunięciem możliwości wyboru (lub jego znacznego ograniczenia), co chcę sobie dodać do ulubionych, będę miał poczucie straty. Zachowam posiadane ulubione kategorie POI i z nadzieją będę czekać, aż pojawi się wolna konkurencja dla Miplo. Co złego w tym, żeby ktoś mógł decydować o własnych zainteresowaniach? Nawet jeśli różnią się one od Waszych...

*

Offline palmus

• 623
  • Palmax-Holux
« Odpowiedź #58 dnia: Lipiec 17, 2007, 09:41:47 »
Co złego w tym, żeby ktoś mógł decydować o własnych zainteresowaniach? Nawet jeśli różnią się one od Waszych...
Pojemność dysku Miplo :D
palmus
palmus

*

Offline may

• 2541
« Odpowiedź #59 dnia: Lipiec 17, 2007, 10:11:30 »
Co złego w tym, żeby ktoś mógł decydować o własnych zainteresowaniach? Nawet jeśli różnią się one od Waszych...
Pojemność dysku Miplo :D
palmus
Jeśli serwis ma być komercyjny to co nas obchodzi pojemność ich dysku ?