Co kto lubi /o dziurawych drogach i 'wężowiskach'/

• 27 Odpowiedzi
  • 6552 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Bilunia

Co kto lubi /o dziurawych drogach i 'wężowiskach'/
« dnia: Maj 16, 2010, 21:14:26 »
Ja nie mam alergii na żółte, ale mam alergię na irracjonalne wyznaczanie tras, oraz na drogi, które tylko z nazwy można nazwać wojewódzkimi, a w rzeczywistości to albo kłębek dziur, albo "wężowisko" (odcinek pomiędzy Legnicą a Jelenią Górą przez Świerzawę).
Staram się, by ustawienia profiu, załatwiał jeden punkt przez.
Przetestujcie sobie profil prędkości:
130
100
80
70
50
46
45

25
uzupełniony ew. jednym "Przez". U mnie się sprawdza, więc może komuś przypadnie do gustu.
Traffik wyłączony, a ETA w końcu jest zbliżone do rzeczywistych czasów.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 02:04:00 wysłana przez Bilunia »

*

Offline edmun

• 933
    • Zdjęcia ślubne, Fotografia ślubna
  • Sprzęt: SGH-I780
Odp: Co kto lubi /o dziurawych drogach i 'wężowiskach'/
« Odpowiedź #1 dnia: Maj 17, 2010, 20:52:23 »
oraz na drogi, które tylko z nazwy można nazwać wojewódzkimi, a w rzeczywistości to albo kłębek dziur, albo "wężowisko" (odcinek pomiędzy Legnicą a Jelenią Górą przez Świerzawę).

No widzisz, dla Ciebie to kłębowisko, które pewnie dostawczym nie chciałbym przejeżdżać, ale w Majówkę właśnie dzięki AM odkryłem tą trasę i uważam ją za nieporównywalnie lepszą w dobre warunki atmosferyczne, jeśli leciałem osobówką i nie musiałem zwracać uwagi na 25 fotoradarów i 400-tu idiotów którzy jadąc 110km/h za innymi którzy jechali tą samą prędkością, muszą przed łukami i tak jednego chociaż wyprzedzić. Więc jak dla mnie trasa świetna, bo dojechałem z Wrocławia do Jeleniej z różnicą czasu 17 minut niż jakbym jechał normalną trasą, tłoczną, pełną wariatów.
Różni ludzie, różne potrzeby. Ja nie narzekam akurat na tą trasę i pewnie gdyby nie AM, dalej jeździłbym równoległą która mi nie odpowiada
SGH-I780 + Heineken78 Marvel Dream WM 6.5.3 96dpi
HTC ONE S
TTI TCB-880 + Sirio ML145
Alhambra TDI

*

Bilunia

« Odpowiedź #2 dnia: Maj 18, 2010, 00:38:39 »
edmun
Nie wiem, w jaki sposób i jaka navi, wyznaczyła Ci trasę z Wrocławia do Jeleniej Góry tak, że zaliczyłeś odcinek Legnica - Świerzawa - Jelenia Góra.
Ja rozumiem, że kogoś może rajcować slalom między dziurami, zakrętami i walka z lewarkiem zmiany biegów - ludzie mają różne "fixy". Trasa, zgoda - jest malownicza, tyle tylko, że kierowca nie zdąży tego zauważyć. Ciekaw jestem, czy jadąc tak np. z Gdańska do Jeleniej Góry, też by Cię rajcowała taka końcówka trasy.
Osobiście uważam, że odcinka o którym piszę, dawno nie widziałeś (pogrubiłem Ci). Ja go po zimie zaliczyłem kilka razy - osobowym. Osobicie, wolę gnać w gronie tych "idiotów" (jak ich nazwałeś), po pięknym równiutkim asfalciku, niż się szamotać po wertepach. :wink: Jak sam w końcu zauważyłeś - wszyscy "idioci" wybrali szybszą trasę i lepszą nawierzchnię :proud:
Oczywiście, Ty możesz woleć brunetki. Ja wolę sympatyczne.  :wink:

A generalnie rzecz ujmując, racz zauważyć, że w swojej wypowiedzi, do której się ustosunkowałeś, podałem sposób, by zmiana ustawień "szybka", czy "optymalna", coś zmieniała w logice wyznaczenia trasy. Odcinek, który podałem jako przykład, jest tylko najlepszym tego odzwierciedleniem. Następnym razem - by Cię nie drażnić, znajdę inny :ok:.

I co bardzo istotne - jak ustawiłem podany wcześniej profil prędkości, zniknęły pojawiające się od czasu do czasu (AM 6.2) komunikaty "o niezgodności danych" :proud:
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 01:59:33 wysłana przez Bilunia »

*

Offline iceneon

• 995
« Odpowiedź #3 dnia: Maj 18, 2010, 01:07:41 »
Też często podróżuję tym odcinkiem i pocieszam się, że przez ostatnie lata w dużym stopniu poprawiła się tam nawierzchnia. Czekam aż w końcu wyremontują kapelę w całości. Miałem nadzieję, że po ścięciu drzew coś zaczną robić, a tu nici. Za to widok na Karkonosze się poprawił  :E

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #4 dnia: Maj 18, 2010, 11:42:17 »
Pytasz jak wyznaczyło mi trasę?
O tak:

I teraz zobacz jak mi się fajnie jedzie A4, a później zjeżdżam na Jawor i na Świerzawę, zamiast lecieć na Świdnicę, Bolków i odbijać na Jelenią (bo tak zawsze mnie prowadziła).
Jeśli uważasz że trzeba tam żonglować biegami, to chyba jeździsz na benzynie i brakuje Ci mocy ;) ;) (bez obrazy)
Jedyne odcinki gdzie trzeba było się trochę nażonglować to zaraz za Jaworem i na wlocie do Jeleniej.
Tyle samo trzeba żonglować lecąc "normalnie" do Jeleniej, tyle że spowodowane jest to innymi użytkownikami w ilości masowej, oraz również podjazdami do góry i w dół (choćby zaraz za Bolkowem gdzie notorycznie stoją misiaki i łapią zjeżdżających z góry) :)

No nic.. wolisz sympatyczne blondynki :) ja tam wolę inteligentne brunetki :) ;)
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 11:46:38 wysłana przez edmun »
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline ycbo

• 810
  • Sprzęt: iPhone 11 Pro
« Odpowiedź #5 dnia: Maj 18, 2010, 13:20:33 »
@edmun - zamiast lecieć na Świdnicę, Bolków i odbijać na Jelenią (bo tak zawsze mnie prowadziła).

Po wyłaczeniu Trafika masz co chcesz.

*

Bilunia

« Odpowiedź #6 dnia: Maj 18, 2010, 13:34:21 »
Pytasz jak wyznaczyło mi trasę?
O tak:
Jak widać, czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość. Tak to można dyskutować latami. Jeden o wozie, drugi o kozie. Już Ci pogrubiłem i dalej nie widzisz, że u mnie początek newralgicznych dróg zaczyna się w Legnicy, a Ty swoje.
Dalej nie kumasz, że Legnica - Świerzawa - Jelenia Góra, to trochę nie to samo, co Jawor - Świerzawa - Jelenia Góra ?
Zalicz kiedyś odcinek między Legnicą, a Świerzawą, odwiedzając po drodze Złotoryję, a wtedy przemyśl swoje poglądy. Dla pełnego wrażenia, zacznij wycieczkę od wlotu do Legnicy od strony Poznania. :P
Jak użyjesz tych magicznych cyferek, które podałem wcześniej, AM zaoszczędzi Ci m.in. przepychanki przez całą Legnicę. Poprowadzi Cię elegancką drogą obok lotniska do wylotu na Bolków. Zysk czasu, nerwów zawieszenia i paliwa.
Mam nadzieję, że też już zauważyłeś, że ja nie jadę z Wrocławia, ale z Poznania.

No nic.. wolisz sympatyczne blondynki :) ja tam wolę inteligentne brunetki :) ;)
Tutaj też nie grzeszysz zrozumieniem - przeczytaj uważnie moją wypowiedź.

Nie zamierzam dalej prowadzić tej bezsensownej polemiki i proszę Moderatora, by to wyczyścił.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 13:54:13 wysłana przez Bilunia »

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #7 dnia: Maj 18, 2010, 15:39:10 »
Staram się, by ustawienia profiu, załatwiał jeden punkt przez.
Przetestujcie sobie profil prędkości:
130
100
80
70
50
46
45

25
uzupełniony ew. jednym "Przez". U mnie się sprawdza, więc może komuś przypadnie do gustu.
Traffik wyłączony, a ETA w końcu jest zbliżone do rzeczywistych czasów.
Co to jest ten "punkt Przez" w profilu prędkości? W mojej AM6.2 sa do ustawienia predkosci
Wszystkie (cokolwiek to znaczy)
Autostrady
Miedzynar.
Główne
Drugorzędne
Miejskie główne
Miejskie
Gruntowe
Piesza
Przełajowe
Promy

*

Bilunia

« Odpowiedź #8 dnia: Maj 18, 2010, 17:00:56 »
Profil prędkości to jedno, a "Przez" to drugie.
Profil ustawia Ci preferencje wyboru dróg przy wyznaczaniu trasy. W zależności jakie cyferki tam ustawisz, będzie Ci odpowiednio zmieniał preferencje wykorzystywanych dróg.
Natomiast, jak wyznaczona trasa Ci nie "pasi", to masz kilka wyjść. Wybór optymalnej, lub szybkiej, a jeżeli i to nie spełni Twojej koncepcji, to wstawiasz punkt(y) "Przez".
Teraz chyba wszystko jasne :)
Cyferki przedstawiłem w kolejności (130 - wszystkie, 100 - autostrada, itd). Piesze i dalej bez zmian.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #9 dnia: Maj 18, 2010, 18:24:17 »

AM 6.5 PL.
Przy Twoich ustawieniach, przebieg trasy "szybka" jest inny niż u Ciebie.
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 22:50:07 wysłana przez AdamMie »

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #10 dnia: Maj 18, 2010, 20:10:16 »
Jak widać, czytanie ze zrozumieniem ma przyszłość. Tak to można dyskutować latami. Jeden o wozie, drugi o kozie. Już Ci pogrubiłem i dalej nie widzisz, że u mnie początek newralgicznych dróg zaczyna się w Legnicy, a Ty swoje.
Dalej nie kumasz, że Legnica - Świerzawa - Jelenia Góra, to trochę nie to samo, co Jawor - Świerzawa - Jelenia Góra ?
Zalicz kiedyś odcinek między Legnicą, a Świerzawą, odwiedzając po drodze Złotoryję, a wtedy przemyśl swoje poglądy. Dla pełnego wrażenia, zacznij wycieczkę od wlotu do Legnicy od strony Poznania. :P
Jak użyjesz tych magicznych cyferek, które podałem wcześniej, AM zaoszczędzi Ci m.in. przepychanki przez całą Legnicę. Poprowadzi Cię elegancką drogą obok lotniska do wylotu na Bolków. Zysk czasu, nerwów zawieszenia i paliwa.
Mam nadzieję, że też już zauważyłeś, że ja nie jadę z Wrocławia, ale z Poznania.

Tutaj też nie grzeszysz zrozumieniem - przeczytaj uważnie moją wypowiedź.

Nie zamierzam dalej prowadzić tej bezsensownej polemiki i proszę Moderatora, by to wyczyścił.
Może pozostawmy to wszystko. Fakt mój błąd, po prostu ostatnio jechałem też z Jawora na Legnicę jakieś 15km aby zaraz potem jechać te same 15-20 km w przeciwnym kierunku (czyli na Wrocław) ale A4-órką.
Dodatkowo błędnie opisałem "normalną trasę" na Jelenią z Wrocławia, która nie prowadzi przez Świdnicę tylko wyżej przez Szczodrów.
Bilunia nie bierz wszystkiego do siebie ;) Ja bardziej podałem kilka przykłady i ja nie z tych co się kłócą tutaj o wyższości swojej racji nad innych racjami bo jego racja jest racejniejsza ;) ;)

P.S. Wypróbuję Twoje ustawienia niedługo i zobaczę jak tam się sprawują
« Ostatnia zmiana: Maj 18, 2010, 20:11:49 wysłana przez edmun »
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Bilunia

« Odpowiedź #11 dnia: Maj 18, 2010, 21:55:08 »

AM 6.5 PL.
Przy Twoich ustawieniach, przebieg trasy "szybka" jest inny niż u Ciebie.
Szanowny kolego Adamie
Racz zwrócić uwagę, że ja pisałem o 6.2 , a Ty piszesz o 6.5
Osobiście Twój zrzut napawa mnie optymizmem - z prostej przyczyny. Widzę, że przy tych ustawieniach, 6.5 dodatkowo omija odcinek Ścinawa - Prochowice, na którym musiałem trzymać szeroko otwarte usta, by wstrząsy mi nie wybiły plomb.
Możesz obok dodać zrzucik z optymalnej ?

*

Offline msz1959

• 569
  • Sprzęt: HTC Touch HD/AM6.15 EU, iP4/iAM5.0, NavigonEU+TL
« Odpowiedź #12 dnia: Maj 18, 2010, 23:10:02 »
Profil prędkości to jedno, a "Przez" to drugie.
No takie Przez to ja znam :) Sądziłem, że jest może jakiś dodatkowy trick przy ustawianiu profilu prędkości. :)

*

Bilunia

« Odpowiedź #13 dnia: Maj 18, 2010, 23:51:42 »

No takie Przez to ja znam :) Sądziłem, że jest może jakiś dodatkowy trick przy ustawianiu profilu prędkości. :)
Jest. Bo łącząc jedno z drugim, o wiele łatwiej osiągnąć cel.
Zerknij na moje zrzuty na górze (6.2), lub te od Adama (6.5). Przy tych samych ustawieniach profilu, widać różnicę w wyznaczaniu trasy szybkiej i optymalnej.
To wyłącz u siebie profil i zerknij czy coś się zmieni przełączając optymalna - szybka (w 6.2 z wyłączonym, lub włączonym, ale oryginalnym profilem, prowadzi dokładnie tą samą trasą).
Po to właśnie się grzebie w tych cyferkach. Resztę w razie potrzeby załatwi zazwyczaj jeden "Przez". :proud:
AdamMie
Dzięki za pozytywne rozpatrzenie mojej prośby  :wink: i zwróć też uwagę na poniższą fotkę:
« Ostatnia zmiana: Maj 19, 2010, 14:41:31 wysłana przez Bilunia »

*

Dżeju

« Odpowiedź #14 dnia: Maj 19, 2010, 09:09:23 »
Dorzucając kamyczek  :wink:  MapaMap standardowo wyznacza taką trasę jaką preferuje edmun - jako trasę szybką. Obecnie dla osobóweczki jest to o tyle uzasadnione, że jak ktoś tamtędy pomyka, tj. Wrocław - Jelenia Góra, to wie, że od Bolkowa do Kaczorowa, praktycznie teraz się nie wyprzedza - cały czas jest podwójna ciągła  :]  Zdarzy się jeden wolny TIR i dwóch formalistów za nim i kup... Z Bolkowa do Kaczorowa jedziesz czasem 40 min ! Podczas gdy boczkiem tzw. "sekund pięć". Ale jak zwykle, wszystko ma swoje plusy i minusy.

*

Bilunia

« Odpowiedź #15 dnia: Maj 19, 2010, 11:31:15 »
MapaMap standardowo wyznacza taką trasę jaką preferuje edmun
:O
Tylko, że temat nie dotyczy preferencji Edmuna, czy sposobów pomykania z Wrocławia ....
Proponuję zerknąć do pierwszego postu.
Na przykładzie trasy wyznaczonej z Poznania do Jeleniej Góry, przez Gostyń (którą AM 6.2 niezależnie, czy wybierzemy szybką, czy optymalną, wyznacza dokładnie tymi samymi drogami), testowałem wpływ zmian cyferek w profilu prędkości, na zmianę sposobu wyznaczania trasy.
Zastosowanie ustawień tam podanych daje to, że szybka i optymalna, to dwie różne trasy.
Nie dotyczy to tylko w/w trasy, ale sprawdziłem na tych ustawieniach sposób wyznaczania większości tras w PL, które znam lepiej od własnej kieszeni. Sprawdziłem też szczegółowo, jak przy tych ustawieniach są pokonywane miasta po drodze. I doszedłem do wniosku, że znalazłem "Złoty Środek". Mało tego - przy tych ustawieniach nic się nie gryzie i nie występują komunikaty "niezgodność danych ..." itp.

Kolega Edmun już zrozumiał, w ostatniej swojej wypowiedzi przeprosił za zamieszanie, więc proponuję wrócić do sedna sprawy. Z naciskiem na proponuję :wink:

*

Dżeju

« Odpowiedź #16 dnia: Maj 19, 2010, 18:37:54 »
Toteż to był kamyczek   B)  Z naciskiem, że AM zaczyna być przekombinowana w tym temacie. Przy ustawieniach jak podałeś, pewne znane mi doskonale trasy wyznacza wg mnie w porządku (czyli rzeczywiście najszybsze), a w pewnych daje kompletnie du... i tyle. Tak więc nie ma złotego środka ani ustawień, które zadowoli wszystkich.

*

Bilunia

« Odpowiedź #17 dnia: Maj 19, 2010, 19:06:41 »
Tak więc nie ma złotego środka ani ustawień, które zadowoli wszystkich.
Tutaj się w pełni zgadzam.
Osobiście uważam, że 6.2 z wyłączonymi bajerami wyznacza trasy całkiem nieźle. Oczywiście każdy znajdzie powód do narzekań.
Jedynym mankamentem był fakt, że po zaplanowaniu trasy, niezależnie od tego, czy szybka, czy optymalna, w większości przypadków trasa miała identyczny przebieg. Czego najlepszym, aczkolwiek nie jedynym przykładem, była trasa, którą wziąłem za wzór do "badań" (Poznań - Jelenia Góra przez Gostyń).
Po naprawdę długich kombinacjach z cyferkami profilu prędkości, znalazłem rozwiązanie problemu - mnie przynajmniej zadowala. Innych nie musi, aczkolwiek po to przedstawiłem cyferki, by dać wszystkim możliwość skorzystania. Wreszcie szybka jest inna niż optymalna, a na dodatek zniknęły komunikaty o niezgodności danych :proud:.
Czasami do pełni szczęścia wystarczy dodać jeden punkcik "Przez" - często jest zbędny. Przed grzebaniem w profilu, żeby wyznaczyć trasę z Poznania do np. Mikołowa, trzeba się było nieźle nagimnastykować, wpakować kilka przez, by osiągnąć zamierzony cel, a w drodze powrotnej nie zaliczyć niechcący, np. Wrocławia  :shock:.
Pozdrawiam  :ok:

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #18 dnia: Maj 19, 2010, 19:10:16 »
I teraz zobacz jak mi się fajnie jedzie A4, a później zjeżdżam na Jawor i na Świerzawę, zamiast lecieć na Świdnicę, Bolków i odbijać na Jelenią (bo tak zawsze mnie prowadziła).
Jakoś dziwnie jeździsz. Normalna trasa Wrocław-JG to A4->Strzegom->Bolków->JG.
Nie wiem jakim cudem AM wyznaczyła ci przez Świdnicę. Bo czemu przez Jawor to wiem (a to akurat jest chore zwłaszcza w zimie).
To nie tablica ogłoszeń !

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #19 dnia: Maj 20, 2010, 00:07:18 »
Nie wiem jakim cudem AM wyznaczyła ci przez Świdnicę. Bo czemu przez Jawor to wiem (a to akurat jest chore zwłaszcza w zimie).

moze gdzies ucielo mi wiadomosc, ale pomylilem sie i wytlumaczylem ze chodzilo o Szczodrow, nie o Swidnice. wybacz za pomylke, ale zazwyczaj ledwo juz pisze ze zmeczenia...
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Bilunia

« Odpowiedź #20 dnia: Maj 20, 2010, 01:07:25 »
Wybaczcie koledzy, ale jak czytam kolejne wpisy, to mi łapki opadają. Jeden nie doczytał, drugi nie zrozumiał, komuś raz się sprawdza, a innym razem nie, ale na przykłady zabrakło czasu, a jeszcze inny pisze, ale jest już tak zmęczony, że nie za bardzo wie co, bo na myślenie już zabrakło siły.
Większego śmietnika dawno nie widziałem.
Mam wrażenie, że niektórym chodzi tylko o to, by zaliczyć kolejny punkcik, na drodze do kwadracików pod avatarem.

Nie zostaje mi nic innego, jak:
Proszę, a nawet bardzo proszę Moderatora, o wywalenie tego tematu w całości, tam gdzie w tym stanie, jest jego miejsce - do śmietnika.
« Ostatnia zmiana: Maj 20, 2010, 01:11:12 wysłana przez Bilunia »

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #21 dnia: Maj 20, 2010, 01:34:17 »
Ten wątek -polder jeszcze tu chwilę poleży, aż przestanie się napełniać.
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Bilunia

« Odpowiedź #22 dnia: Maj 20, 2010, 08:26:25 »
nM
Jeżeli temat w aktualnym stanie, stanowi powód chwały dla Forum, to ...

edmun
Z Twoich wypowiedzi wnioskuję, że być może pracujesz jako kiper. Takie zmęczenie, a mimo to, nieodparta chęć napisania czegoś - niekoniecznie z sensem. Może zmień asortyment na kawę, lub herbatę ? Będzie z pożytkiem dla Ciebie, rodziny i dla forum.

*

Offline AdamMie

• 1033
  • Sprzęt: Asus 636N, NavRoad Q1, AM 6.10 _PL
« Odpowiedź #23 dnia: Maj 20, 2010, 10:26:44 »
i zwróć też uwagę na poniższą fotkę:
Ja mam tak ustawione.

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #24 dnia: Maj 20, 2010, 18:10:59 »
moze gdzies ucielo mi wiadomosc, ale pomylilem sie i wytlumaczylem ze chodzilo o Szczodrow, nie o Swidnice. wybacz za pomylke, ale zazwyczaj ledwo juz pisze ze zmeczenia...
Eh? Szczodrów to koło Oleśnicy... to ja nie wiem jak ty jeździsz Wrocław->JG, że przez Szczodrów :D.
Może jednak chodziło o Świdnicę? Bo to faktycznie alternatywna droga do JG, ale daleko jej do optymalnej.

*

Offline edmun

• 933
« Odpowiedź #25 dnia: Maj 20, 2010, 18:55:23 »
Bilunia skąd w Tobie tyle niedobrego ?
Pomylił się ktoś, przyznał do tego, a Ty dalej wyciągasz to na wierzch... Czujesz się w ten sposób lepszy?
Pracę mam jaką mam, ale przynajmniej mam

rgr Strzegom, nie Szczodrów (skąd mi to do głowy przyszło)
Podsumowując, chodziło mi o Trasę Wrocław > Strzegom > Dobromierz > Bolków > Jelenia Góra.. tak zawsze jeździłem
Teraz przerzuciłem się na Wrocław > Jawor > Świerzawa > Jeżów Sudecki > Jelenia
I o tą drugą trasę tak właściwie mi się rozchodziło, jedyne co to faktycznie jestem za Bilunią jeśli chodzi o trasę przez Legnicę, bo to już niewypał, ale trasa z Wrocławia przez Jawor jest jak najbardziej ok.

Koniec :)
HTC ONE S
Alhambra TDI

*

Offline rgr

• 1045
« Odpowiedź #26 dnia: Maj 24, 2010, 15:26:30 »
OK, teraz jasne.
Ja jeżdżę tylko przez Strzegom, przez Jawor jechałem raz. Trasa OK, ale wątpię czy jest szybsza od strzegomskiej. Może była podczas remontów DK5... Na dodatek zimą Jawor odpada.

PS. A co do korków Bolków->Kaczorów, to można ominąć dołem przez Wierzchosławiczki (AFAIR), ale nigdy nie miałem problemów na tym odcinku.

*

Bilunia

« Odpowiedź #27 dnia: Maj 25, 2010, 03:17:48 »
PS. A co do korków Bolków->Kaczorów, to można ominąć dołem przez Wierzchosławiczki (AFAIR), ale nigdy nie miałem problemów na tym odcinku.
Na tym odcinku (ok. 14 km) chyba w 2 miejscach w każdym kierunku są  "wolne pasy" do wyprzedzania "żółwi"  :wink: