Ciekawostka: trasa Warszawa - Gdynia (A1)

• 11 Odpowiedzi
  • 5686 Wyświetleń

0 użytkowników i 1 Gość przegląda ten wątek.

*

Offline galileo

• *
  • 57
  • Sprzęt: F-S LOOX N560
Ciekawostka: trasa Warszawa - Gdynia (A1)
« dnia: Listopad 03, 2008, 21:18:13 »
Witam,
W AM 5.2 pojawił się, skądinąd długo oczekiwany ponad 100 km odcinek autostrady A1.
I teraz: wyznaczam trasę z Warszawy do Gdyni: zarówno szybka, jak i optymalna prowadzi nie tak jak przedtem DK 7 przez Płońsk, Mławę, Ostródę, Elbląg tylko od Płońska skręca na DK 10 i na siłę prowadzi pod Grudziądz do A1.
W kilometrach dalej ale pewnie szybciej...

*

Offline emisiu

• Ekspert AutoMapa
  • 2362
Odp: Ciekawostka: trasa Warszawa - Gdynia (A1)
« Odpowiedź #1 dnia: Listopad 03, 2008, 21:22:07 »
Może dożyjemy czasów, że z Wa-wy do Gdyni wyznaczy Ci szybką przez... Stryków.  :grin:

A2 -> Stryków -> A1 i jesteś w Gdyni.  :worried:

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #2 dnia: Listopad 03, 2008, 21:35:07 »
Witam,
W AM 5.2 pojawił się, skądinąd długo oczekiwany ponad 100 km odcinek autostrady A1.
I teraz: wyznaczam trasę z Warszawy do Gdyni: zarówno szybka, jak i optymalna prowadzi nie tak jak przedtem DK 7 przez Płońsk, Mławę, Ostródę, Elbląg tylko od Płońska skręca na DK 10 i na siłę prowadzi pod Grudziądz do A1.
W kilometrach dalej ale pewnie szybciej...
Jechałem tą trasą w zeszły czwartek, do Gdyni jest 4 km dłużej niż DK7, niestety jakość nawierzchni pomiędzy Sierpcem a Grudziądzem przez Brodnicę jest raczej słaba i sporo TIR-ów objeżdża remontowany odcinek DK 10. Podsumowując do Gdyni dojechałem w 4,5h co przez DK7 i Trójmiasto byłoby nie możliwe.
Pzd
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline galileo

• *
  • 57
« Odpowiedź #3 dnia: Listopad 03, 2008, 21:43:46 »
Jechałem tą trasą w zeszły czwartek, do Gdyni jest 4 km dłużej niż DK7, niestety jakość nawierzchni pomiędzy Sierpcem a Grudziądzem przez Brodnicę jest raczej słaba i sporo TIR-ów objeżdża remontowany odcinek DK 10. Podsumowując do Gdyni dojechałem w 4,5h co przez DK7 i Trójmiasto byłoby nie możliwe.
Pzd

Czyli jednak potwierdzasz moje przypuszczenia, że i dalej (niewiele), wolniej i drożej.

*

Offline jrk999

• **
  • 149
  • Sprzęt: HP ipaq 316/AM EU 6.11, KIGSTON SD4/8GB
« Odpowiedź #4 dnia: Listopad 03, 2008, 21:45:10 »
Pzd
Oj byłoby możliwe, tylko zależy z której części W-wy i o której porze dnia.
« Ostatnia zmiana: Listopad 04, 2008, 08:19:47 wysłana przez jrk999 »

*

Offline JaMi

• 563
  • Sprzęt: obecnie HTC x7500, SE X1 XPERIA, Larki 43.0 50.1
« Odpowiedź #5 dnia: Listopad 04, 2008, 08:52:54 »
Pzd

Czyli jednak potwierdzasz moje przypuszczenia, że i dalej (niewiele), wolniej i drożej.

nie dalej, ode mnie wychodzi tak samo (z dokladnoscia do 1km). Droge planuje Do Wladyslawowa
4,5h z Warszawy do Gdyni, to bardzo dobry czas. Oczywiscie da sie troche krocej, ale zalezy o jakiej porze itd

Jezdzilem nie raz droga do Grudziadza i troche zniechecaja mnie drogi od Sierpca do autostrady

Zdawac sobie nalezy tez sprawe, ze droga DK7 jest coraz bardziej obciazona (z perspektywy lat widac to wyraznie). Sredni czas przekazdu niestety spada. Zwlaszcza jezeli jezdzi sie w okresach, kiedy reszta Polski tez ma wolne

*

Offline jrk999

• **
  • 149
« Odpowiedź #6 dnia: Listopad 04, 2008, 10:28:37 »
Chyba trzeba będzie zrobić praktyczny test porównawczy. Ja trasą Gdańsk-Warszawa podróżuję dwa razy w tygodniu i bardzo byłbym zainteresowany takim porównaniem.

*

Offline nocnyMarek

• 9913
  • Sprzęt: Palmax, viliv X70
« Odpowiedź #7 dnia: Listopad 04, 2008, 10:38:33 »
Więc któź, jeśli nie Ty, mógłby dokonać takiego porównania? :)
AM3/4/5/6, DPN/D6, AP, N2/9, OM-free

*

Offline jrk999

• **
  • 149
« Odpowiedź #8 dnia: Listopad 04, 2008, 10:42:17 »
Z wielką chęcią, tylko wyjątkowo przez najbliższe dwa tygodnie nie będę jeździł.

*

Offline galileo

• *
  • 57
« Odpowiedź #9 dnia: Listopad 04, 2008, 10:54:28 »
Więc któź, jeśli nie Ty, mógłby dokonać takiego porównania? :)

Sopoko, ja też dołożę swoje spostrzeżenia.

*

Offline daro.s

• 278
  • Sprzęt: NavRoad Auro S     z LD
« Odpowiedź #10 dnia: Listopad 04, 2008, 19:52:50 »
Chyba trzeba będzie zrobić praktyczny test porównawczy. Ja trasą Gdańsk-Warszawa podróżuję dwa razy w tygodniu i bardzo byłbym zainteresowany takim porównaniem.
Moim zdaniem ważne jest w którą cześć Trójmiasta jedziesz. Jeżeli do Gdyni to szkoda czasu na wjazd do strony Elbląga DK7 (korek do rafinerii i przejazd miastem zajmie dobrze ponad godzinę), jeżeli na obwodnicy nie ma wypadku od autostrady wjedziesz dużo szybciej.
Pzd
Było: Cruser Sigma B50; Cruser Sigma A50; Westin G501; Mio 169 
Od: AM 3.9.3 XL mapy 3r -> AM 6.24

*

Offline jrk999

• **
  • 149
« Odpowiedź #11 dnia: Listopad 04, 2008, 21:40:36 »
Moim zdaniem ważne jest w którą cześć Trójmiasta jedziesz. Jeżeli do Gdyni to szkoda czasu na wjazd do strony Elbląga DK7 (korek do rafinerii i przejazd miastem zajmie dobrze ponad godzinę), jeżeli na obwodnicy nie ma wypadku od autostrady wjedziesz dużo szybciej.
Pzd
Jeżdżę w piątki, do Gdańska wjeżdżam ok 20-tej, wtedy już niema korków na wjeździe, a jadę w okolice Gdańska Jasienia.